icon

Tvrdnutí břicha ve 36. týdnu těhotenství. Co dělat?

amb2016
25. bře 2025

Dobrý den potřebovala bych poradit nejlépe od zkušených maminek. Jsem ve 36tt přesněji 35+4tt týden mě nějak trápí tvrdnuti břicha nic neobvyklého mám to tak už od 24tt
Ale co mě zaráží při tvrdnutí mám potřebu čurat sle curám i když už já vůbec netlačím 😀 netuším jak to jinak popsat. Dnes jsem si šla dokoupit nějaké potřeby do porodnice sle při návratu na autobus mě začalo žezat pod břichem tlačit jako tam dole nemohla jsem vůbec chodit takže mi trvalo dojít i na autobus který je cestou max 5minut. Přišla jsem tedy domu a musela jsme si sednout jelikož mě to řezáků strašně a tlaky tam dole i s balastu zad trvalo to asi půl hodiny. Když jsme si tedy myslela ze to přešlo tak jsem si zašle na malou a začalo to zas od te doby to přestane a začne. Čekám 5 miminko a nikdy jsem toto neměla. Budu rada za každou radu či zkušenost nechci plašit🤦🏻‍♀️

lv
25. bře 2025

Poslíčci? Na kontrole tě viděli, nic neříkali na to?

miryp
25. bře 2025

Pokud máš podezření na únik plodovky a do toho opakující se bolesti v podbřišku a zádech, už bych byla na cestě do porodnice. Lepší zbytečně než to podcenit...

amb2016
autor
25. bře 2025

@miryp právě že vůbec nevím jak poznat plodinou vodu u všech mi plodovou vodu museli píchal

miryp
25. bře 2025

@amb2016 vložku do kalhotek a s tou do porodnice, kde otestují, zda na ní plodovka je či nikoliv.