icon

Výbavička - velikost mez 56 a 62

petulejan
3. čer 2019

Děvčata jen dotaz,jsem pořád na vážkách co se týká velikostí na miminko. Když vidím 56 tak mi přijde vše strašně malinké a když vidím 62,tak mi to zas přijde velké. Neočekávám asi úplně malé mimi,ale vůbec nemám představu,do čeho se třeba vleze mimčo s váhou 3,80? Teď jsem 37 tt a malá měla před týdnem 2,5 kg. Takže to ještě asi pojede nahoru. S jakou váhou a jakou velikost jste měly hned ze startu?

Strana
z2
milyeli
Autor odpověď smazal
ninive211
4. čer 2019

Dcera se narodila 2630 a babicky jeste v porodnici letěly nakoupit padesatku bodycka, nemela jsem doma ani kousek v 50,protoze vsude psali, jak je to zbytecny pořizovat...v 56 se doslova utapela! Nakonec ji nosila celych 6 tydnu, nez jsem vyradila posledni kousek. Syn mel rovne tri kila a 49 cm a 50 nosil tak ty prvni 2-3 tydny.

ninive211
4. čer 2019

Jo a dcera mela týden před porodem oshad 2900g...byli jsme fakt překvapeni, jaky byla nakonec drobek

netopejr
5. čer 2019
xantista
5. čer 2019

Mám 6týdenní holčičku, narodila se 50cm a 3400g, takže průměr, všechno jí bylo velké, teď má 4400g, 53,5 cm a nosí teda 56cm. Přes 60 je jí to obří. A to je celkem macek :D taky se mi to zdálo všechno maličký a naopak jsem hledala, v čem nebude jako hastroš :D

martiniquest
5. čer 2019

Syn se narodil s 3355 g a 49 cm, velikost 56 nosil 6 týdnů, 62 stejně tak. Poté 3 měsíce 68. Takže 56 ano, ale netřeba toho kupovat moc. Kolikrát nechápu, co všechno mají ženy nakoupeno. My jsme měli 4 bodyna, dvoje tenké tepláky, jednu tenkou mikinu, dva spací overaly a dvoje ponožky. Bohatě to stačilo, stejně jsem prala ob den (syn je narozený v půlce srpna). Nicméně neměl problémy s refluxem a nepřevlíkala jsem při každém malinkém ublinknutí (rádi jsme používali slintáky kolem krku).

antoinet
5. čer 2019

Moje deti mely beznou porodni hmotnost (3,3 kg, 3,5 kg, 3,4 kg), velikost 50 nenosily vubec, 56ku tak 3 tydny, u te 62ky vydrzely necele 2 mesice. Radsi ohrnuty rukav treba tyden, nez se vseho hned zbavovat.
Ja kupuju nejradsi v HM, obleceni maji o kousek vetsi, treba Pepco je zoufale male, klidne o 2 velikosti, kdyz uz tam vyjimecne neco koupim, prikladam to na dite, necham si i rozbalit puncochace apod., stalo se mi, ze jsem vzala vetsi velikost do zasoby a doma zjistila, ze uz to dite davno neoblece a musela to nastvana vracet.

martiniquest
5. čer 2019

@ninive211 Odchylka měření ultrazvukem je 500 g

ah1234
5. čer 2019

@antoinet pepco je fakt uplne sibnute, nieco sme odtial podostavali a bolo to trebars 62 a kym mu sedeli este ine 56ky tak pepco 62ka bola uz davno mala.. 🤦🏻‍♀️ Ja mam tiez najradsej HMko, zase trebars CA robi vsetko strasne siroke a kratke pre nasho maleho...

ninive211
5. čer 2019

@martiniquest Ja vim, u nas ta odchylka pul kila fakt byla. U syna se vcelku strefili,6 dni pred porodem odhad tez 2900 a narodil se s rovnymi 3000g.

v_erunka
5. čer 2019

Malá měla při narození 2710 (odhad v 37tt byl 2,7 kg a narozena je 38tt). Domu jsme šly s 2,5 kg a velikost 50 jí byla víc jak měsíc 😉. Ale zase třeba 56 skoro nenosila

ninive211
5. čer 2019

@ah1234
@antoinet Pepco nesedí jen ty nejmenší velikosti(a to ještě jak co, stalo se, ze neco naopak bylo spis větší)

kuttu
5. čer 2019

@petulejan Malá narozena 38+1,3450 g 48 cm,50 nosila cca 4 týdny,pak chviličku 56 dele 62...každý výrobce má jinou velikost 56...některá je menší a některá větší,malá má teď 74,ale v pohodě nosí body 62/68 z Lidlu....upřímně radši větší než malé,to se fakt blbě obléká

antoinet
5. čer 2019

@ninive211 no prave ze jen neco, coz je na tom Pepcu nejhorsi, musim zkoumat kazdy kus zvlast, neco je akorat, neco trochu male, neco male o nekolik cisel.
U HM vim, na cem jsem, vse vetsi tak o pul velikosti, takze muzu objednavat online dopredu. Driv jsem to tak neresila, ale nakupovat pro 3 deti uz je vcelku logistika a je potreba to mit spravne nacasovane vzhledem k sezone🙂

ladyhacek
5. čer 2019

@petulejan pepco to má menší.
Já měla malé děti 2,74 a 3,13 oba měli 50 2-3 týdny, pak 56. Záleží i na délce miminka.
Prvního syna jsem převlékaka i 5x za den v 56 hrozně plaval takže 50 jsem dokupovala
Druhý syn mi vydržel i 3 dny v jednom oblečení. Takže to množství co jsem měla po prvním bylo moc.
Nikdy se to nedá odhadnout 😉
Do porodnice vem určitě 50 i 56

patmouse
5. čer 2019

Doporucuju,pokud mas ru moznost,samozrejme nakoupit neco malo 56 a pak i vetsi a az bude prcek na svete,tak sama uvidis,jak je maly/velky,tak at ti nekdo z rodiny pripadne neco dokoupi v te nejmensi velikosti. Ja to take mela tak.
Dcera se narodila o neco driv a mela necelych 2,7 kg a 48 cm. Doma jsme meli nejsmensi 56,par kousku a snad neco malo i 50, vsichni rikali,ze je zbytecne kupovat tak malicke... No a dopadlo to tak,ze moje mamka pak jeste narychlo mastila do F&F nakoupit i 46,protoze ji bylo vse desne obrovske 😃Na cestu z porodnice jsem pri ni mela krasnej ruzovej komplet 56 a vypadala v tom jak tydyt,vsechno jsem ohrnula,stejne ji to plandalo 😃😃 je fakt ze do 14 dnu z toho pomalu vyrostla,ale hodilo se to v zacatku.
Syn se narodil s vahou 3,3 kg a 50 cm a z porodnice sel taky v bodycku a teplackach velikosti 46 a bylo mu to akorat.

kristyn.g
7. čer 2019

Tak v téhle velikostech toho moc potřeba není. Syn měl 3,8 kg a 56 mu byla asi měsíc , pak jsme jeli 62/68 od čtvrtého měsíce dávám 74 a teď v 5,5 měsících dávám 80/86.. na začátku toho moc není potřeba stačí pár overalku, pár body. Já měla z Lidlu teplacky 68 a ty jsem dávala hned k bodyckum, na nohou se to jen nahrnulo trochu a u malého miminka volnost v pase nevadí, jen leží... Jsem ráda že jsem dostávala větší věci, jak když najdeš... Jak jsme začali příkrmy tak je toho oblečení potřeb mnohem víc

Strana
z2