Rána do břicha ve 32. tt, mohlo se malýmu něco stát?

beatax
26. lis 2014

ahoj holky, stala se mi takova blba vec, sla jsem a narazila briskem do dveri, netusila jsem ze jsou zavrene a sla jsem po tme, tele :( no a narazila jsem do briska... bricho neboli, jen necitim pohyby... a jsem nervozni, myslite, ze se malymu mohlo neco stat? :( diky

1velrybka
26. lis 2014

@beatax Jak dlouho necítíš pohyby? Přijde mi, že by to musela být extra velká šlupa, aby se mu něco stalo. Přecijenom náraz do dveří mi nepřijde jako něco, co by mohlo malého ohrozit.

romca13
26. lis 2014

jak velká ta rána byla? Jak dlouho necítíš pohyby? Tady ti bohužel nikdo 100% odpověď nedá,,, to jedině lékař po vyšetření,, pokud máš pocyhnnosti, zkus zavolat doktorovi

beatax
autor
26. lis 2014

tak 15 min... prvni naraz byl ruka .. na ni mam modrinu ☹

beatax
autor
26. lis 2014

premyslela jsem jestli zavolat do nemocnice, nebo jeste pockat, jesti malinky jen nespinka

romca13
26. lis 2014

@beatax tak zkus do bříška šťouchnout rukou,,, třeba zrovna spinká, tak se nehýbe 🙂

elvira
26. lis 2014

Já si myslím, že by tomusela být hrozná prda, aby se něco malýmu stalo... je chráněný vodou...

beatax
autor
26. lis 2014

ted jsem citila na boku malinky kopanecky... chjo holky ja sem tele nebesky, furt se nekde o neco mlatim, ale do bricha se mi povedlo az ted..

sibara
26. lis 2014

To nic nebude, malý si asi dává siestu😉
Pro jistotu jenom dávat dál pozor na pohyby, ale když píšeš, že kope, bude to ok😉

beatax
autor
26. lis 2014

holky diky moc za uklidneni, ja uz sem totalni hysterka.. 😕

1velrybka
26. lis 2014

@beatax Jééé, ty jsi necítila pohyby 15 minut?? Já myslela, že třeba od noci 🙂 Ale buď v klidu, já hysterčila úplně stejně kvůli každé blbosti 🙂

beatax
autor
26. lis 2014

no ja jsem v tomhle expert, kdyz kope moc tak silim, kdyz kope malo tak silim taky... no proste uz mi hrabe... 😅

kocour1
26. lis 2014

Já se přikláním k názoru, že přeci jen náraz do dveří nemohla být taková šlupka, aby to ohrozilo miminko...já jsem zrovna tak ve 32týdnu a břichem bourám, vrážím každou chvíli někam - např. do futra, dveří skříně apod...a do toho mám dvouletou dceru, která mi občas skočí na břicho...podle mě pokud nemáš nějaké bolesti, nekrvácíš, že to nic není...ale samozřejmě to takhle nikdo neřekne, nejlépe jít k doktorovi.

pratensis
26. lis 2014

@beatax Kdybys necítila pohyby delší dobu, raději zajeď do porodnice na kontrolu, ať máš klid. Klidně i v noci, oni jsou tam na to zvyklí, nikdo se na tebe nebude koukat divně. Občas se to stává i bez nárazu, že se dítě "odmlčí", a zdaleka ne vždy je něco špatně... Jestli tě to uklidní, stalo se mi něco podobného - náraz do dveří taky někdy v podobném stadiu těhotenství. Jen nebyly zavřené, ale narazila jsem do nich pitomě nakolmo (nevím, jak to říct - prostě jsem je otvírala, zarazily se mi o vykročenou nohu, ale tělo už bylo v pohybu, že vejde do otevřených dveří). Taky jsem měla strach a taky dobrý. Od toho je v břiše plodová voda, která je coby kapalina nestlačitelná, a tudíž miminko před nárazy chrání.

janiju
26. lis 2014

To bude určitě dobré... v 36tt jsem zakopla o šňůru a letěla rovnou "na hubu"...bohužel břicho bylo dříve na ráně.... spadla jsem rovnou na břicho...taky dost rána...taky jsem plašila...čekala na pohyby.... vše bylo úplně v pořádku...za chvíli se malej ozval...asi byl taky v šoku 🙂) řešila bych to, jen kdyby se dlouho nic nedělo 🙂¨Neboj bude to dobrý 🙂)

beatax
autor
27. lis 2014

ty brdo holky to jste si dali poradny rany... 😨 me to nastesti jak jsem psala jako prvni chytla ruka, na ktery mam mono na kosti, ale pak hned slo brisko... :/ clovek hned zacne myslet na to nejhorsi.. dneska zas bedlive sleduju pohyby a nejni to nic extra obcas se lehce hne ale nejak to neprehani...

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru