Ve 34tt je prcek nožkama napřed, obrátí se do porodu?
Ma někdo zkušenosti s tim ze mel prcka nozkama napred a obratil se do porodu nebo ne?Jestli jo tak kdy a jestli ne tak jaky byl porod?Jsem ve 34tt.
@nikiii777 klidne se muze jeste otocit. Doporucuji polohu na 4-kocicka a uvolnit brisko 🙂
Kamaradce se dcerka otočila tyden pred porodem🙂
Neotočila se, ani když jsem cvičila. Byla velká, takže císař :/ Ale druhé mimčo hlavičkou a pohoda 🙂
Já zkoušela vše, cvičení, babské rady, triky a taky se neotočil, doufala jsem ještě den předem že se otočí a nic🙂 nakonec jsem byla za císaře aj ráda
Jsem 35. tyden, stale celou dobu KP, sice se otocit jeste muze, ale doktor tomu moc nedava. Neresim to. Nejak ven musi 😀
@laskonka85 cetla jsem ze se muze otocit i den pred porodem ale uz tam ma malo mista tak si myslim ze jr to pak ojedinely
@nikiii777 to mi doktor rikal taky, ze se muze klidne otocit tesne pred porodem, ale vetsinou ma zkusenost nejak do 32. nebo 34. tydne. Ted nevim presne. A asi je vetsi pravdepodobnost, pokud v tom brise dela premety nejak casteji, ale ten muj je asi peknej lenoch 😀 😀 oni si ve finale ti miminaci stejne rozhodnou sami 😀
Mně doktor říkal, že se můžou otáčet, dokud nesestoupí do pánve, pak už výjimečně. Jinak u mě byla na všech poradnách KP, poprvé hlavou dolů v poslední poradně - 35. týden (předtím ve 32. týdnu KP). Ale právě ještě není dole, tzn. může se otáčet podle libosti.
@fallingstars Takže když mi doktor už na posledních dvou kontrolách říkal, že na pohmat cítí ten zadek natlačenej dole, tak už se asi nevyhrabe z tý pánve, co? 😀
Kluci se otočili v předvečer porodu. Myslela jsem, že mi praskne břicho a pěkně to bolelo.
@lenickakl On mi teď na pohmat taky řekl, že cítí hlavičku, ale pak říkal, že není úplne sestoupená...takže asi čas u Tebe ještě je, i když teda nevim, kam chtějí ti prcci ještě klesat, když je člověk tkhle nahmatá a jsou ještě nahoře 😅
@fallingstars Já už jsem si kolikrát myslela, že se otočil a ono kulový, tak už to neřeším. Buď se mu bude chtít nebo ne 😀 Odmítám se tím zabývat 😀
Ja jsem mela holcicku KP a neotocila se, byla jsem na cisar.rezu a mliko se mi spustilo do 3dnu, v porodnici mi poradili at jim lecitin a kojim porad uz pet mesicu. Preju at vse dobre dopadne a nebojte se,urcite to zvladnete.
Já tě uklidním, mně se syn otočil ve 37 tt. Ve 39 tt jsem měla mít císaře. Rodit kp je dost rizkantní a jsou tam větší rizika pro miminko. Je to dost individuální ale pokud nebudeš mít 4 kg obra tak si myslím, že má ještě šanci se přetočit. Hodně štěstí😀
Mě prcek taky dělal přemety až do porodu - nakonec císař - byl KP. Kojím do teď a malému je 5,5 měsíce. Nemá to na to vliv!!!!!! Klid, jak už tu někdo psal - ven jít musí 👶 a jestli přirozený porod nebo císař, si nevybereš, každé má své PRO a PROTI 😉
@lenickakl Já už jsem to pak taky neřešila, raději bych přirozeně, ale pokud by byla KP, tak jsem si říkala, že k tomu má asi důvod. Ani kočičí hřbety jsem nedělala a už vůbec jsem si nehodlala nikam svítit 😄
Uklidnili jste me.Ja jsem nevedela co cisar obnasi a jestli neztratim kvuli tomu mliko,tak je mi to jedno jak budu rodit.Hlavne at je malej zdravej.To je pro me nejdulezitejsi o kdybych ho nemela treba kojit
@nikiii777 všimla jsem si, že jste z Brna. V Bohunicích je úžasný pan doktor Hruban. Kdyby se miminko neotočilo a on po vyšetření uzná za vhodné, že to lze, tak vám ho pěkně otočí hlavičkou dolů. Samozřejmě vás předem pořádně prohlídne a zjistí a pokud byste chtěla. Ale jak píší ostatní, miminko se může ještě 100x přetočit 🙂
Dcera se mi otočila ve 33 týdnu hlavičkou nahoru a zůstala v této poloze až téměř do konce.
Dva dny před vyvoláváním porodu jsem byla ještě v poradně a pořád byla hlavičkou nahoru.V den vyvolávání,po kontrole a přeměření,mi doktor oznámil,že mám velmi chytrou holčičku a že našla správný směr😉 Takže jsem zdárným příkladem,že se opravdu může otočit na poslední chvíli.
Jinak syna jsem měla koncem pánevním celé těhotenství a rodila jsem přirozeně a bez všech hrůz,o kterých se píše.A dceru jsem byla taky rozhodnutá porodit přirozeně.
Jééé, to je času.... kdekdo má mimčo ve 34. týdnu nohama napřed, a ještě se otočí... moje dcera se taky otočila až později, nevybavím si přesně kdy, ale ve 34. týdnu byla 100% nožičkama.... tímhle bych se v tuhle chvíli vůbec nezatěžovala, máš čas.
Já jsem rodila první holčičku ve 33tt a byla už hlavičkou dolů. Zvládla to perfektně a dneska už jí je 8 let ❤
Já rodila přirozeně KP v 38+1 . Malej se nechtěl otočit . Jak už tu bylo napsáno , taky jsem si říkala , že k tomu má asi důvod .Docházela jsem na kontroly do porodnice a bylo mi řečeno , že pokud prcek nebude moc velkej , tak není důvod rodit císařem . Byl to můj druhý porod , ale je fakt že po dvanácti letech. Já měla hrůzu z toho epidurálu , že mi do zad budou píchat obrovskou jehlu😖 a proto jsem se rozhodla rodit přirozeně😀

To máš takového času prosím tě 🙂 se muze otočit dva dny před porodem. Hlavně klid. Maximálně půjdes na císaře no. Hlavně aby mimčo bylo v pořádku.