Učitelky, pracovaly jste ve třetím trimestru?

dc2015
3. zář 2015

Maminky, těhulky, učitelky,

pracovaly jste ve třetím trimestru? Svou práci miluju, ale nyní jsem se vrátila po prázdninách a přiznám se, že mám strach hned, jak někdo kýchne. Jakou máte zkušenost? Přeci jen nemoci jsou ve škole na každém kroku. Jak jste to řešily? Kolegyně i kolegové (někteří) radí, ať na to kašlu a skončím dříve. Jak jste to řešily vy?

Nyní jsem ve 27. týdnu.

luckiesj
3. zář 2015

Já ti teda neporadím z vlastní zkušenosti, protože mi to vyšlo s prací tak dobře, že jsem pracovala do konce 6. měsíce, pak jsem nastoupila na prázdniny a pak už rovnou na mateřskou. Teď už jen čekám doma na porod. Ale musím říct, že si od toho 8. měsíce už nedovedu představit, že bych byla v práci, všechno mi bolí, nevím, jak se sedět ani stát. Navíc, jak píšeš, všude nemoci...Asi bych se na to vyprdla a taky bych to zabalila dřív.

apacheee
AMBASADORKA
3. zář 2015

Ja byla ve skolce az do konce 36.tydne,vse naprosto v pohode,jen na pocatku asi v 10.tt jsem mela silenou rotavirovou nakazu,3 dny jsem nebyla schopna udrzet ani hlt vody.Pak uz me neskolilo nic,doma bych byt urcite nechtela😄

alyssa18
3. zář 2015

Já jsem učila ve školce a zabalila jsem to poměrně brzy právě z důvodů nemocí a taky toho stresu. Opravdu není nad to prožít těhotenství v klidu.

mmmko
3. zář 2015

Já mám termín v listopadu a už jsem s nato taky vykašlala. Za prvé už mě to hodně zmáhalo a za druhé není to fér ani vůči dětem - něco s nima začneš, zvyknete si na sebe a potom odejdeš... Být tebou, tak bych asi už zůstala doma. Já si to teď neskutečně užívám. Mám čas sama na sebe i na věci, které jsem dlouho dokládala 🙂

bonulinka
3. zář 2015

@dc2015 A mají za Tebe náhradu ? Pokud ano, tak bych zůstala doma. Pokud ne, tak si zvaž, co je pro Tebe důležitější...
První dcera se mi narodila v červnu a na neschopenku jsem odcházela v únoru, když začaly chřipky. Dokončila jsem 1. pololetí a už byla za mne od 2. pololetí domluvena náhrada - důchodkyně. Učila jsem čtvrťáky.
Teď jsem otěhotněla v lednu a vyšlo to tak hezky, že jsem v přípravném týdnu nastoupila na mateřskou. Ale v březnu jsem onemocněla ( nějaká viróza ) a docela si vyčítám, že jsem nezůstala hned v únoru doma. I vzhledem k mému věku by mi asi doktorka rizikovku napsala. Učila jsem ale prvňáky a nechtěla jsem je nechat plácat s nějakým zástupem za mě ( nikoho, kdo učil prvňáky by na zástup neměli, střídaly by se tam vychovatelky ).
Lékaři mě ale uklidňují, že většinou v tom 1. trimestru, pokud se onemocní, tak je to buď vše, anebo nic. Strašili mě potratem, ale prcek to zvládl, tak doufám, že bude ok.
Spíš mi naše pediatrička říkala, že by se bála chřipky, angíny apod. později, kvůli předčasnému porodu a možným komplikacím.

kacakkv
3. zář 2015

Pracovala jsem až do mateřské (6týdnů před TP) - naprosto bez problémů (SŠ), jestli se cítíte dobře a těhotenství je bezproblémové, nevidím důvod, proč byste to měla "zabalit" dřív.

no_title
3. zář 2015

ahoj, já pracuju jako svatební fotograf, v třetím trimestru už určitě pracovat nebudu. Zatím teda jen zkoušíme, ale s osvč člověk musí plánovat hodně. Je to sice trochu blbé, protože zakázky jsou kolikrát i rok dopředu, ale zdraví miminka je přednější, náhrada se vždycky najde.

mysonek
3. zář 2015

@dc2015 tak asi záleží zda jsi náchylná k tomu všechny ty nemoci od těch dětí chytit. Já teda nejsem učitelka, ale doktorka na interně, pracovala jsem až do nástupu na MD. Taky je otázka zda má smysl nastupovat na 7 týdnů do školy, protože pak budou muset dětem v průběhu roku akorát měnit učitele. Švagrová má dítě v polovině listopadu, v září do školy nastoupila (ale měla dělat jen nějaký zástup, za někoho kdo měl dovolenou nebo neplacené volno) a nakonec hned onemocněla a šla stejně na neschopenku.

naomi6
8. zář 2015

@dc2015 Já jsem otěhotněla v květnu, když jsem jim to oznámila, bylo mi řečeno, že už od září nemám nastupovat, aby za mě nemuseli pak hledat v listopadu náhradu. Byl to docela šok, chtěla jsem pracovat co nejdéle a navíc jsem nevěděla, zda mi to doktor napšíe. Nakonec jsem byla ráda, že jsem doma a nemusím ráno brzo vstávat. Prostě jsem si užívala klidu a pohody. Záleží na tom, jak se cítíš. Přeju hodně štěstí.

rybickamalicka
8. zář 2015

Ja jsem pracovala do 37 tydne. Mohla jsem odejit drive, ale byl konec roku a rikala jsem si, ze ten tyden to uz vydrzim a rozdam detem vysvedceni a darecky. Byla jsem v praci rada, vozila jsem tam i sve druhe dite, stejne bych musela vstavat. Pekne mi to uteklo. Je pravda, ze jsem ani tak nebala klasickeho nachlazeni, teda mela jsem v patem mesici chripku, ale bala jsem se "detskych nemoci"- pata nemoc, spala atd.

katharinka4222
8. zář 2015

Ahoj, já pracovala ve školce. Na mateřskou jsem odcházela v pololetí, ještě jsem si vybrala týden dovolené. Taky bylo období chřipek, kašlů a já nevím čeho. Ale pokud nejsi nijak náchylná a přecitlivělá, tak bych zůstala. Mě se nechtělo být doma sama. Jsem společenský typ. Byla jsem ráda. Teď čekám druhé a klidně bych do té práce zase chodila.

petsom
15. říj 2015

asi pisu opozdene, ale k aktualnimu datu 🙂 Ucim na SS, jsem ve 32.tydnu, jeste 2mam pred sebou. prvnich sest tydnu po prazdninach v pohode, ted priznavam, ze pocitam dny. Ale jen proto, ze se mi prehodilo spani. (v noci max. 4h) a pak vstavam do prace a pres den neusnu, tak jsem docela hotova. Kdyby mi nic nebylo, ucila bych vesele dal. Zadne otoky, bolesti...jen maly kope cim dal tim silneji. 😀

dc2015
autor
15. říj 2015

@petsom Ahoj, nakonec jsem to měla stejně. Vydržela jsem do mateřské, teď už jsem doma a byť se mi odcházet moc nechtělo, jsem ráda, nemoc jsem žádnou nechytla, ale také to spaní 🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru