icon

Máte zkušenosti s pomůckou Aniball pro přirozený porod?

lenkynka
24. led 2014

Kamarádka mi říkala,že do toho šla.. Přišlo ji to jako dobrá věc pro lehčí porod. Bohužel zatím nevím jak s tímto balonkem byla spokojena ,protože malá je pořád u ní v bříšku 😉 .Mě by zajímalo jestli s touto pomůckou máte zkušenosti a jaké? 😨 Stojí za to si to koupit ,pomůže to nebo ne? 😅 Silně přemýšlím o tom,že si to objednám a zkusím to 😀

eviicka
23. bře 2017

@cramar myslím, že u nižších rozměrů se mi to stávalo, u těch vyšších už ne

fcelkam
1. dub 2017

Taky přidám zkušenost s Aniballem - měla jsem problémy vůbec ho zavést, pak jsem cvičila a dostala se na 23cm, víc to prostě nešlo.. ale říkala jsem si, že aspoň vím, jak u porodu tlačit.. bohužel jsem malého nemohla vytlačit(obvod hlavičky 35cm) a museli ho tahat vexem, poranění velké.. takže mě tato pomůcka nepomohla, ale asi jsem vyjímka, protože věřím, že spoustě ženám pomohl.. navíc jsem měla nacvičeno opravdu málo..

luj89
1. dub 2017

Holky, kupovaly jste aniball novy? Ta cena mi pripada hodne vysoka vzhledem k jednoduchemu mechanismu a pouzitym materialum. Na druhou stranu se mi trochu prici kupovat pouzity. Jak jste to resily vy?

nugetka20
2. dub 2017

@luj89 Koupila jsem použitý, ale doma si ho vyvařila, vydesinfikovala a zezačátku používala s kondomy. Cena za nový mi taky přišla příliš vysoká.

cramar
6. dub 2017

Přidávám zkušenost-v pondělí jsem porodila bez komplikaci a jen s jediným stehem (ten byl navíc v místě, o kterém vím, ze ho mám oslabené už dávno před porodem). S aniballem jsem měla nacviceno 25 cm. Nevím, jestli to bylo jen cvičením s balonkem nebo to byla souhra více věci. Každopádně mi hodně pomohlo, ze jsem věděla, jak mám tlačit, protože jsem si to na balonku předtim natrenovala 😉

pucmelinka
9. dub 2017

Prodam 2x pouzity Aniball (pouzity s ochranou,je vyvareny)-vice jsem trenovat nestihla.Koupen na konci brezna 2017.Cena s postovnym 900 Kc.
Zacala jsem na 17 cm,druhy den 19 cm a pak jsem porodila-bez nastrihu, jen kosmeticke siticko (3230 gramu)...

samaine
11. dub 2017

Dievcata no tak dnes som zacala s aniballom. Som 35+5.zacala som na 20 vysla na 21 horkotazko.uvidime.skoda ze mam zjazvene tkanivo po predchadzajucich dvoch porodoch a nastrihoch kedy nic take nebolo..skoro 20 rokov spat.

absintka19
11. dub 2017

@luj89 ja koupila novy, jistota ze nic 'nechytnu' a pouziju pro dalsi mimi taky. Ja vcera zacala poprve, 22 cm. Bala jsem se ale slo to moc dobre 🙂

absintka19
11. dub 2017

@cramar v mem navodu tedy tlaceni je 🙂 i jak na to

samaine
11. dub 2017

To je na kazdom ci kupi pouzit ci novy.tiez som zvazovala prekupit ale potom som kupila novy. Ale da sa vyvarit a dezinfikovat tak nevidim prekazku prekupit. Ja som ale cakala ze dam viac cm na zaciatok..😒 😲 😀

bekyc
11. dub 2017

@samaine V klidu, napoprvý je to dobrý. Já při prvním cvičení dala max 18 cm, přes 20 jsem se dostala asi až po týdnu.

balrozka
11. dub 2017

Podle toho, co jsem o tom četla a slyšela na předporodním kurzu, připadá mi Ani-ball super. Jen pozor, pokud máte prekancerózu děložního hrdla. Tam je to kontraindikované. Kvůli možnosti úrazu v pochvě, kam by se případné "špatné" buňky mohly rozšířit a nebo i kvůli případné infekci při poranění. Ale to jen pro info, jinak všem držím palce, ať s ním máte jen ty nejlepší zkušenosti. 🙂

luj89
11. dub 2017

@nugetka20
@absintka19 tak jsem se rozmyslela, ze koupim pouzity. Objednala jsem si sterilizacni kelimek, ktery se da pak vyuzit i na dudliky atd. Zvazovala jsem i nakup noveho balonku, ale to uz se pak financne nevyplati kupovat bazarovy aniball.

absintka19
11. dub 2017

@luj89 supr, hlavne ze sbe zkusenosti doporucuji obden stridani aniball a madaz hraze-ta nwni tak prijemna, spise takova palciva bolest ale casem je to lepsi a lepsi a diky tomu pak ten aniball tolik nenapina hraz pri vytlaveni, protoze je uz hezky pruzna a pripravena. Pro svoji pohodu a pohodu miminka udelam s radosti vse, i pres bolest.

luj89
11. dub 2017

@absintka19 dekuju za radu 🙂. Hraz jsi masirovala s nejakym olejickem?
Jedna PA mi radila napsat do porodniho planu (nebo rict u porodu), ze jste cvicily s aniballem a masirovaly hraz. Nehrnou se pak tolik do nastrihu..

andelka
11. dub 2017

@luj89 já jsem tam aktivně napsala i kolik mám nacvičeno 🙂 sice plán jsem nestihla vyndat,ale stihla jsem jim to říct osobně a nestrihali. PA říkala že se uvidí,že se rozhoduje aktuálně,a nebylo to potřeba.

samaine
12. dub 2017

@bekyc diky za uklidneni ;)..uvidime jak to pujde dnes mi i Dr rikal ze zjizvene tkanivo je menecenne a uvidime jak povoli protoze mozna jizva neumozni takove roztazeni a mam predispozici k velkym detem.

samaine
12. dub 2017

@bekyc jo a vic cm jsem mozna zvladla taky proto ze uz jsme tomu s partnerem trosku driv zacali pomahat 😉

nugetka20
12. dub 2017

@luj89 Blahopřeji k dobrému rozhodnutí. Cvičení určitě nemusíte nijak přehánět (já to občas dost flákala), zezačátku je vazivo hodně stažené. Jak se bude blížit termín porodu, vazy se samy povolí a půjde vše snadnějc. Největší šok nastane většinou kolem toho 28cm - a to je teprve "sranda" 🙂 Ale těžko na cvičišti, lehko na bojišti.

Mě tu teď migá po koberci také červnový klouček 🙂 Při pohledu na jeho hlavičku jsem ráda, že se děti rodí malé :D

barchen
13. dub 2017

@fcelkam
Taky přidám svou ne úplně pozitivní zkušenost s aniballem ale zase to není vina aniballu. V příbalovém letáku stojí, že se nemá používat při různých indikacích (např. indikovaný předčasný porod). Já měla bezproblémové těhotenství ale díky konizaci před pár lety mi gynekoložka neustále zmiňovala, že v mém případě ten předčasný porod může dorazit díky tomu zákroku. Takže jsem ho začala používat až ve 38t. Nešel mi vůbec zavést ani mírně nafouklý ani úplně vyfouklý. Když se to po týdnu povedlo, tak mi vždy vyklouzával než jsem ho stihla nafouknout. Pak se to povedlo na pár cm ale pořád vyklouzával než jsem ho stihla vytlačit. Takže cvičení jsem vzdala. Malá se narodila ve 41t, spontánně a na prvorodičku děsným fofrem (velikost hlavičky 34cm a 3,8 kg), od první bolesti až po vytlačení to bylo 6 hodin a první 3 hodiny jsem si myslela, že to ani není porod pouze bolest v křížové oblasti z toho velkého břicha 🙂 Šití jsem měla ale jestli jsem se natrhla, nebo mne museli nastřihnout, to jsem se už nedozvěděla (a ani dvě lékařky to nedokázaly podle jizvy a rány identifikovat, tím, jak rychlý byl porod, v porodnici byl šílený frmol a PA běhala od jedné maminky k druhé a ke mne musela volat lékaře, protože jsem měla zkalenou vodu a malá musela rychle ven). Moje tkáň byla jednoduše pevná, čípek taky. Natržení nebo nástřihu jsem se díky diskuzím docela bála ale můžu říct, že nástřih (nebo natržení) a následné šití vůbec nebolelo. Po 8mi měsících jizvu není vidět a aniball odpočívá ve skříni.

kamila_js
15. dub 2017

Ahoj, já jsem nyní 38+0 a cvičím s aniballem s přestávkami ca týden. Začínala jsem na 19 cm nyní jsem 25 cm. Postupuji zhruba po půl centimentru, myslím, že není důležitý nacvičit co nejvyšší číslo ale připravit se na to tlačení a tlak, který vytváří právě hlavička miminka. To, že někomu vyklouzává je naprosto normální, i v návodu je psáno, že je potřeba přidržovat aby nevyklouzl a nezpůsobil poranění.
Mám na vás jeden dotaz. Doktor mě tudle zaskočil větou, že si při prohlídce sáhl na hlavičku. Při další prohlídce už to nezmínil. Mimčo je prostě celkem nízko, i bříško mám hodně dole. Vím, že je to asi hloupost, ale myslíte, že mohu balonkem hlavičce dítěte nějak uškodit?
Díky za Vaše názory a zkušenosti.🙂

luj89
15. dub 2017

@kamila_js Ty uz nemas hlenobou zatku a jsi otevrena? Jinak si neumim predstavit jak by az na hlavicku dosahl..

kamila_js
15. dub 2017

@luj89 Hlenová zátka mi neodešla. Prý je to tím, že je mimčo zavrtané už dole v pánevní oblasti. Cervix score mám 5, což je na 38. týden zcela v normě. Ale co jsem četla, tak spousta maminek to měla tak, že bylo mimčo hodně dole už třeba od 30-tého týdne.....

pucmelinka
15. dub 2017

@kamila_js mne doktor rekl v 35+5,ze do konce nevydrzim,ze uz nahmatal hlavicku,ze je hodne nizko...tyden na to rekl,ze uz se to pripravuje,ale k porodu to jeste neni...v tu noc jsem porodila (36+6)...

bbarborak
15. dub 2017

Holky ja zkusila dnes poprve a trvalo dlouho jen to zavedeni-nakonec se mi podarilo ho tam dožďouchat 😀 co me ale nejvic prekvapilo a o cem tu zadna nepisete, ze se mi pri tlaceni chtelo curat. Takze druhe tlaceni jsem uz musela provadet ve sprchovem koutu a s vytlacenim prislo i curani. V tom kleku mi slo tlaceni mnohem lip, nez v leze na zadech, ale vim, ze v nasi porodnici nedovoluji jinou polohu nez v leze (samozrejme ta nejmene prirozena polohu, kterou musel vymyslet jedine chlap :-/), tak si rikam, ze bych asi mela trenovat jenom v leze. Dostala jsem se na 16 a v kleku na 17,5 cm a hraz uz docela stipala..

luj89
15. dub 2017

@bbarborak co zkusit jinou porodnici? Prijde mi hrozny, ze rodici zene nekdo neco zakazuje...

absintka19
15. dub 2017

@bbarborak ahoj, u tech prvnich cm curat, kdyz jsem dala 22cm tak kakat 🙂

bbarborak
15. dub 2017

@luj89 to je tezky.. V blizkosti je jeste jedna porodnice, ktera je alternativnejsi, ale zase neni tak dobre vybavena pri komplikacich a poporodni pece taky prej nic moc. Proto jsem zvolali tu, kde bydlim.. Spousta maminek si ji chvali a spousta na ni nadava- ale to je tak uz se vsim... Ale konecny porod musi byt v leze.. Takze i nacvicuju vleže..

elveren
15. dub 2017

Závidím, že masáže hráze a Aniball můžete používat... Já jsem se zbavila kvasinek, ve 34tt jsem chtěla začít masírovat hráz a připravovat... a mám je zpátky :( Už nevím, co dělat jinýho, aby se furt nevracely... :(

Strana