Poplatek za ctg vysetreni (monitor)

jeanny13
16. kvě 2019

Zdravim, 4x po tydnu pred terminem porodu se chodi na ctg (monitor). Vsude ctu, ze se na to chodi do porodnice. Na klinice, kde mam gynekolozku, to nataci sami a neposilaji do porodnice. V r.2017 argumentovali tim, ze je moc rodicek a porodnice nestiha. Ok. Ted ale takovy boom neni a stejne me objednavaji u sebe. Nebylo by mi to nic divne, kdyby za to nebyl pokazde poplatek 100kc. Platite jeste nekdo tyto vysetreni? Neni to sice moc, ale jsme v situaci, kdy se kazda koruna pocita :( Muzu vyzadovat odeslani do nemocnice na tato vysetreni, kdyby tam to bylo bezplatne?

sudylichozrout
16. kvě 2019

@jeanny13 nikdo te do porodky neposle. Musis tam byt registrovana (Praha, mozna Brno), nebo se tam ukazat a od toho 36. tydne tam chodit sama. Mne Dr. objednala naposledny na cca 34. tyden a pak uz Bulovka. Vse potrebne mas v tehotenske prukazce.
Alespin tak to tedy bylo u me.

vacel1
16. kvě 2019

Monitory mi dělali vždy u mého gynekoga, do porodnice jsem šla až rodit a nikdy jsem za ně neplatila.

yenefer1
16. kvě 2019

Mně monitory dělal můj doktor a taky jsem je naplatila. A to jsem jinak platila skoro za všechno.. Jinak do porodnice můžeš chodit i dřív, ale musí tě tam odeslat gynekolog a musí k tomu mít důvod. Aspoň tak to bylo u mě - předával mě do porodnice v 38tt kvůli vyššímu tlaku a srdeční vadě u miminka. Jinak bych byla u něj až do toho 40tt

lucie_j
16. kvě 2019

Poslední 4 monitory v porodnici bez poplatku.

tulikiss
16. kvě 2019

@jeanny13 a davaji ti od toho poplatku nejaky doklad? vyzadovala bych ho a poptala se na pojistovne, tohle totiz zavani tim ze si od tebe berou penize i kdyz jimto pak proplati pojistovna.
chodila sem celou dobu k moji doktorce a nikdy sem nic neplatila.

garfulka78
16. kvě 2019

@jeanny13 Ja jsem byla naposledy u sveho gynekologa ve 34 tydnu od 28 jsem k nemu chodila kazdy tyden na monitor a nic se neplatilo, od 34 tydne v Podoli, kde se take nic neplatilo. Jedine co muzes platit je vlastni pas k monitoru to bylo v Podoli tusim 150 Kc a je to jednorazove, pasky na monitor si pak nosis na dalsi navstevu. Neni to poplatek za ty pasky?

1772
Autor odpověď smazal
Zobraz
1772
16. kvě 2019

Ctg je bez poplatku, pokud má lékař smlouvu s pojišťovnou. Pokud ne, berte si doklad o zaplacení a chtějte na pojišťovně proplacení.

jeanny13
autor
16. kvě 2019

@tulikiss ne, bez dokladu :( poptam se

jeanny13
autor
16. kvě 2019

@garfulka78 nene, pasky jsou erarni mistni.

tulikiss
16. kvě 2019

@jeanny13 ale doktor ma povinnost ti vydat doklad o jakekoliv platbe, me vypisuje sestra papir i na blby jednorazovy zrcatka za 30kc

lucie_j
16. kvě 2019

@yenefer1 jak kde, u nás všechny přebírá v 36tt nemocnice, kde se dělá 4x monitor a prohlídka. V případě komplikací přebírají i dříve.

yenefer1
16. kvě 2019

@lucie_j aha, u nás právě i v tom 38tt se mě ptali, proč mě posílá doktor tak brzo, jinak se tam chodí až v tom 40tt 🙂

kepu
16. kvě 2019

@jeanny13 taky jsem monitory neplatila a asi jak už je tu psáno... Nechala bych si vystavit doklad a zaběhla na pojišťovnu... 😊

ronja55
16. kvě 2019

Nikdy jsem nic neplatila. Na monitory jsem chodila od 36 týdne do porodnice kde jsem byla registrovaná na porod. Ke svému gynekologii jsem pak už nešla a přebrala mě porodnice, která následně řešila všechny problémy. Tohle je fakt divny postup a určite bych to nějak řešila a šla se zeptat na pojišťovnu, jestli je to normální.

garfulka78
16. kvě 2019

@jeanny13 Tak to nechapu, nevim co mas za pojistovnu a kam chodis, ale ja s VZP v nemocnici na Homolce neplatila nic. Kazdopadne, pokud chteji, aby sis to doplacela, tak musis dostat potvrzeni o platbe. Dost mozna by sis to pak mohla narokovat u sve pojistovny. VZP toho proplaci docela dost.

puhelin
18. kvě 2019

Moje gynekolozka mi ve 36tt poprala stastny porod a predala me do pece porodnice, kam jsem dochazela na prohlidku + monitor kazdy tyden az do porodu. Nikdy jsem neplatila.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru