icon

Tardyferon. Jak je to s mléčnými výrobky?

anirij332
13. led 2020

Ahoj holky, mám brát Tardyferon a někde jsem četla, že by se na to neměli mléčné výrobky. Neví někdo proč?
Navíc jak moc je nutné ho brát? Mám po něm šílenou zácpu a jak tlačím, tak už mám zkrácený čípek a malého připraveného k porodu, ale jsem teprve 31tt ... Navíc vždycky hrozně krvácím z konečníku, po domluvě s Dr mám brát každý druhý den, moc to nepomáhá...

coolca
13. led 2020

@anirij332 vápník nějak snižuje vstřebávání železa. Taky jsem brala,taky měla zácpy. Zkus psylium nebo jinou vlákninu.

veronikav31
13. led 2020

já jej brala,ale nebyl problém s mléčnými výrobky,jak mi sdělila moje gyn.,tak i v porodnici,dostala jsem jej po porodu,měla jsem spíš po něm průjem.jedla jsem hodně žitného pečiva,i pečivo se zrníčkama,problém nikdy nebyl

lenatko91
13. led 2020

Já jsem ho brala večer namísto ráno a bylo po problému..

anirij332
autor
13. led 2020

@lenatko91 no když on se nemá kombinovat s dalšími prášky a já večer beru ještě hořčík a omega-3

lenatko91
13. led 2020

@anirij332 tak buď je přesunout na ráno nebo zkusit tu vlákninu jak tu padlo a nebo ještě jiné železo namísto tardyferonu..

anirij332
autor
14. led 2020

@lenatko91 no ráno jsem si ho dávala, ale to mi bylo těžko, takže si ho dávám po obědě, ale občas se zapomenu a dám si hrníček mléka ... Budu si to muset více hlídat , jinak vlákniny se snažím mít dost, ale prostě malej řekl, že bude zácpa, tak je zácpa, a hotovo :D

malabobina
21. led 2020

@anirij332 Zkus brat jiný druh železa. Já měla u druhého těhotenství zkušenosti s Globiferem https://globifer.cz a musím říct, že se to nedalo srovnat s ostatníma, co jsem brala při prvním těhotenství. Toto železo jsem brala kdykoliv během dne a ne jen nalačno, žádná nevolnost ani zácpa a krevní testy se mi zlepšovaly, takže to evidentně fungovalo...

yenefer1
21. led 2020

@anirij332 taky mi doktor v těhotenství doporučil Globifer forte. Je sice drahý, ale opravdu jsem neměla žádné problémy se zácpou, nevolností nebo podobně, takže za mě nejlepší investice 🙂