icon

Je zde nějaká z vás, která v těhotenství sjížděla řeku?

farskae
16. čer 2016

ahoj moje milé těhulky a maminky.
Ráda bych se zeptala, zda je zde nějaká z vás, která v těhotenství sjížděla řeku? Konkrétně Vltavu od Vyššího Brodu do Boršova nad Vltavou. Jedná se o 4 dny na vodě. Jezdíme už několik let a já budu v tu dobu ve 3 měsíci ale nevidím důvod proč nejet. Zatím se nám nikdy nestal nějaký karambol. Budu tam sebou mít bandu chlapů, kteří mě nenechají nic tahat a ani nebudu nějak riskovat na jezech. A pokud bude počasí na prd...tak nebudu někde mrznou na lodi abych nastydla. Jen by mě zajímaly vaše postřehy a rady...

Děkuji moc a mějte se hezky 🙂
Eva Pavlína

Strana
z2
zaludova
16. čer 2016

Taky nevidím důvod, proč nejet. 🙂 Užijte si to;)

annaluciapetrzel
16. čer 2016

@farskae ve 4mes. jsem behala po kopcich v Tanzanii a hledala simpanze 🙂. Za mne jo. Jasne, riziko zde je. Ale srry to je i v beznym zivote. Ja do 5mes. jezdila i na koni. Telo a mimco si pak reklo, ze uz ne.

farskae
autor
16. čer 2016

Děkuji 🙂
Četla jsem tady diskuse o těhulkách na vodě ale spíš dotazy tipu mám/nemám jet, ale už nikdo nepsal zda na vodě skutečně byl nebo ne...ale trošku mě děsilo, že některé maminky a těhulky se k tomu staví hrozně negativně. V podstatě jsem z toho pochopila že pokud jsi těhotná tak seď na zadnici doma a hlavně nedělej nic jiného než nos mimčo. Naše babičky by se tomu smály, ty musely makat na poli a pak to rychle přes zimu porodit a na jaře zase šup na pole... 🙂

mon_88017
16. čer 2016

Rady? Maximálně tak teplý oblečení a dobrou náladu s sebou, ahoooooj! 😎 Jo a posádku ochotnou stavět co 20 minut na čůrání 😅

mr_falko
16. čer 2016

ve 3 bych nejela, po 12tt uz klidne, kdybych se citila fajn. Ale predtim ne

karlajasmine
16. čer 2016

Pokud ti bude dobre tak proc ne.. ja prvni 3 mesice blila a nedojela jsem malem ani do prace (vzdycky jedna pauza na zvraceni... )..takze na vode bych nevydrzela ani omylem, ale to je individualni..

farskae
autor
16. čer 2016

Tak taky mi je teď blivno...ale dá se to... Uvidím...když mi nebude hej tak to budu šéfovat ze břehu a s nohama nahoře budu čekat v kempu...🙂 Lámat přes koleno to nebudu. Když nepůjde pádlovat, tak to bude jistit 3-kánoj a já se povezu uprostřed jako pán... 😉

achjonetusim
16. čer 2016

Ten úsek bych ani nenazývala sjížděním řeky - tam je to klidný že si nebezpečný peřeje musíš vymyslet 😀 Pokud nemáš nevolnosti tak nevidim důvod proč nejet. Jeď a užij si to! Já měla problémy se spanim ve stanu na karimatce ale to už jsem byla v osmym měsíci, to už je manipulace s tělem dost problematická 😀

mon_88017 Ty jo, on někdo na vodě staví na čůrání? 😅

mon_88017
16. čer 2016

@achjonetusim jo, můj zadák, páč já su háček učůraný 😅

farskae
autor
16. čer 2016

Já to budu jistit nafukovačkou... Karimatka je mučící nástroj i pro netěhulky...či ty s malým bříškem... 😀

annaluciapetrzel
16. čer 2016

hele kazdy to ma proste jinak. Za mne pkd mas bezproblemove tehu, neni treba z toho delat nemoc. Napr. ja jsem pak odmitala manipulovat s nasim konem kt byl odstaty (mel uraz) a musel se vodit. Ptze to mi uz jako riziko prislo. Ono prave ten 3-5 mes zalezi jaky mas bricho je nejlepsi. Tkze si to uzij a nazdraaar

farskae
autor
16. čer 2016

annaluciapetrzel: Souhlasím 🙂 Taky mám koníka a zatím jezdím...ale už přemýšlím, že přestanu, není mi to 2x příjemné. Moje kobča je ale hodné zlatíčko a jezdíme jen krokové vyjížďky. Nj, když jsou po úraze nebo dlouho stojí...tak pak občas kraví a to je nebezpečné. Chce to s mírou a rozumem od všeho něco. Nic nepřehánět. Těhotenství není nemoc ...jen jiný stav... 🙂

annaluciapetrzel
16. čer 2016

@farskae presne. dobre receno. at se dari

konidana
16. čer 2016

Jo sjížděla. A docela dost: v 6.t divokou řeku v Rakousku na hraně našich schopností (jěště jsem netušila , že jsem těhotná), pak řeku Moravu asi v 2. měsíci, ve 4. Berounku a v 6. Teplou v Karlových Varech. To bylo 1. těhu:D Ve druhém, už s prckem, jsme jeli jen 2x Ohři, 1x Jizeru(ve 3. až 4. m) a na dva dny klidnou řeku v Polsku (v 6. nebo 7.m)

alen_ka
16. čer 2016

Klidně jeď, když jsem sjížděla Vltavu, tak mi hrozila leda otrava alkoholem, ale to nebude tvůj případ 🙂

konidana
16. čer 2016

@alen_ka no, na Vltavě bych se ještě bála srážky s blbcem:D

gepe
16. čer 2016

@farskae pokud Ti bude ok jed, kor Vtava je ok 🙂 my pojedeme jako kazdy rok opet Luznici a ja budu v 6m 😀 jen letos volny prubeh, skoro 3l dite a 2 dva chlapi vodou nepolibeni, takze jen urcite useky a asi pro nas klid (muj a manzela) a hlavne bezpecnost s temi dvema a malou jen spolecne na gumaku 😀

alen_ka
16. čer 2016

@konidana jo tak těch jsem taky pár potkala, ale ten celopobytovy alkoholovy opar mi umožnil si nad ně rychle povznést 🙂

anetka1701
16. čer 2016

Já bych klidně jela :o) pokud jsi zvyklá a umíš to, proč ne... Osobně jsem až do porodu jezdila na koních :oD

ajny123
16. čer 2016

@farskae Můj doktor říká, že kdyby bylo tak lehké potratit kvůli námaze, neposílal by tolik holek na potrat, ale na vykládání kamionu. Dodal, že můžu klidně jezdit motokros. 😀

gepe
16. čer 2016

@mon_88017 se cura z lodi prece 😀

mon_88017
16. čer 2016

@gepe to vim taky, ale mně to z lodi nejde, já radši ve křoví 😅

kacca11
16. čer 2016

Taky jezdime roky ma vodu, na ty 3-4 dny. Parada, nikdy se nic nestalo. A najednou loni poradny karambol, skoncila jsem v perejich a nemohla se zastavit, musel me vytahnout manzel. No, a byla jsem dobita jak kdyby me zmlatila parta chlapu. Tak nevim, ja bych po tehle zkusenosti fakt nejela. To, ze se ti to nikdy nestalo, neznamena, ze se ti nic stat nemuze.

Jo, a stalo se mi to na trase, kterou pojedes.

gepe
16. čer 2016

@kacca11 tak pokud se cvaknete a tahne Te voda, mas se nechat tahnout co nejvic k hladine (vcetne udu), nebranit se, aj. Koukat kam Te "veze" a nechat se odnest na klidnou vodu, pro pereje ci proud. Samo pokud chytne valec, tak tam uz je to uplne o necem jinym. Hlavne i kdyz je voda nevyzpytatelna nejednou, je dobre mit o ni znalosti.
Dovolim si skromne podotknout, ze ja na vode byla poprve v 6ti letech, kdy to bylo opravdu vse jine, nez v dnesni dobe, avsak voda jako takova, jeji sila, vlastnosti jsou stale stejne. Apropo je to letos uz taký par let co jezdim vodu, vlastne uz 32 🙂
Domnivam se, ze tazatelka je natolik soudna a snad i zkusena, ci jeji kolegove, ze budou vedet, co jeste jet a co uz ne s ohledem na riziko a jeji stav. A to se tyka vseobecne, nejen Vltavy, ktera me osobne prijde jako paradni pohodova projizdka.

kacca11
16. čer 2016

@gepe dekuji za instruktaz, ale mam dojem, ze jsi u toho nebyla, takze tve rady jdou trochu naprazdno..Jak pisu, mame dost zkusenosti, ale i dost rozumu na to, abych netvrdila, ze se nic stat nemuze. Muze, i tomu nejzkusenejsimu a nemusi to dopadnout dobre.

gepe
16. čer 2016

@kacca11 to jsem Ti i prave chtela napsat, nebyla jsem u Tveho karambolu 🙂 coz vsak neznamena, ze nemuzu napsat svuj nazor, ne instruktaz. A rozhodne jsem nepsala a netvrdila, ze se nikdy nikomu nemuze nic stat. Pouze lide nejednou podcenuji vodu, bez respektu, byt zakladnich znalosti atd. A nepisu to tady jen ze zkusenosti, ze jezdim na vodu uz od mala, ale i z jinych s vodou spojenych. Hezky zbytek dne a dalsi pekne najete mile bez urazu.

konidana
16. čer 2016

Zrovna na letní Vltavě hrozí opravdu ta srážka s blbcem v tom stylu, že to nějakej mamlas napere svou lodí/raftem/pramicí přímo do vás☹

gepe
16. čer 2016

@konidana no prave, proto napr my Vltavu uz nejeli myslim 7-8 let, uz to davno neni ono ☹ slecna/pani psala o perejich a karambolu, coz me nenapadlo ze se s nekym srazili. To je pak taky jina

monikagurthova
16. čer 2016

@farskae no ja byla ale nevěděla jsem ze uz jsem měsíc těhotná s těch karambolů bylo 🙂 pokud jsi zkušená a vis, ze nic nehrozí, tak bych jela 🙂

farskae
autor
17. čer 2016

Holky nehádejte se mi tady... 🙂 O nic nejde. Jsem rozumná a když to bude vypadat nebezpečně tak tam nepojedu. Nicméně že do mě narazí loď bych srovnala s tím, že když budu řídit, tak mě někdo nabourá. Nebo škobrtnu a zakopnu a upadnu. Nástrahy jsou všude. Budu opatrná...a nebudu s mímem zbytečně riskovat... 🙂 Ale moc vám děkuji za informace... 🙂

Strana
z2