Váha ve 32.tt. Jak to bylo u Vás a jak pokračovalo do porodu?
Ahoj maminky ,zajímá mě vaše váha ve 22tt a jak to pokračovalo do porodu ? Já od začátku přibírám ,vůbec jsem nevracela 🙂 . Mám už 13 kg nahoře . Jsem na rizikovém a moc pohybu nemám :/ jsem téměř pořád doma ,jdu tak max nakoupit a dělám domácí práce .
@zelenoockaa Jo ja prave to taky vim, proc jsem ted nabrala vic. Cekala jsem napred dvojcatka a zkratka vetsi deloha, plodovka navic - to tam stale mam. K tomu jsem mela extremni nevolnosti a brala denne torecan - tudiz jsem se snazila najsit vzdy, kdyz to slo. Tez jsem mela asi 3 mesice tlak 80/50, tzn.dusnost, unava - potreba jist rychle cukry. To se mi ted ve 22tt obcas vrati, ale uz to neni pravidlem. Tez jsem asi 2 mesice lezela, stres atd.- tudiz jim na nervy. A posledni faktor je, ze presne, pri namaze me tvrdne bricho, vecer krece do zadku, zad, boli me bederka ( mam tam artrozu). Takze celkove proste vic a hure jim a malo se hejbu. V prvnim tehu jsem taky spis polehavala, ale nemela jsem takovy nervy a jedla jsem stopro mene. A to se nejak neprejidam. Proste klasika - ale ja normalne jim proste malo a hodne zeleninu. Jinak je mi tez jasne, ze po porodu to pujde dolu rychle. Pohyb.
@vladienka Dobre, kdyz clovek argumentuje, mel by predlozit nejaka fakta, takze tady prikladam odkaz, ktery vse vysvetluje. Plod 4,2kg, plodovka 1kg, placenta 0,5kg, zvetsena deloha 1kg, navyseni objemu krve 1,5kg, zvetsena prsa/zadrzovana voda apod. 4kg ( z toho prsa byvaji 0,5 - 1kg dle puv.velikosti).To mas v tvem pripade 12,2 kg. Zbytek je jiz tukovy polstar. V jinem zdroji pisi, ze by mel byt mezi 2 - 5kg max. Samozrejme pokud jsou dvojcatka je to jine a pokud zena mela velky tukovy polstar jiz pred tehu, tak tez jiz tento nabirat nepotrebuje.-) Zde odkaz https://m.maminka.cz/clanek/pribirani-v-tehoten...
Jinak mysli, ze to jestli nekdo v tehu nabere hodne tuku nebo ne, je proste videt. Otok od tuku vypada jinak. Ja treba opravdu hodne tuku nabrala. Verik, ze jsou i vyjimky, ktere byt vypadajici stihle v tehu, maji 20kg nahore.

@kaja2016 Já třeba vím, proč v druhém těhotenství přibírám mnohem více. V prvním těhotenství jsem ještě chodila do práce, bylo to přes jaro - léto, nic mě netrápilo a měla jsem hafo pohybu. Teď jsem ráda, když dám 4km se psem v kuse a dvě kratší vycházky s dcerou a už mi tvrdne břicho :D. Ale já třeba za sebe můžu říct, že se fakt nepřecpávám, necpu se sladkým, jíme doma docela zdravě. A stejně už mám 6 kilo nahoře. Ale vím že po porodu to co nepůjde samo vylítám právě s tím psem a s kočárem. Pokud nepřiberu 20 kilo tak nepočítám s tím, že bych s tím měla problém.