Těsně před porodem, tipy a rady?

atejag
19. říj 2018

Ahoj holky,
mám přesně deset dní do termínu porodu a přemýšlím, jak ten čas mimču co nejvíce ulehčit, no a sobě taky. Měly byste nějaké tipy, čeho se třeba vyvarovat? Nebo naopak, co dělat, aby se mimi citilo pořád dobře?
Nemám žádné významné potíže, jsem pořád dost pohyblivá, chodím a chodím 🙂. Potud tedy vše ok. Mimčo se pravidelně hýbe, tedy míň, než dříve, asi nemá moc místa. Jediné, co mě trápí, je výrok Dr., Že už je placenta trošku zvápnělá či co. Tak doufám, že se nebude konat přenášení. Poprosila bych o nějaké rady od zkušených, čím třeba to mimi ještě podpořit? Maliník a lněné semínko kvůli porodu jím, je ještě nějaká fajn rada, jak miminku ulehčit poslední dny? Děkuji pěkně ;).

misicka1988
19. říj 2018

@atejag Poradím asi být co nejvíce v pohodě , a snažit se nenastydnout či neonemocnět. Ted je toho plno ( alespon u nás ) . Druhé dítko jsem rodila pár dní po horečkách , totálně nastydlá s kašlem a ucpaným nosem. Nikomu bych to nepřála , byl to děs.. A také dostatečný spánek , at máš síly kdyby to přišlo 🙂
Přeji hladký průběh porodu , a zdravé miminko 🙂

knoflikarka
19. říj 2018

@atejag Já jsem ještě slyšela, že je dobré jíst před porodem datle https://jemnezrozeni.cz/2017/09/22/neco-na-tech....

amoretspes
22. říj 2018

Určitě jez teď laktobacily,dostanou se k nim u a je dobře že je bude mít kvůli trávení a imunitě.Ty si dej klídek,povídej si s mimcem a jinak bez čeho jsem se neobešla při porodu a po (třeba něco dobalis):
Na sál: jelení lůj, vodu ve spreji ( na osvěžení obličeje),případně ponožky (po porodu mi pak bylo chladněji),hroznový cukr
Na pokoj: přesnídávku nebo něco k jídlu (kdyby byl v noci hlad), pití, Herbalon s dub.kurou (krásné stahuje a hojí poporodní poraneni,jemné kuch.papir.uterky na utírání po sprchování (hygieničtější než ručník a netahá případně stehy).

Jinak hodně štěstí ať je je porod bez problemu a rychlý

jennyska
3. pro 2018

Ahoj @atejag a ostatní těhotné maminky. Už nějakou dobu máme na koníkovi Online poradny s odborníky - nyní se tedy můžeš optat i porodní asistentky v naší poradně https://www.modrykonik.cz/forum/category/poradn...

Všechny otázky jsou u nás v poradnách zdarma a anonymní a každý z odborníků odpovídá téměr denně 🙂 Navíc, Tvoje otázka pomůže i dalším maminkám, které něco podobného řeší také.

Věřím, že Ti naše porodní asistentka dobře poradí a pomůže.
Hezký den přeji! 🙂
Jennyska
Modrý koník team

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru