Máte zkušenosti s pomůckou Aniball pro přirozený porod?
Kamarádka mi říkala,že do toho šla.. Přišlo ji to jako dobrá věc pro lehčí porod. Bohužel zatím nevím jak s tímto balonkem byla spokojena ,protože malá je pořád u ní v bříšku 😉 .Mě by zajímalo jestli s touto pomůckou máte zkušenosti a jaké? 😨 Stojí za to si to koupit ,pomůže to nebo ne? 😅 Silně přemýšlím o tom,že si to objednám a zkusím to 😀
@irisv ja dva dny trenovala,zustala u 19 cm a den na to jsem porodila klucika s hlavickou 33,5 cm a vahou 3230 gramu,narozeny o tri tydny driv... tyden pred odhad 2800 gramu,hlavicka narvana v panvi... bez nastrihu,jen kosmeticke siti... je teda fakt,ze mi dr rozmasirovaval a povoloval hraz a opravdu se snazil o co nejmensi natrzeni...
Ahojky, ráda bych se zeptala, co jste k Aniballu vše dokupovali? Nabízí i dezinfekci, lubrikant a kondomy. Dezinfekci a lubrikant asi koupím, ale jsou pak nutné i ty kondomy? Děkuji 🙂
Tak my už máme porod za sebou. Nacvičeno 27,5cm den před porodem. Malá 2820g a 47cm. Šla ručičkou napřed, takže doktorka raději střihla- čtyři stehy. Není to nic hrozného, už o tom téměř nevím, a to jsem rodila v pondělí. Aniball určitě super v tom, že víte jak tlačit, jako na velkou, hlavně ne hlavou. Tak Vám přeji všem hodně štěstí a zdravá mimča'😉❤
Holky trenuju 4 den sem 35tt konec...delam to dobre,kdyz zavedu ( to mi jde porad blbe),pak stlacim pockam,uvedimim si co se deje a takhle pokracuju.dokud je to snesitelne a pak s nadechem tlacim?ze zacatku to jde a jak pride nejvetsi prumer uz hraz boli a balonek vyklouzne...nemela bych ho v te nejvetsi "bolesti"pridrzet aby si hraz zvykla??
Taky přidávám svoji zkušenost 🙂
Trénovala jsem od ukončeného 36tt každý den nebo ob den, podle toho, jak se mi chtělo. Týden před porodem jsem měla nacvičeno 28cm ještě s rezervou, ale při porodu mě stějně střihli, malý měl obvod hlavičky 35 cm a prostě nemohl ven, tak jsme mu pomohli.
Dnes dva týdny po porodu jsem na 90% zhojená 🙂
Jsem za zkušenost s balonkem moc vděčná, nepřekvapil mě při porodu tlak na konečník a věděla jsem, jak mám tlačit, takže za sebe můžu jen a jen doporučit 🙂
@svobodka86 Na cvičení je ještě brzo - takže klid. Když se zavede, tak napumpovat, počkat, prodýchat a co jde, to vytlačit. Pokud to nějak bolí, pálí atd, tak trošku ufouknout. Hráz a svaly kolem se začnou uvolňovat cca za 14 dní a vše půjde líp. Hlavně si neudělat nějaké trhlinky, je to zbytečné.
@svobodka86 Balonek vypudis spravnym dychanim,tlacit se nema,i v navodu to tak je....
@pucmelinka ze zacatku ho opravdu vytlacuji dychanim,sice to.trva ale rikala sem si ze aspon to nacvicim.ale kdyz pride na nejvetsi prumer,radsi ho malinko pridrzim ale to uz skoro vyklouzne sam a jelikoz uz to treba I trochu boli,tak jo necham vyklouznout.
@svobodka86 ja trenovala dva dny,rodila jsem driv...ale stacilo mi.jen dychani a slo to ven...a i u porodu,kdyz leze ven zbytek telicka,tak jsem netlacila a jen dychala...tak hodne zdaru 😉
@pucmelinka prosum a kolikrat si to opakovala ...ja max trikrat a pak az zas dalsi den
@svobodka86 ja asi 2x,pak druhy den taky 2x,treti den nic,to jsem sla na gyndu na kontrolu a v noci jsem porodila...
Mela jsem strach,jak to zvladne moje sloznice,casto jsem trpela na kvasinky(v tehu i pred) a jedna PA rikala,ze takovy byvaj nejvic potrhany...no,a mela jsem jen lehke poraneni a par stehu,presnej pocet stehu se snad dozvim dneska...
@pucmelinka tak to je.krasny!!ja tak 2-3x vic ne...porad mam.trochu problem balonek.zavest...ikdyz je nafoukanej aby tam lip sel...o vikendu sem.netrenovala a.minuly pondeli.17-18 a dnes 22cm...ale boli to kdyz jde ten nejvetsi prumer balonku takze ho tam moc nepozdrzuju...coz bych asi mela..ale snad se tim ta hraz uvolnuje....a snazim se teda balonek vytlacovat nadechem.do bricha..to by melo byt spravne
@svobodka86 jj,to delas spravne...tohle po Tobe budou chtit,az pujde telicko...hlavicka se musi vytlacit...rekni jim,at Te pred pruchodem hlavicky promasirujou a pripravi hraz,to mi podle me zachranilo a pomohlo...ikdyz teda nic prijemnyho to nebylo...ale ja jsem strasny bebicko a hysterka... 😀
Holky, vam opravdu staci na vypuzeni balonku dychani? Me to rozhodne aspon u zacatku vypuzovani nez se dostane ven ta prvni pulka balonku nestaci... :-\
@svobodka86 no,tak pocet stehu nevim...muj dr.si je nepamatuje...to je teda kamos,kdyz si takovou zasadni vec nepamatuje 😀
@pucmelinka tak to je hodnej teda!no jo doktori...
Ja doufam ze centrimetry budou naskakovat ale nic prijemneho to neni...musim vzdy jednou napumpovat a.prodychat a ruzne to tam dole stahovat a pak teprve zas muzu pumpovat podruhe....je.to alchymie
@svobodka86 Mně přišlo nejhorší to zavádění, bez kondomu bych to tam nenarvala... Mně to nepřišlo tak šílený, ale je pravda, že jsem se dostala jen na těch 19 cm... Když jsem přišla na porodní sál, tak si mě doktůrek hned dobíral, jak jsem trénovala, zmetek 😀 Tak jsem si ho pak dobírala já, že mi teda před 8 hodinami tvrdil, že k porodu to ještě není 😀 Skvělé špičkování, ne? A super hláška z porodního sálu - věnuj se dítěti a nekecej mi do šití 😀
@pucmelinka ty jo tak to bylo krasne na pohodu...ja jezdim.k.doktorce do jednoho mesta a rodit.budu v jinem meste...jinak.dneska.se.mi povedlo.23 cm,ale tp zavadeni je boj😉)

Můžu mít dotaz, třeba má některá zkušenost... mám nacvičeno 22 cm, sem v porodnici, dle monitoru se něco už děje, spodek ale spodek se zatím moc netváří, ale prý se rozjede. Malá má odhad tak 2,7 kg. Co myslíte, mohly by ty moje nacvičené cm stačit??