Srdeční vada plodu. Někdo podobně?

axel85
14. dub 2023

Dobrý den,dnes mi v nemocnici zjistili mírný nepoměr srdečních komor a zvětšenou plicnicí.jsem 38+1. Měl někdo to samé a miminku se to po porodu upravilo?nebo jaký byl postup?jsem úplně na mrtvici

cilkat
14. dub 2023

POkud je tam "mírný nepoměr", muže klidně skončit ve stavu "prosím vás, neposílejte ho běhat maraton, ale jinak může cokoliv." (Máme o syna jinou vadu... krom toho, že případné narkozy a podobně musí schválit kardiolog ho to v ničem neomezuje...)

axel85
autor
14. dub 2023

@cilkat já doufám.mela jsem jet do Motola,Mudr tam volala a Mudr Tomek řekl,že prý to není nutné,že se to vyšetří po porodu.manzel od rána nemluví a vidím že už myslí na nejhorsi

cilkat
14. dub 2023

@axel85 Chápu. Nápor na psychiku je to velký... ale kdyby si lékaři mysleli, že je to fatální, chovají se jinak. Ve skutečnosti tuhle nejistotu právě obvykle vyvolává to, že i pro lékaře to je ve stavu "něco tam není v normě, ale nikdo neví, nakolik se to vlastně nakonec projeví, tudíž jestli to vůbec řešit". Držím palce, ať je to ta varianta "to pro jistotu budeme sledovat, ale ničemu to nevadí.".

barmil
14. dub 2023

@axel85 Tomek je mega kapacita. Když on řekne, že je to ok, je to ok. Ve druhém těhotenství jsem u něj byla dvakrát a vidí I to, co nikdo jiný, diagnosticky je velmi napřed. Většina gynekologu řeší všechny odchylky a on k tomu řekne "to je zastarale, je potvrzeno, že se to do tehdy a tehdy upravi samo, proto to už neresime, má to většina plodu. "

axel85
autor
14. dub 2023

@barmil děkuju,velmi jste mi pomohla

axel85
autor
14. dub 2023

@cilkat moc děkuju,hezky se to čte

teerulka
14. dub 2023

Nebojte se, z osobní zkušenosti bych také naprosto věřila Mudr Tomkovi, bude to dobré ❤️

emamaira
14. dub 2023

@axel85 pokud říkal MUDr. Tomek, že teď není nutné vyšetřovat, věřte mu. Pokud by to byl problém, vezme vás hned. Našemu synovi, když gynekolog zjistil vadu srdce, pozval si mě MUDr. Tomek hned na druhý den. Takže pokud vás nezve, bude to dobré.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru