V 29+0tt mě bolí kyčle a bederní páteř, je to normální?

alelajda
2. pro 2016

Ahoj holky chtěla jsem se zeptat jestli to je normální nebo ne už asi víc jak týden mě bolí kyčle a bederní páteř, doktorovi jsem to řekla mezi řeči ale nic na to neřekl. Včera mě to bolelo šíleně a skoro celý den, jakýkoliv pohyb byl bolestivý neporadila jsem sedět, ležet no a chůze tak ta byla úplně marná. Když jsem se snažila dobelhat k záchodu tak sem šla s prominutím jak nějaká starka měla jsem pocit že mi to břicho spadne. V osm večer jsem to vzdala a šla sem spát nohy jsem měla ve vyvýšené poloze a usnula sem vyčerpáním, dneska ráno jak sem se probudila tak mi bylo líp poradila jsem malou odvést do školky ale jak jsem dorazila domů tak už mě to zase začalo pobolívat sice né tolik jak včera ale raději se snažím ležet a nic nedělat. Nevím jestli to je váhou protože mám už 18kg navíc nebo to je něčím jiným. Ale jak mě to chytne tak fakt nic neporadím změna polohy ze sedu do lehu nebo obráceně je neúnosná. Je to normální nebo ne??

adriana383
2. pro 2016

@alelajda ahoj, já jsem měla podobné problémy. Moje Dr. mě teda automaticky poslala na ortopedii, ale po pravdě tamk jsem se dohromady nic nedozvědela...Ortoped doporučil kvalitní boty a přecvičovat nohy a kyčle. Ale trpěla jsem na to celé těhotenství, někdy víc, nekdy mín...Najdi si nějakou vhodnou polohu na uvolnění (i když s bříškem je to těžší 🙂 ) a nebo masáž pro těhotné, osobně jsem ji nezkusila ale známa jo a docela si pochvalovala...

tesarovani
2. pro 2016

@alelajda No hele, ja jsem skoncila o berlich, nezvedla jsem vubec nohy ze zeme, kazdej pohyb byl utrpeni, zacalo to jednou nohou a do tydne bolela i druha. Silena bolest kycli, ktera koncila v kolenou. Nejdriv mi doktori tvrdili, ze to vypada, ze mi mala tlaci na nervy, ze se to po porodu spravi. Nespravilo. Bylo to tisickrat horsi. Zaver byl symfyzeolyza. Ty nejhorsi bolesti trvaly od devatyho mesice do konce sestinedeli. On ten vahovej narust tomu moc nepomaha, ale neni to primarni problem. Je to hormonalni zalezitost. Cekam dalsi mimco a doktorka mi rekla, ze mam panev preventivne stahovat. Jeste beru Osteogenon a modlim se, ze ted to nebude mit tak silenej prubeh.

lv
2. pro 2016

Nemůže to být ischias, ústřel? Měla jsem to a průběh, zhoršení v 3dnech, mi to připomíná.

alelajda
autor
2. pro 2016

@lv vůbec nevím co to je. dneska se snažím spíše nic nedělat a jen ležim ale moc to nejde když je mala doma jak byla ve školce tak sem ležela ale jak je doma tak to moc nejde. chvilkama to boli ale naštěsti ne tak jak včera tak nevim cim to bude

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru