icon

Epi-no - kolik vám stačilo nacvičit cm?

dasty79
8. zář 2013

Epino je zázrak! o tom už tady diskuse je.Ale mě by jen zajímala statistika,kolik cm jste měli do porodu nacvičeno a stačilo vám to k porodu bez nástřihu a poranění.

arrowka
8. zář 2013

Já tady budu asi jedna z mála, které to nestačilo. Měla jsem nacvičeno 28 cm, ale nastřihnout mě museli, prý mi jinak hrozilo horší roztržení. Dcera měla hlavičku 36 cm. Na druhou stranu nástřih byl malý a zahojilo se mi to rychle. Jak by to dopadlo bez epina, nedokážu posoudit.

nonnni
8. zář 2013

Vice nez EPINO bych se soustredila na masaz hraze BEHEM porodu. Osobni zkusenost. 2 deti a ani steh.

andelka
8. zář 2013

U prvního asi 27 maximálně, nástřih malý (spíš preventivně, tlačila jsem dlouho, blbě a potřebovali ho dostat rychle ven). U druhého 30,5 (byla jsem poctivější v tréninku) a absolutně bez poranění. 🙂

pilgrim
8. zář 2013

1.) Daník: natrénováno 30 cm, obvod hlavičky 34 cm.
2.) Lála: natrénováno 32 cm, obvod hlavičky 35 cm.
V obou případech naprosto bez poranění 🙂🙂🙂

5saska5
10. zář 2013

Já začala cvičit 3 týdny před porodem - večer než mi praskla voda jsem nacvičila 25 cm, syn měl obvod hlavičky 37 cm a jsem bez nástřihu se dvěma malými poraněními, která se nemusela šít.

daniela1983
16. dub 2014

nacvicene 33cm, syn mal hlavicku 33,5cm :D takze vysiel cely na jednu kontrakciu. parada

luciebx
16. dub 2014

ja zadny nepouzivala... a malej prosel v poradku.. zadny siti nic... ono je to asi individualni 😉

maia74
7. čer 2014

Připadám si jak neandrtálec.... Druhé dítě jsem rodila před 16-ti lety, to spousta těhle "vymožeností" nebylo.... Papírové pleny už jo 😀 . Ale tak tady čtu vaše příspěvky do tohohle asi půjdu

lenkalenulka
7. čer 2014

Necvicila jsem s nicim, nemasirovala hraz mala mela 34cm obvod hlavicky a prosla bez poraneni a bez nastrihu...

petralauf
15. srp 2016

Ráda bych obnovila tuhle diskuzi, podělí se někdo o zkušenosti?

bachovy_esence_poradna
15. srp 2016

@petralauf nacvičeno 33 cm... porod skvělý, chtěla jsem jít domů pár hodin po něm...

liska01
15. srp 2016

Nacvičeno 33 cm a byla jsem nastřihnutá a dcera mě ještě totálně dotrhala. Ale šla ručičkou napřed. Ale na psychiku to bylo fajn, dost jsem si věřila, ničeho se nebála. 😀 Ale už si ho příště nepořídím.

siiia
15. srp 2016

29cm, dcerka měla hlavičku 34cm a neměla jsem ani oděrku, kamarádka, co po mně epino koupila nacvičila 27 a kluk měl 35cm a taky bez poranění... 🙂

petralauf
15. srp 2016

Díky.