icon

Zkušenosti s porodem: Co znamená odchod zátky?

danka1999
22. pro 2022

Ahoj holky 🙂 jsem teď 36+5 a je to mě druhé těhotenství po roce a půl. Měla bych jen dotaz, jak jste na tom byly vy 🙂 vím, že tu nejste žádné vědmy .
V pátek mi odešla zátka. Měla jsem celý den šíleně křeče, které se nedaly pomalu vydržet . Jak mi celý den zátka odcházela, tak mi večer kleslo hodně břicho (spíš se hodně zmenšilo).
Od té doby trpím šílenými poslíčky a když ležím, tak jsou i pravidelné . Je to už 6 dní. Včera jsem byla na gynde a paní doktorka mi řekla, že je miminko už hodně namackly dole a že nechápe, jak můžu chodit na záchod ( je to příšerný) do toho mi řekla, že jsem na prst otevřená a že nevěří, že do termínu vydržím. Jak jste to měly vy? Máte podobnou zkušenost?

vikysek0987
22. pro 2022

Zátka mi začala odcházet tři týdny před termínem,otevřená na prst jsem byla taky tak nějak-nakonec jsem rodila po termínu vyvolávaně.

danka1999
autor
22. pro 2022

@vikysek0987 a taky Vám tak kleslo břicho a měla jste silné poslíčky?

anet_98
23. pro 2022

S prvním mi odešla zátka, začaly poslíčky, pak i pravidelné kontrakce a do 18ti hodin od toho jsem porodila 😁
Teď jsem 38+0 a zatím odchází zátka po kouskách. Poslíčci a bodání do spodku mám na večer tak silné, že si myslím, jak už rodim 😂 na vcerejsi kontrole doktor potvrdil, že je malej hodně dole, naléhá na porodní cesty, ale zatím jsem zavřená 😊