Ve 34tt je prcek nožkama napřed, obrátí se do porodu?
Ma někdo zkušenosti s tim ze mel prcka nozkama napred a obratil se do porodu nebo ne?Jestli jo tak kdy a jestli ne tak jaky byl porod?Jsem ve 34tt.
První dcera byla KP. Žádně cviky na otočení jsem nedělala, říkala jsem, že sama ví, proč tak je. T´Rodila jsem císařem v celkové narkóze. I přesto, že jsem původně chtěla jen částečnou narkozu, nakonec jsem za celkovou byla ráda.
Náš malý byl nozkami napřed a ve 36tt se pretocil. Hodně jsem cvičila "kočičku" a myslím, ze to pomohlo. A to mel malý pri porodu 4kg, neboj,jeste se ti muze mimi pretocit. 🙂 hodně štěstí
Moje dcerka se neotočila vubec A rodila jsem přirozeně Šla ven zadečkem Koncem pánevním Měla jsem jit na kontrolu na zevní hmaty A nak se to neuskutečnilo Na těstí to nebyl cvalík važila 2800g 46cm Zatim mám první miminko 🙂
Náš malý se do porodu neotočil, tak jsme týden před termínem domluvili s doktorem císařský řez, byla jsem vzhůru a dokonce v Ostravě když je vše ok, může k císaři i otec, takže to bylo super. Protože všechno proběhlo v pořádku klidně bych s to zopakovala znovu, malý byl za dvě minuty od říznutí venku 🙂 normálně jsem ho měla u sebe hned po narození. Ta epidurálová injekce docela bolela to jo, ale u normálního porodu si myslím je bolestí mnohem více 😉 Jediná věc co mi u toho vadila bylo, že se musí po operaci ležet do druhého dne na jipce a malého mi jen co dvě hodinky nosili na kojení a pomazlení, pak už na pokoji jsem ho měla normálně. Každý způsob porodu má svá rizika, své výhody a nevýhody, ale hlavní je že je dítě a matka v pořádku 🙂
Syn byl KP cele tehotenstvi a neotocil se. Nakonec se zjistilo, ze asi nemel ani silu, narodil se 2,2 kg a normalni porod by nezvladl. Byl tri dny v inkubatoru, donesli mi ho az 24 hod po porodu a to jen na kojeni co tri hodky. I tak se mleko spustilo ukazkove a kojim doted (skoro rok).. takze bych se nebala.
Dcera byla KP take cele tehotenstvi, ani jednou se neotocila, tak jsem vedela, ze uz to tak zustane. Navic měla 4,10 kg a 55 cm. Rodila jsem ve Sternberku cisarem ve spinale. 2 hodiny na observacnim pokoji, pak hned nadstandart na sestinedeli, kam mi malou hned dovezli. Manzel tam byl az do vecera se mnou a malou jsem mela celou dobu u sebe, jen ji sestra obcas prisla prebalit. Vecer ji odnesl manzel sestram na noc, to mi ji vozili na kojeni, druhy den rano jsem musela vstat a malou jsem mela od te doby u sebe a zvladla jsem se o ni v pohode postarat. Jen na noc jsem ji jeste nechala sestram, preci jen jsem byla po operaci vice unavena. Rozkojila jsem se treti den po operaci a kojila jak drak az do jejich 13 mesicu, kdy jsem musela na operaci s kolenem.
Ted me tak napada.Kdyz jde nekdo na cisar ze vas neuspi celou ale castecne umrtvi tak muzou byt u porodu taťkové? 🙂
@nikiii777 nekde jo. Ale ja bych to asi uplne nedoporučila. Mohl by neco zahlednout a myslim, ze je to docela masakr, co se deje za tou plentou. Navic mala byla venku za 5 minut od zacatku operace, jen ji otreli a prilozili mi ji na rameno, abych ji mohla ocuchat a opusinkovat a hned ji odnesli tatinkovi, ktery cekal pred dverma ;) ja tam pak bulela dojetim a sestra mi musela utirat slzy, pac ja byla prikurtovana 😀

@ver82 Tak to seš dobrá. 🙂 U nás prý prvorodičky nikdo přirozeně KP rodit nenechá a já bych do toho ani nešla a pokud se neotočí a půjdu na císaře, tak chci pod celkovou narkozu. Nepotřebuju být při vědomí, až do mě budou řezat a hrabat 😀 a o injekci do páteře taky nestojím :D