Sestouplá hlavička, občasné bolení v podbříšku. Blíží se porod?

anet_98
1. říj 2020

Ahoj holky, dneska jsem byla na kontrole - jsem 35+6 - a pan doktor mi oznámil, že má malej hlavičku dost sestouplou ale nijak mi nevysvětlil, co to znamená 😳 občas mě tvrdne břicho a navečer i občas píchá jakoby zespoda do podbříšku.
Může to znamenat, že se blíží porod? Termín mám až za 30 dní 🙈

klokanka31
1. říj 2020

@anet_98 Mě takhle píchalo asi od 7.měsíce, a malá taky byla dost sestouplá dole. Ale porodila jsem normálně na 40.tt. Ale neboj, i kdybys porodila v blízké době, už se miminko bude považovat za donošené.

koko123
1. říj 2020

Mne řekli v 29tt že je hlavičkou dost nízko a naléhá na cipek. Dnes jsme 33tt a zatím se držíme

terla
3. říj 2020

Měla jsem to takhle s holčičkou od 34tt. Doktor rovnou řekl, že porod v termínu určitě nebude. Udělal mi hned stěry na streptokoka. Cítila jsem spíše dole tlak, jak už byla sestouplá dole. Celý těhotenství mi hodně tvrdilo břicho, ale jinak vše vpořádku, bez hospitalizace.Myslím, že cervix skóre jsme měla 7, ale to celkem nic nevypovídá. No a v 35+4 jsem porodila. Ráno jsem začala špinit, jak jsem se otevírala. Malá měla celkem dobrou váhu, ale i tak tři dny v inkubátoru a pak pod modrým světlem kvůli žloutence. Domů jsme šli po 12dnech.

anet_98
autor
3. říj 2020

@terla to u mě doktor hodil dost zajímavý pohled, jako kdyby se něco dělo, ale nic mi na to neřekl. Stěry mi dělal taky a pak už jsme dále řešili to, že musím brát železo, abych do termínu porodu dočerpala červené krvinky na min. hodnotu 120 🤷‍♀️ jinak jsem zatím nešpinila nebo si alespoň toho nejsem vědoma 😅
Každopádně ráda bych malého ještě nějakou dobu udržela zbývá nám ještě 28 dní, tak alespoň ještě těch 14 dnů, aby malej nemusel do inkubátoru a neměl např povahu 🙈

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru