Špatné ozvy na monitoru. Čím to může být? Stalo se to také někomu?

3. bře 2021

Ahoj, omlouvám se za výlev, ale potrebuju uklidnit 🙏
Dneska koncim 40.týden těhotenství. Byla jsem na kontrole v porodnici na monitorech.
První monitor byl na zacatku prý super, potom mimco asi usnulo a zbytek katastrofa.
Doktorka rekla, ať přijdu ještě jednou, ze se podle toho uvidí, jestli v pořádku nebo si mě v nemocnici nechají a budeme vyvolávat.
Dělala mi vnitřní vyšetření - rekla, ze nález je krásný - porodní cesty pripraveny, hlavicka hodně nízko.
Na monitor jsem jela asi za dvě hodiny znovu a na zacatku prý ukázkový jak z učebnice, ale pak zase nic moc. Prý ale trochu lepší než ten první.
Zítra jdu ještě jednou na kontrolu a definitivně se uvidí.
Nevíte, čím to muže byt? Nestalo se to některé z vás? Muže to znamenat nějaký problém? Jako prvorodicka mám desnej strach 😔
Pohyby miminka normálně cítím..

merope
3. bře 2021

Mně malý na monitorech usínal a špatně se dal budit. Vždy jen na chvíli a pak spal a spal. Přestávala mi fungovat placenta. Já byla 33tt, takže se píchaly kortikoidy a císař. Může to znamenat problém, zítra si pro jistotu už nachystej věci k hospitalizaci a počítej, že už domů přijedete dva. Kdybys necítila pohyby, tak hned burcuj a pro jistotu ať jsi v nemocnici než doma. V nemocnici se monitory hlídají asi 5x denně a kdyby cokoli, tak klidně i hned císař. Ale pokud zpočátku dobrý a pak špatný, nebude to tak zlý, ale vyvolávat asi raději pro jistotu budou.

katule1990
3. bře 2021

Může to znamenat, že se tam už miminku nedaří úplně nejlíp, ale nemusí. Budou tě sledovat, když se jim to nebude líbit, tak porod radši vyvolají. Zkoušela sis lehnout i na (levý) bok? Někdy monitory vycházejí blbě vleže na zádech kvůli utlačené dolní duté žíle. Měla jsem taky hodně špatné monitory, ale už ve 37tt. Nakonec byl 37+1 císař, nicméně u nás těch problémů bylo víc.

autor
3. bře 2021

@katule1990 A je s mimcem všechno v pořádku? 🙏

tiki
3. bře 2021

Ahoj, takhle nejak jsem to mela pri prvnim ditku, prvni monitor byl blby, dite pry spalo, druhy uz jakz takz, tak mne poslali domu. Pri dalsi kontrole (rano v den terminu) mne tam ale nechali, natocili jeste asi 2 monitory, vsechny nebyly nic moc, tak zacali vyvolavat porod. A vecer jsme skoncili na cisari, dcerka mela snuru kolem krku a pri kontrakcich se ji zacala utahovat, takze klesaly srdecni ozvy. Je v poradku, i kdyz samozrejme si mozna nejake nasledky porodu sekci s sebou nese - ve 2 letech blbe chodila, tak nas poslali na vojtovku kvuli spatne vyvinutemu sikmemu svalu na brisku a rikali, ze to muze byt tim, ze sla cisarem. Dneska je ji 14, sportovkyne neni, ale je uplne v pohode...

merope
4. bře 2021

@tiki Asi tak - prostě než by riskovali, že se něco stane, tak ultrazvuk, vyvolávačka - prostě vše, aby bylo mimčo ok. U nás taky - ideál by byl ještě den čekat, ale monitory už tak špatný, že šel ven. Váhový přírůstek posledních 14 dní byl takřka nulový. Do cca hodiny (nepamatuji si, ale tak nějak) už i dýchal sám a je sice neskutečný drobeček, chodili jsme na vojtovku, ale jinak zdravý dvouletý divoch (porod ve 34tt).

katule1990
4. bře 2021

Děkuju, ano, ale syn měl jen 2,1 kg, neživila ho placenta, která byla ještě k tomu hodně přirostlá k děloze, musela jsem 2 měsíce po porodu na revizi. K tomu měl 6x šňůru kolem krku a zakalenou plodovou vodu. Ještě, že ho však vyndali 🙏. Teď mu jsou 4 měsíce, váží 4,6 kg a vypadá to, že je snad vše v pořádku 🙂.

pengli
4. bře 2021

Ahoj, u nás taky podobně, jak píšou ostatní. První monitory celkem v pořádku, ale jak jsme se blížili ke konci - měla jsem plánovaný císař kvůli KP - tak byly monitory čím dál horší. No, nakonec se holčička narodila 2 dny před termínem císaře (akutní sekcí), měla chudinka zkaženou vodu a museli jí rozdýchávat, taky posledních pár týdnů byla asi špatně vyživovaná placentou, protože byla hrozně hubeňoučká. Všechno jsme ale nakonec zvládly a dneska je to skoro tříletá treperenda. Ale taky si říkám, že je dobře, že se sama rozhodla jít ven dřív.
Tak přeju hodně štěstí a určitě to zvládnete!

tali85
4. bře 2021

Neboj se. Oni si to určitě pohlidaji, aby se nic nestalo. U nás byly špatné monitory u dvou ze tří dcer. První byla naprosto v pořádku, ale poslední měla ani ne poloviční placentu oproti normálu. S tím souvisely špatné monitory (hypoxie ukončena akutním CS) i nízká porodní váha.

autor
8. bře 2021

Uf! Tak všechno v pořádku! Malicka se narodila v pátek s krásnou porodní vahou 3,8kg, apgarem 9-10-10 a čirou plodovkou ❤️❤️❤️

merope
9. bře 2021

Gratuluji!! Krásné zprávy.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru