icon

Úzkost z velké váhy miminka ve 32. týdnu?

17. únor 2022

Ahoj, na poslední kontrole ve 32+5 mi paní doktorko řekla, ze ma maly strašně velké bříško a váha ji vychází na 2200g a nějaké drobné. Pry mam vynechat všechny sladkost, ovoce, i sladké pití, pokud nechci malého obra. Mam hrozný strach, ze maly bude strašně velký a bude mit na příkladu nějaké zdravotní problémy, když ma velké bříšku. Na sladkém jsem závislá, takže to bude opravdu hodně těžké. Máte někdo zkušenost? Jak jste měli odhady v tomto týdnu a jaka byla váha po porodu? Děkuji

Strana
z3
cherie24
18. únor 2022

@levandule_k ono co doktor, to jiný názor. Mě teďka jeden doktor řekl, že ke konci už ty miminka přibírají minimálně, pak mi zas v porodnici řekla doktorka, že ty poslední týdny přibírají miminka hrozně moc, a proto prý nemůžu čekat do termínu. Jiný zas, že je to hrozně individuální. To asi aby si člověk mohl vybrat, čemu teda bude věřit 🤦 Jeden doktor udělal odhad, pak v porodnici o 2 týdny později z toho bylo o víc jak 3/4 kila vic. Na můj dotaz, jestli mi k tomu můžou něco říct, jak je tohle možné mi řekli, že je prostě jiné odhady nezajímají, prostě oni mají 4 kila v 38tt a hotovo. Já doma 2 týdny probrečela a nakonec ty 4 kila ani neměla. 😤

autor
18. únor 2022

@cherie24 ono, kdo vi.. Kazdy odhad je jiny, ale. Jak. Jsem psala, tak zatím každé kamarádce, co ma stejnou doktorku řekla přesně.. Jedné řekla to,co mě.. Ze ma. Malá velké břicho, at neji sladké a mala měla přes 4200g a ted ji je půl roku a je to pěkný Macek

beka91
18. únor 2022

Ahoj, já měla odhad 31+0 1925g - 81,6 percentil, a teď naposled 37+0 3007g - 47,8 percentil. Nic jsem nezměnila, jím furt stejně, já spíše tedy zdravě, i když každý den si nějakou tu sladkost taky dopřeju. Cukrovku nemám, průtoky placentou v pořádku...prostě mělo miminko rychlejší start a pak se srovnalo 🙂. Pokud se tedy těm odhadům dá věřit ;)

autor
18. únor 2022

@beka91 uvidíme, jak dopadnu ja no.. Me říkala už 2x ze maly ma velkou váhu

beka91
18. únor 2022

Mně to do té doby říkali pokaždé - a přesně, že má větší obvod přes bříško. Nic z toho tedy nevyvozovali a když jsem se ptala, jestli je to špatně, tak byli v klidu, že se miminku prostě dobře daří. Taky jsem z toho byla vyděšená, že budu rodit 4kg dítě, ale jak vidíš, je to všecko takový dost na vodě 🙂. Nepročítala jsem to tady všechno, ale zaznamenala jsem, že Ti brali test na cukrovku jen z prstu..? To mi přijde hodně divný, není to rozhodně správný postup - kamarádce to taky takhle dělali a když se to pak dozvěděli další doktoři, zhrozili se, jak je možné, že to někde dělají takhle neprofesionálně. A mimochodem jí to vyšlo špatně (týden žila v tom, že má cukrovku, a pak jí udělali pořádný ogtt test, jak má být, a vyvrátilo se to)

autor
18. únor 2022

@beka91 no ona je ale pravda, ze ja opravdu hodně jedla sladké... Ted v těhotenství mam na to strašnou chuť.. Sladké pití piju celý život ale k tomu jsem přidala i cokolady, bonbóny, coca colu i sladké obědy někdy.. Takže teď vynechávám, když doktorka zakázala.. Koupila jsem si akorát placebo colu bez cukru... A dělali to z prstu ty dva poslední odběry, protože jsem se po vypití glukózy a kdyz mělo dojít k odběru, tak jsem se složila.. Bylo mi šíleně špatně, na zvracení, omdlevala jsem a krev mi ze žíly netekla nikde, tak museli z prstu.

beka91
18. únor 2022

Tak uvidíš...jen jsem Tě chtěla uklidnit, že to ještě nemusí být finální a ty odhady se můžou změnit. Ale jinak asi určitě není od věci, ty sladkosti omezit a naopak přidat na těch hodnotnějších potravinách, přeci jen to, jak se maminka stravuje, dává dítěti nějaké predispozice do života. Takže v tom Ti držím palce, to zvládneš!

autor
18. únor 2022

@beka91 ja vim, ze odhadum se neda věřit.. To. Je jasné, ale když vidím, jak každé druhé mimčo ma přes 4kg..ted.moje 2 kamarádky také.. Říkali jim, ze budou větší a také byli... Tak se ted budu snažit pro to něco udělat a budu doufám, ze nebude tolik nabírat.. Hlavně, at je zdravý.

fouskovi
18. únor 2022

To může zrovna být i napite tohle vše jsou jen odhady

autor
18. únor 2022

@fouskovi ja vim no, ale říkala mi to už na dvou kontrolách a několikrát ho premerovala

levandule_k
18. únor 2022

@cherie24 To je strašný nápor na rodičky, člověk musí mít nervy ze železa tohle ustát. Jinak to je docela arogantní jednání s tím, že je jiné odhady nezajímají, nejsem odborník, ale nabrat 3/4 kg během dvou týdnů se mi zdá moc.

lucifux
18. únor 2022

Známá porodila chlapečka v termínu a měl přes 4600g. A co vím, tak žádnou dietu nedostala.

autor
18. únor 2022

@lucifux tyo, tak to je dost Macek.. Doufám, ze tolik mít nebude ten náš.

ferda90
19. únor 2022

Ahoj, osobní zkušenost nemám, ale svagrova měla něco podobného. Dr ji řekl ať omezí sladké, aby syn nebyl velký,že by neměla tak přibirat l. Je fakt, že to jídlo asi dělá své. Malý jak se narodil, tak vážil něco málo přes 4 kg. Rodina v termínu. Možná být tebou, tak se zkusím hecnout a to sladké omezit, asi to též není prostě pro to miminko dobré a a mozna ani ne pro tebe. Místo sladkého spíš zařad ovoce

chlapecektehu
19. únor 2022

Já jsem v tvým týdnu měla malýho s váhovým odhadem přes 3 kg po porodu vážil 4110g a byl naprosto v pořádku a je úplně zdravý a cpala jsem se ve velkém stylu 🤷🏻‍♀️

kris_kubko
19. únor 2022

Moje první dítě vážilo 4kg, tehdy jsem v těhu žrala jak tank. V druhém jsem zvracela pomalu až do porodu, moc jsem toho v sobě neudržela a jedla jsem v podstatě ken rohlíky, pomeranče a sladkosti. Malý měl těsně před porodem odhad 3,6 kg a vážil 4,5. Úžasné. Za mě omezit sladkosti má určitě něco do sebe, zelenina je ok, ovoce bych nehrotila, ale zase bych si jím nenahrazovala sladké. Každopádně doktorka je docela kráva,takto strašit.

luckawm
19. únor 2022

Mě žádné odhady nedělali a bylo to snad to nejlepší co mohli udělat. Teda oni je samozřejmě dělali a hlídali váhu, ale mě ji nerikali. Aspoň mi ubyly zbytečné stresy. První dcera měla 4260 a druhá měla při porodu odhad 3300 a vážila 3590 🤷‍♀️. Ale odhad mi řekli až u porodu protože jsem měla strach, aby to zase nebyl takový obr jako první a šla bych na CS. Jinak ty odhady jsou +/- 400 g 👍prý podle dr

sonisek
19. únor 2022

Já u prvního syna odhad nekdy 31tt 2100g. Narodil se 39+5 a měl 4100g.

kecupka66
19. únor 2022

Já bych ty odhady doktorů brala trošku s rezervou, protože mi den před plánovaným císařským řezem doktorka řekla, že je prcek hodně malý a má kolem 2,9 kg. To bylo ale překvapení druhý den, když na svět vykoukl s 3,7kg..🤣 a v tomhle týdnu byl u nás odhad zhruba 2,09kg. Nepřijde mi, že by tvoje miminko bylo až tak velké.. 🤷‍♀️

marimanta
19. únor 2022

Ve 30+3 byl odhad přes dvě kila. Celou dobu byl větší, bříško o dva týdny a hlava o čtyři proti termínu. Narodil se 40+2 (vyvolávaně kvuli velikosti) s váhou 4300 a obvodem hlavy 37 cm.

janina228
19. únor 2022

Chápu. U prvního se doktorka trefila téměř na gram přesně, u druhého se ta samá dr sekla skoro o půl kila ve finále.. no hlavně bez stresů, protože já se u druhého celou dobu bála a nakonec váha úplně v klidu, i když jsem očekávala jistě něco přes 4kg🙂

eithelwing
19. únor 2022

Já jsem sice cukrovku prý měla (no, špatně provedené oggt, ale hlídala jsem si to), můj gynekolog mě hrozně děsil, že syn bude velký (druhé dítě, z mé strany jsou velká miminka), že musím rodit dřív, nesmím přenášet a kdo ví co.
Od 36tt jsem začala docházet do nemocnice a tam v klidu. Nikdo neřešil mou váhu a měla jsem příbytek asi 15 kg, vše nabráno v druhé polovině těhotenství. Odhad stále velký, ale prý ok, bříško větší, ale prý ok. Zkontrolovali průtoky, ať jím normálně, že to nijak nespasím. Prostě neprasit.
Nakonec mě nechali i týden přenášet, odhad docela trefili, malý měl 4,2 kg a 55 cm, nebyl žádný vyžraný tlusťoušek, spíš pořádný dlouhán. 🙂
Ty odhady jsou určitě +- 0,5 kg.

Mám taky sladké ráda, zkusila jsem to trochu omezit, nepřežírat se hlavně.

levandule_k
19. únor 2022

Sice je to trochu off topic, ale zajímalo by mě, kdo měl dítě okolo 4 kg, jestli jste rodily přirozeně, nebo císařem.

kris_kubko
19. únor 2022

@levandule_k prirozene, obě. To druhé mělo 4,5 kg a 55 cm. PA říkala, že teda spíš 57 cm, ale že to by jí prý doktor nežral. 🙂 Ale jsem teda docela vysoká a mám takovou ženskou postavu, s užší pánví nevím nevím...

helmon
19. únor 2022

Ahoj, už si nepamatuju odhad váhy v tomhle týdnu, ale porodní váha u prvního byla 3860g, druhy ditko 4960g a poslední měl 4180g. Všichni tři byli obříci a to jsem u všech nabrala cca 16-18kg, žádná těhu cukrovka, ale proste byli velcí 🤷🏻‍♀️ a všichni šli přirozenou cestou, oni i já jsme byli v poradku a po každém porodu jsem byla rychle v cajku🙂)

kris_kubko
19. únor 2022

@helmon ufff... To je hustý. Já jsem asi znovu těhotná a z tohoto mám normálně hrůzu 🤨 že bude mít poslední k pěti kilům...

helmon
19. únor 2022

@kris_kubko Úplně tě chápu 🙂 Ten můj poslední byl navíc prekotny porod. Opravdu strasny zážitek, ale naštěstí jsme to oba zvládli v poradku 🙏🏻

avital
19. únor 2022

Mám 3 děti, dvě se narodily s 3,5kg a i jak rostou maj stejnou stavbu těla, stejnou délku, váhu. Prostřední se narodila se 4,2kg, už na utz bylo vidět velký bříško a pořád je o proti těm dvěma velká, svalnatá. Stravovala jsem se u všech stejně se stejným váhovým přírůstkem, kousek sladkého po každým jídle, cukrovku jsem neměla, dítě taky ne. Je zdravá....jo a porod nejlepší z těch tří. Tak neboj, asi se u tebe má dobře🙂

tasimia
19. únor 2022

Hele Mala měla odhadem 3,900g v 38tt, doktorka mi říkala, ze bude čtyřkilova. A narodila se a měla rovné 3kg 🙂.

beruska132
19. únor 2022

Ahoj moje malá měla 34+1 váhový odhad 2380g,tyden pred porodem 3400g a porodní váha 3740g a to jsem 10 dní přenášela.nikdy mi nikdo nic neřekl že by byla váha male nejak spatne ( já jsem ale jíst sladké nemohla v těhotenství, vždy mi po něm bylo spatne " ranni nevolnosti")

Strana
z3