Výbavička - velikost mez 56 a 62
Děvčata jen dotaz,jsem pořád na vážkách co se týká velikostí na miminko. Když vidím 56 tak mi přijde vše strašně malinké a když vidím 62,tak mi to zas přijde velké. Neočekávám asi úplně malé mimi,ale vůbec nemám představu,do čeho se třeba vleze mimčo s váhou 3,80? Teď jsem 37 tt a malá měla před týdnem 2,5 kg. Takže to ještě asi pojede nahoru. S jakou váhou a jakou velikost jste měly hned ze startu?
Dcera se narodila 2630 a babicky jeste v porodnici letěly nakoupit padesatku bodycka, nemela jsem doma ani kousek v 50,protoze vsude psali, jak je to zbytecny pořizovat...v 56 se doslova utapela! Nakonec ji nosila celych 6 tydnu, nez jsem vyradila posledni kousek. Syn mel rovne tri kila a 49 cm a 50 nosil tak ty prvni 2-3 tydny.
Jo a dcera mela týden před porodem oshad 2900g...byli jsme fakt překvapeni, jaky byla nakonec drobek
Mám 6týdenní holčičku, narodila se 50cm a 3400g, takže průměr, všechno jí bylo velké, teď má 4400g, 53,5 cm a nosí teda 56cm. Přes 60 je jí to obří. A to je celkem macek :D taky se mi to zdálo všechno maličký a naopak jsem hledala, v čem nebude jako hastroš :D
Syn se narodil s 3355 g a 49 cm, velikost 56 nosil 6 týdnů, 62 stejně tak. Poté 3 měsíce 68. Takže 56 ano, ale netřeba toho kupovat moc. Kolikrát nechápu, co všechno mají ženy nakoupeno. My jsme měli 4 bodyna, dvoje tenké tepláky, jednu tenkou mikinu, dva spací overaly a dvoje ponožky. Bohatě to stačilo, stejně jsem prala ob den (syn je narozený v půlce srpna). Nicméně neměl problémy s refluxem a nepřevlíkala jsem při každém malinkém ublinknutí (rádi jsme používali slintáky kolem krku).
Moje deti mely beznou porodni hmotnost (3,3 kg, 3,5 kg, 3,4 kg), velikost 50 nenosily vubec, 56ku tak 3 tydny, u te 62ky vydrzely necele 2 mesice. Radsi ohrnuty rukav treba tyden, nez se vseho hned zbavovat.
Ja kupuju nejradsi v HM, obleceni maji o kousek vetsi, treba Pepco je zoufale male, klidne o 2 velikosti, kdyz uz tam vyjimecne neco koupim, prikladam to na dite, necham si i rozbalit puncochace apod., stalo se mi, ze jsem vzala vetsi velikost do zasoby a doma zjistila, ze uz to dite davno neoblece a musela to nastvana vracet.
@ninive211 Odchylka měření ultrazvukem je 500 g
@martiniquest Ja vim, u nas ta odchylka pul kila fakt byla. U syna se vcelku strefili,6 dni pred porodem odhad tez 2900 a narodil se s rovnymi 3000g.
Malá měla při narození 2710 (odhad v 37tt byl 2,7 kg a narozena je 38tt). Domu jsme šly s 2,5 kg a velikost 50 jí byla víc jak měsíc 😉. Ale zase třeba 56 skoro nenosila
@ninive211 no prave ze jen neco, coz je na tom Pepcu nejhorsi, musim zkoumat kazdy kus zvlast, neco je akorat, neco trochu male, neco male o nekolik cisel.
U HM vim, na cem jsem, vse vetsi tak o pul velikosti, takze muzu objednavat online dopredu. Driv jsem to tak neresila, ale nakupovat pro 3 deti uz je vcelku logistika a je potreba to mit spravne nacasovane vzhledem k sezone🙂
@petulejan pepco to má menší.
Já měla malé děti 2,74 a 3,13 oba měli 50 2-3 týdny, pak 56. Záleží i na délce miminka.
Prvního syna jsem převlékaka i 5x za den v 56 hrozně plaval takže 50 jsem dokupovala
Druhý syn mi vydržel i 3 dny v jednom oblečení. Takže to množství co jsem měla po prvním bylo moc.
Nikdy se to nedá odhadnout 😉
Do porodnice vem určitě 50 i 56
Doporucuju,pokud mas ru moznost,samozrejme nakoupit neco malo 56 a pak i vetsi a az bude prcek na svete,tak sama uvidis,jak je maly/velky,tak at ti nekdo z rodiny pripadne neco dokoupi v te nejmensi velikosti. Ja to take mela tak.
Dcera se narodila o neco driv a mela necelych 2,7 kg a 48 cm. Doma jsme meli nejsmensi 56,par kousku a snad neco malo i 50, vsichni rikali,ze je zbytecne kupovat tak malicke... No a dopadlo to tak,ze moje mamka pak jeste narychlo mastila do F&F nakoupit i 46,protoze ji bylo vse desne obrovske 😃Na cestu z porodnice jsem pri ni mela krasnej ruzovej komplet 56 a vypadala v tom jak tydyt,vsechno jsem ohrnula,stejne ji to plandalo 😃😃 je fakt ze do 14 dnu z toho pomalu vyrostla,ale hodilo se to v zacatku.
Syn se narodil s vahou 3,3 kg a 50 cm a z porodnice sel taky v bodycku a teplackach velikosti 46 a bylo mu to akorat.
Tak v téhle velikostech toho moc potřeba není. Syn měl 3,8 kg a 56 mu byla asi měsíc , pak jsme jeli 62/68 od čtvrtého měsíce dávám 74 a teď v 5,5 měsících dávám 80/86.. na začátku toho moc není potřeba stačí pár overalku, pár body. Já měla z Lidlu teplacky 68 a ty jsem dávala hned k bodyckum, na nohou se to jen nahrnulo trochu a u malého miminka volnost v pase nevadí, jen leží... Jsem ráda že jsem dostávala větší věci, jak když najdeš... Jak jsme začali příkrmy tak je toho oblečení potřeb mnohem víc