icon

Riziko nákazy toxoplazmózou z nedovařeného kuřecího v těhotenství

23. bře 2024

Ahooj. Jaka je pravdepodobnost ze bych se mohla nakazit toxoplasmozou z rozmrzleho a nasledne nedovareneho kureciho ?? Dnes me boli divne bricho a to je vzdy kdyz snim nehotovy maso :( mam strach. Jsem 33tt 😪

avatar
lv
23. bře 2024

Z kuřecího chytíš spíš salmonelózu, a to poznáš, upornými průjmy (kdyby náhodou, rychle si nasaď Enterol, Smectu apod.). Jak nedovařeného? Kuřecí je uvařené tepelně upravené) celkem rychle.

avatar
rebe
23. bře 2024

Toxoplasmozu ničí jak mražení, tak teploty nad 70 stupňů. Počítám, že by sis všimla, kdybys jedla ještě syrové maso, takže riziko je naprosto minimální.

avatar
urtica
23. bře 2024

preventivně bych nasadila uhlí a první dávku bych dala dvojnásobnou.

avatar
reeeza
23. bře 2024

Z kuřecího se nakazíš spíš salmonelózou. Při té bys měla průjmy a zvracení.

Určitě bych nasadila černé uhlí.

Případně zajdi na pohotovost ať neohrozíš mimi...

avatar
1pomnenka
23. bře 2024

Salmonela ani campylobacterie není smrtelná. Držíš dietu, nasadíš probiotika a za chvíli je po problému.