icon

Ve 32tt je miminko velké jen na 29tt

klarkakk
5. led 2017

Ahoj děvčata, chtěla jsem se zeptat, jestli se také nějaká s tímto problémem setkala...jsem ve 32.týdnu, byla jsem u doktora a ten zjistil, že miminko je velké jen na 29.týden...žádné vrozené vady nejsou, miminko je jinak v pořádku...doktor mě uklidnil, že nemám být nervozní, ale stejně mám trošku obavy....jsme s přítelem oba dva malý, tak snad je to jen důsledek tohoto....díky

chatgris
5. led 2017

Ahoj, ty naměřené míry jsou orientační a každé miminko je jiné. A je jasné, že malí lidé budou mít pravděpodobně malé miminko 🙂. Já jsem zase spíš větší a měla jsem ve 32. mimi o víc než 2 týdny" větší" 🙂

slimacikmia
5. led 2017

@klarkakk práve... Ani my, dospelí ľudia, nie sme všetci rovnako veľkí... Ak lekár povedal, že inak je všetko ok - výživa, placenta, plodová voda... tak sa ukľudni 🙂 my sme s manželom tiež malí a náš syn mal cez 4kg. Pôrod bol fakt pôrod 😲

klarkakk
autor
5. led 2017

tak moc děkuji...to je taky trošku šok, když zjistíš, že je zase o nějaký ten týden větší 🙂

linchilli
5. led 2017

Nase mala mela ve 36TT odhad vahy 2100g cili opravdu malo, musela jsem na dalsi ultrazvuky jen pro kontrolu, zda je vse vporadku. Narodila se 40+5 s vahou 2840g naprosto zdrava a spokojena a z porodnice jsem sli dokonce driv, protoze krasne prospivala, takze se vubec neboj 🙂

kackacka37
5. led 2017

Tak hlavně jestli kontroloval prutoky pupecnikem a placentu, jestli to je v pořádku, me namerili mimco ve 20 tydnu o pet dní menší, a rikal dokror co mi to delal i pak moje doktorka, ze se to řeší a hlavne casteji kontroluje kdyz je to o 2 a vice týdnů menší.

klarkakk
autor
5. led 2017

děkuji moc holky za uklidnění 🙂