Aniball - za jak dlouho jste dosáhly 30 cm
Ahoj holky, za jak dlouho jste dosáhly "vysněných" 30 cm? 🙂
Ještě bych měla dodat, že jsem cvičila fakt poctivě a asi 5 týdnů, prostě to nešlo na víc. Myslím, že u druhého dítěte to už bude jednodušší.
@adypro super, děkuji moc 🙂
@adypro já jsem u prvního aniball neměla (ani jsme skoro nic nestihli, narodil se dřív), ale u druhého bych preventivně chtěla trénovat - a pro jistotu dřív, kdybychom zase jeli do porodnice o víc jak měsíc před termínem.... Nástřih jsem tehdy měla zcela minimální, měla jsem jeden opravdu maličkatý kosmetický steh 🙂
Co přesně znamená "poctivě trénovat"? 🙂 Tzn. - kolikrát denně, jak dlouho atp? 🙂
Cvičila jsem každý den, ke konci už i dvakrát denně(párkrát jsem vynechala, když jsme jeli na víkend pryč). A myslím, že jsem začala 5 týdnů před termínem porodu. A ještě jsem pila maliník a jedla lněné semínko atp.
Ale přes veškerou poctivou snahu to fakt bylo jen těch 26, myslím, že ten nástřih je hlavně o lékařích a PA, já jsem rodila s mojí PA, bez lékařů, tak mně dala šanci i přesto, že dítě bylo v abnormální rotaci, druhá doba se vlekla, já totálně vyčerpaná bez síly zaujímat vhodné polohy. Nakonec vše dopadlo velmi dobře, pár stehů, sedět jsem mohla hned. Ale je pravda, že bez zranění by to bylo ještě lepší.
Uklidňuju se i tím, že většinou je to u druhého dítěte jednodušší a hodně žen i bez epina porodí druhé dítě bez nástřihu. Ale také asi epino či aniball pro dobrý pocit pořídím.

Měla jsem epino a vysněných 30 cm jsem nedala, dala jsem tuším jen 26, ale i tak nástřih nebyl, jen malé poranění. Takže se třicítkou nestresuj, ale samozřejmě, když se to povede, bude to fajn 🙂 Přeji hodně štěstí a krásný porod.