Těhotenská cukrovka - jak zmírnit velké chutě na sladké
Ahoj holky.. chci znát váš názor. Mám těhotenskou cukrovku už od začátku těhotenství. Nejakk mě to nevadilo až do teď. Začala jsem trpět chutema na sladké. Hrozně! Jsem 7 měsíc, zatím se mi daří být na dietě bez inzulínu. Můj dotaz zní. Koupila jsem si sladidlo ze stévie. Vím že umělá sladidla se v tehu nesmí ale stévie se neoznačuje jako sladidlo umělé. Na netu jsem četla několik názoru lékařů i lekarky specializované na cukrovku v tehotenstvi, že sladidla ze stévie můžeme.. ve skupince na fb v které jsem mi je ovšem zakázali.. nerada bych dělala něco špatně ale zabíjela bych pro sladší pudink nebo knedlík s tvarohem. ... :D :D je to děs

@werumka mám hodnoty v pořádku, jen asi dvakrát mi to vylitlo, ale už zase jakou dobuje to v pohodě úplně a tak jsem si zkusila dat bebe sušenky (snidanove 50g) s mlikem nebo bílým jogurtem (ze to tak nějak vychazi i na povolené množství sacharidů k snidani) a taky úplně v pohodě pokazdy, prubezne to kontroluju. Tak jsem z toho pav, ze mi to takhle prochází. (Jsem 30 týden) ty bebecka mě zachraňují, ze aspoň něco takového mužu :D řekla bych.. jako laik... ze je to o tom si to vysledovat co můžete a co ne, tím ze si to budete kontrolovat glukometrem a když uvidíte, ze dobrý, tak fajn a když budete mít hraniční nebo vyšší hodnoty tak ubrat, nebo vynechat. Ale taky jsem z toho byla úplně na palici.. snad se mi to teď nebude teda zhoršovat nějak s postupem těhotenství. Ale dá se to zvládat jinak.. na to ze jsem to obulela v ordinaci :D