icon

Závislost na kouření v těhotenství: Jak se s tím vypořádat?

28. zář 2021

Jsem na sebe hrozně naštvaná, nenávidím se za to. Ale prostě nedokážu přestat kouřit 😭 jsem ve 29.týdnu, a kouřim lehké slimky. Když nekouřim, jsem podrážděná a zlá a když si zakouřim, tak si to pak vyčítám a řikám si, že už kouřit nebudu. Je to furt dokola, jako začarovaný kruh.
Hrozně se o toho prcka bojím, ale stejně přestat nedokážu 😭
Vím, že se tu na mě sesype hromada hejtů, ale najde se tu i někdo, kdo kouřil a jak to s miminkem dopadlo? 😭

Strana
z3
jucy693
26. led 2022

@martiina_k jasně, moje mamka také kouřila při mě a při ségře. Objem jsme naprosto zdravé, takže pokud v pozdějším věku se něco objeví, kde se bere ta jistota, že je to určit tím, že mamka kouřila??? Je smutné, co se stalo Vám a je pochopitelné, že hledáte příčinu, ale jen buch ví, kde doopravdy příčina je. Držte se.

jjasmina
26. led 2022

@jucy693 ono je to strašně individuální kolegyně kouřila porodní váha 1500g, kámoška dítě v inkubatoru problém s plici a v půl roce operace srdce, oproti tomu další donosila a miminko 5,2kg a zdravé

jucy693
26. led 2022

@jjasmina přesně tak, proto na dotaz paní nelze jednoznačně odpovědět 😉

jjasmina
26. led 2022

@jucy693 přesně tak. Ono když pak má zdravotní problémy miminko, tak na zpytování svědomí je už pozdě, každé mimčo se s tím prostě popere jinak

jucy693
26. led 2022

@jjasmina no právě a zdravotní potíže může mít i miminko maminky nekuřačky, takže vážně těžko říct, těžko odpovědět 😉

jjasmina
26. led 2022

@jucy693 jj určitě je to tak, to by chtělo tu křišťálovou koulib🤣

nezverejneno
14. únor 2022

Já před těhotenstvím vykourila tak krabičku denně. Jakmile mi doktor potvrdil, že srdce bije, přestala jsem. Pořád jsem si říkala a vyhledávala články o tom, jak to škodí a co to může způsobit a šlo to. Netvrdím, že jsem si během těch 9. měsíců ani nepotáhla. Potáhla.... Asi 5x...

Strana
z3