icon

Váha ve 32.tt. Jak to bylo u Vás a jak pokračovalo do porodu?

petranaty
30. led 2020

Ahoj maminky ,zajímá mě vaše váha ve 22tt a jak to pokračovalo do porodu ? Já od začátku přibírám ,vůbec jsem nevracela 🙂 . Mám už 13 kg nahoře . Jsem na rizikovém a moc pohybu nemám :/ jsem téměř pořád doma ,jdu tak max nakoupit a dělám domácí práce .

Strana
z2
makra1988
Autor odpověď smazal
kesurka
30. led 2020

@petranaty 22 ttnebo 32tt? Já mám tedy 33.tt a 17 kg ale už se tempo díkybohu zpomaluje

jjasmina
30. led 2020

Já jsem 37+4 (38tt) a cca 15kg nahoře :( jsem taktéž od začátku doma a žádná vyžle jsem nebyla ani lpředtím :( No uvidime, ale musíš si říkat, že hlavně tu jde o miminko a to ostatní se určitě srovná.

makra1988
30. led 2020

Smazala jsem odpověď, jelikož taky nevím 22,nebo 32 tt???ja v 32 tt, ani kg nahoře, - 2kg ještě dole, ale dost jsem se natrapila na začátku a pořád nemám moc chuť, ba naopak na zdravé věci 🤣ale při prvním těhotenství jsem měla cca 9kg nahoře a nejvíc jsem při býrala až poslední týdny. To bylo třeba kg i víc za týden👍

petranaty
autor
30. led 2020

@kesurka 32 TT jsem se preklepla 🙂

aurelie34
30. led 2020

@petranaty v 32 týdnu jsem měla nahoře 6 kg trd jsem na začátku 37 tydne a mám +8 kg. Téměř se ale nezastavím, běhám celý den kolem 2 letého syna a kolem hospodářství. Váhu bych neřešila, po porodu dáte vše rychle dolů.

petranaty
autor
30. led 2020

@aurelie34 já se váhou určitě netrapim , ptám se jen že zvědavosti 🙂 taky už neoblecu ani tehu kalhoty , tak mě zajímalo zda to bude pokračovat pozvolna nebo to teď bude rychlejší

aurelie34
30. led 2020

@petranaty nejvíce se přibírá od 30 tt do nějakého 36 týdne. Ten poslední měsíc už to většinou moc nahoru neleze. Já nosím už jen těhu leginky, nic jiného neoblecu 😀. Takové břicho co mám teď jsem nemela ani v den porodu se synem. Holt u druhého je vše horší.

sudylichozrout
30. led 2020

@petranaty 32. tyden jsem mela +10 kg.

eithelwing
30. led 2020

@petranaty U prvního jsem pribrala celkem 15 kg. A nejvíc právě v závěru.
Ted jsem v 23tt a zatím 3 kg nahore, ale už jím normálně, nevolnosti jsou pryč, naopak mám stále hlad. 🤦

terezb98
30. led 2020

No to je dobrý teda, já měla na poslední ko cca +11kg teď jsem 26tt a v pondělí jdu do poradny tak čekám další kila nahoře 🙈😂😂

jjasmina
30. led 2020

@eithelwing Tak já měla nevolnosti skoro do 7. měsíce, ale snidani jsem vyblila třeba i včera 😀

vladienka
30. led 2020

@aurelie34 ja som za posledny mesiac plus 8 dni prenasania pribrala asi 8 kil :D

panksi
30. led 2020

Já jsem skoro 29tt a mám +10kg 😁 Ale snažím se to moc neřešit. Pak to snad zase shodím 😁

petranaty
autor
30. led 2020

Tak koukám že v průměru je těch 10-11kg normálka 🙂

zelenoockaa
30. led 2020

V prvním těhotenství jsem přibrala celkem 7 kg, teď jsem ve 27tt a mám nahoře už 6 a počítám tak s 12ti...

kaja2016
30. led 2020

@petranaty Ahoj, moje tema. Akorat jsem se koukala do tabulek - rid se tema. Ne to jak kdo pribira. Z minuleho tehotenstvi si pamatuju, ze vetsina maminek jsou v tehu opravdu hodne silne a dobre to urcite neni. Ja v minulem tehu pribirala tabulkove. Z asi 60 ti na 70kg. Prave ao pamatuju, jak jsem se ptala v poradne pred porodem, ze jsem moc nepribrala, jestli je to v poradku, potom co jsem byla na monitorech s baculkama a doktorka me rekla: Vsak nemusime byt vsichni mastodonti.-) Ted jsem mela narocne tehotenstvi - prvni trimestr to bylo dvojcetne a jeste me bylo hodne spatne a musela jsem lezet a nyni jiz jednocetne. Udelali se me strie na stehnech a zacala se me delat jedna na brise, proste jsem opravdu nafoukla i se me blbe chodi, ve 22tt jsem mela 10kg nahore, coz me podesilo, ze ze me bude mastodont tez....Ale u tech dvojcat se proste vic pribira. Snazim se to srovnat. Fakt si hlidam, co jim a myslim, ze hubnu. Jsou tam totiz rizika tehu cukrovka, preeklampsie, obezita u ditete - nestoji to za to...

wendyp
30. led 2020

Od 29tt sem do ted 39tt přibrala 400g do toho 29tt sem přibrala 8kg

krupka3
31. led 2020

Ja jsem v prvnim shodila cca 7kg a nakonec jsem sla rodit asi s +12kg od puvodni vahy. Z toho tak 6kg zustalo v porodnici, zbytek sel dolu tak nejak prubezne. Tentokrat jsem shodila 4kg, a porad jsem -3,5kg, ale jsem teprve 20tt.

leniczka23
31. led 2020

U prvniho jsem ve 22tt mela kolem +7kg a rpdit jsem sla s +13kg z porodnice jsem odchazela s +3kg
U druheho jsem ve 22tt mela -7kg, rodit jsem sla s +3kg a z porodnice s -7kg nez kdyz jsem otehotnela.

dandaa
31. led 2020

Jsem teď 34tt a nahoře mám 7kg, za měsíc jsem přibrala kilo. U prvního jsem měla celkově nahoře 11kg. Jím normálně, žádné prasarny.Minuly týden jsem si musela koupit větší bundu, jinak mi je pořád moje oblečení. U prvního jsem měla víc těhotenského, teď mám vše v tom pupku a prsou 🙈

zelenoockaa
31. led 2020

@kaja2016 ono se řekne řiď se tabulkama, ale někdy to člověk prostě neovlivní. V druhém těhotenství se většinou přibere více a ani u dvojčat se váha nemusí násobit. Strašně záleží na počáteční váze, typu postavy (množství tuku před otěhotněním) ale taky na dalších faktorech. Zatímco jedna přibere 20 kilo, aniž by se cpala a seděla celou dobu na zadku, druhá nemusí dělat nic a přibere minimum.

petranaty
autor
31. led 2020

@zelenoockaa na tom asi něco bude ,kamarádka chodí do práce , neustále procházky cvičení a má ve 32tt 15 kg nahoře a říkala že tu dvacku asi dá :D

kaja2016
31. led 2020

@zelenoockaa Tabulky pocitaji s vychozi vahou. U dvojcat je ten vypocet jiny. Nevim jestli dvojnasobny ale jiny. Mrkni na net. Kazdopadne ja si tedy nemyslim, ze by nekdo pribiral ze vzduchu a jiny ne. Tak jako to neplati pro netehotne, i kdyz mnohe to tvrdi.-) Nedavno tu jedna maminka psala, jak se divi, ze tolik pribrala, ze je velka sportovkyne. No jo, jenze ona jedla stejne jako tehotna a v tehotenstvi samozrejme sportovat nemohla. Pak se neni cemu divit. Ja myslim, ze vaha je vzdy jednoducha rovnice: prijem - vydej = vaha

alechandris
31. led 2020

Do 25tt jsem zhubla 5 kg, 27tt jsem pribrala 1,5kg.

vladienka
31. led 2020

@kaja2016 ono to kila mozu byt aj zadrziavana voda, nielen tuk.. takze naozaj niekedy moze clovek robit co chce a pribera

kaja2016
31. led 2020

@vladienka Ale tak to ano, ale to je jina vec. Ja to treba mam. Nevim, co to dela s vahou. Ale je to patrne na objemu. Jeden den tak, druhy jinak. Pomaha na to pitny rezim, prochazky, ale souvisi to i s aktualnim tlakem - u me s nizskym.

vladienka
31. led 2020

@kaja2016 na konci tehotenstva som za tyzden pribrala 4 kg- cista voda, fakt sa to neda nijak posudit... ale jasne ze sa da aj super vyzrat 😀

kaja2016
31. led 2020

@vladienka Vis co, ja reaguji takto, protoze cely zivot diky zkusensoti s clenem nejuzsi rodiny si vice vsimam obeznich zen a toho jak se stravuji, jak o tom mluvi. Po letech pozorovani jsem dosla k zaveru, ze nic jako ze nekdo pribira, i kdyz ji malo, neexistuje.-) Vsechny ty zeny zkratka jedly vice ( nebo zkratka blbe) a hybaly se mene nez ty stihle. Hromada vymluv a omluv, proc mam kila nahore. Uprimne, jsem na to stale trochu alergicka. Ale kdo chce kam... nenadelas nic, vysvetlovat nema cenu. Jinak zadrzovani vody je jina vec...

vladienka
1. únor 2020

@kaja2016 to suhlasim, ale tehotenstvo je predsa len nieco ine.. zalezi na hmotnosti mimina, objemu plodovky atd.. kamoska pribrala 20 kg a absolutne to na nej nevidno, beha ako srnka..

Strana
z2