icon

Ve 34tt je prcek nožkama napřed, obrátí se do porodu?

nikiii777
11. dub 2017

Ma někdo zkušenosti s tim ze mel prcka nozkama napred a obratil se do porodu nebo ne?Jestli jo tak kdy a jestli ne tak jaky byl porod?Jsem ve 34tt.

Strana
z2
monikaa_p
11. dub 2017

To máš takového času prosím tě 🙂 se muze otočit dva dny před porodem. Hlavně klid. Maximálně půjdes na císaře no. Hlavně aby mimčo bylo v pořádku.

absintka19
11. dub 2017

@nikiii777 klidne se muze jeste otocit. Doporucuji polohu na 4-kocicka a uvolnit brisko 🙂

laskonka85
11. dub 2017

Kamaradce se dcerka otočila tyden pred porodem🙂

milius
11. dub 2017

Neotočila se, ani když jsem cvičila. Byla velká, takže císař :/ Ale druhé mimčo hlavičkou a pohoda 🙂

amandee
11. dub 2017

Já zkoušela vše, cvičení, babské rady, triky a taky se neotočil, doufala jsem ještě den předem že se otočí a nic🙂 nakonec jsem byla za císaře aj ráda

lenickakl
11. dub 2017

Jsem 35. tyden, stale celou dobu KP, sice se otocit jeste muze, ale doktor tomu moc nedava. Neresim to. Nejak ven musi 😀

puresin
11. dub 2017

@nikiii777 Casu je dost, mne se den pred planovanym vyvolavanym porodem dcerka otocila trikrat - rano byla jeste hlavou dolu, za 2 hodiny uz napric hlavou nahoru a vecer zpatky hlavou dolu, a tak uz nastesti zustala. Ale koukali jsme teda vsichni. 😅

nikiii777
autor
11. dub 2017

@puresin tak ta tam teda delala premety 😀

nikiii777
autor
11. dub 2017

@milius jako mne nevadi kdyz pujdu cisarem,ale kamoska sla taky a nemela mliko.Bojim se ze ten cisar bude mit na to vliv a ja chci kojit aspon do pul roku urcite 🙂

nikiii777
autor
11. dub 2017

@laskonka85 cetla jsem ze se muze otocit i den pred porodem ale uz tam ma malo mista tak si myslim ze jr to pak ojedinely

lenickakl
11. dub 2017

@nikiii777 to mi doktor rikal taky, ze se muze klidne otocit tesne pred porodem, ale vetsinou ma zkusenost nejak do 32. nebo 34. tydne. Ted nevim presne. A asi je vetsi pravdepodobnost, pokud v tom brise dela premety nejak casteji, ale ten muj je asi peknej lenoch 😀 😀 oni si ve finale ti miminaci stejne rozhodnou sami 😀

milius
11. dub 2017

@nikiii777 švagrová měla třikrát císaře a třikrát kojila do 2,5 let 🙂 je to hlavně o tom, jak je to v šestinedělí. První dítě jsem měla císařem a kojila v pohodě,druhé dítě přirozeně a nešlo kojit...

nikiii777
autor
11. dub 2017

@milius Tak to me uklidnilo.Myslela jsem si to ale chtela jsem to vedet jiste jak to je at jsem klidnejsi.Tak snad v sestinedeli bude vse v pohode a budu mit mlika dostatek 🙂

yerry
11. dub 2017

@nikiii777 mě se malá otočila ve 36 TT a ve 37+3 jsem rodila

fallingstars
11. dub 2017

Mně doktor říkal, že se můžou otáčet, dokud nesestoupí do pánve, pak už výjimečně. Jinak u mě byla na všech poradnách KP, poprvé hlavou dolů v poslední poradně - 35. týden (předtím ve 32. týdnu KP). Ale právě ještě není dole, tzn. může se otáčet podle libosti.

lenickakl
11. dub 2017

@fallingstars Takže když mi doktor už na posledních dvou kontrolách říkal, že na pohmat cítí ten zadek natlačenej dole, tak už se asi nevyhrabe z tý pánve, co? 😀

veruska007
11. dub 2017

Kluci se otočili v předvečer porodu. Myslela jsem, že mi praskne břicho a pěkně to bolelo.

fallingstars
11. dub 2017

@lenickakl On mi teď na pohmat taky řekl, že cítí hlavičku, ale pak říkal, že není úplne sestoupená...takže asi čas u Tebe ještě je, i když teda nevim, kam chtějí ti prcci ještě klesat, když je člověk tkhle nahmatá a jsou ještě nahoře 😅

lenickakl
11. dub 2017

@fallingstars Já už jsem si kolikrát myslela, že se otočil a ono kulový, tak už to neřeším. Buď se mu bude chtít nebo ne 😀 Odmítám se tím zabývat 😀

ladako
11. dub 2017

Ja jsem mela holcicku KP a neotocila se, byla jsem na cisar.rezu a mliko se mi spustilo do 3dnu, v porodnici mi poradili at jim lecitin a kojim porad uz pet mesicu. Preju at vse dobre dopadne a nebojte se,urcite to zvladnete.

terezasabackova
11. dub 2017

Já tě uklidním, mně se syn otočil ve 37 tt. Ve 39 tt jsem měla mít císaře. Rodit kp je dost rizkantní a jsou tam větší rizika pro miminko. Je to dost individuální ale pokud nebudeš mít 4 kg obra tak si myslím, že má ještě šanci se přetočit. Hodně štěstí😀

monulec
11. dub 2017

Mě prcek taky dělal přemety až do porodu - nakonec císař - byl KP. Kojím do teď a malému je 5,5 měsíce. Nemá to na to vliv!!!!!! Klid, jak už tu někdo psal - ven jít musí 👶 a jestli přirozený porod nebo císař, si nevybereš, každé má své PRO a PROTI 😉

fallingstars
11. dub 2017

@lenickakl Já už jsem to pak taky neřešila, raději bych přirozeně, ale pokud by byla KP, tak jsem si říkala, že k tomu má asi důvod. Ani kočičí hřbety jsem nedělala a už vůbec jsem si nehodlala nikam svítit 😄

nikiii777
autor
11. dub 2017

Uklidnili jste me.Ja jsem nevedela co cisar obnasi a jestli neztratim kvuli tomu mliko,tak je mi to jedno jak budu rodit.Hlavne at je malej zdravej.To je pro me nejdulezitejsi o kdybych ho nemela treba kojit

1miska
11. dub 2017

@nikiii777 mala byla nožičkama celou dobu a neotocila se, při cisari se zjistilo ze mela pupecnik 3x kolem krku, proto se otocit nemohla, mlika jsem mela na rozdavani, plne kojena do pul roku, odstavena v roce a pul 🙂

danny36
11. dub 2017

@nikiii777 všimla jsem si, že jste z Brna. V Bohunicích je úžasný pan doktor Hruban. Kdyby se miminko neotočilo a on po vyšetření uzná za vhodné, že to lze, tak vám ho pěkně otočí hlavičkou dolů. Samozřejmě vás předem pořádně prohlídne a zjistí a pokud byste chtěla. Ale jak píší ostatní, miminko se může ještě 100x přetočit 🙂

dydlisek
11. dub 2017

Dcera se mi otočila ve 33 týdnu hlavičkou nahoru a zůstala v této poloze až téměř do konce.
Dva dny před vyvoláváním porodu jsem byla ještě v poradně a pořád byla hlavičkou nahoru.V den vyvolávání,po kontrole a přeměření,mi doktor oznámil,že mám velmi chytrou holčičku a že našla správný směr😉 Takže jsem zdárným příkladem,že se opravdu může otočit na poslední chvíli.
Jinak syna jsem měla koncem pánevním celé těhotenství a rodila jsem přirozeně a bez všech hrůz,o kterých se píše.A dceru jsem byla taky rozhodnutá porodit přirozeně.

muhehehe
11. dub 2017

Jééé, to je času.... kdekdo má mimčo ve 34. týdnu nohama napřed, a ještě se otočí... moje dcera se taky otočila až později, nevybavím si přesně kdy, ale ve 34. týdnu byla 100% nožičkama.... tímhle bych se v tuhle chvíli vůbec nezatěžovala, máš čas.

vorisekk
12. dub 2017

Já jsem rodila první holčičku ve 33tt a byla už hlavičkou dolů. Zvládla to perfektně a dneska už jí je 8 let ❤

ver82
17. dub 2017

Já rodila přirozeně KP v 38+1 . Malej se nechtěl otočit . Jak už tu bylo napsáno , taky jsem si říkala , že k tomu má asi důvod .Docházela jsem na kontroly do porodnice a bylo mi řečeno , že pokud prcek nebude moc velkej , tak není důvod rodit císařem . Byl to můj druhý porod , ale je fakt že po dvanácti letech. Já měla hrůzu z toho epidurálu , že mi do zad budou píchat obrovskou jehlu😖 a proto jsem se rozhodla rodit přirozeně😀

Strana
z2