Máte zkušenosti s pomůckou Aniball pro přirozený porod?
Kamarádka mi říkala,že do toho šla.. Přišlo ji to jako dobrá věc pro lehčí porod. Bohužel zatím nevím jak s tímto balonkem byla spokojena ,protože malá je pořád u ní v bříšku 😉 .Mě by zajímalo jestli s touto pomůckou máte zkušenosti a jaké? 😨 Stojí za to si to koupit ,pomůže to nebo ne? 😅 Silně přemýšlím o tom,že si to objednám a zkusím to 😀
@luj89 ono se tomu nejde moc vyhnout - každá máme pochvu jinak hlubokou a "prostornou", jak se blíží termín porodu, tak čípek měkně a jakoby klesá (tak nějak mi to vysvětlovala PA). Tak nějak se moc nepředpokládá, že by někdo strkal dovnitř něco velikosti grepu 🙂 Takže když se uvnitř balonek nafoukne, tak vyplní prostor a čípku se dřív nebo později dotkne a ten pak trošku ušpiní.
Ahoj, můžu se zeptat, zda jste začínaly v tom 36tt nebo dřív? Děkuji 🙂
@azraell asi se proste ta deloha pripravuje na porod 🙂. Dnes jsem byla u gynekologa a zminila se o tom krveceni u cviceni. Nijak mi to nevysvetloval, ale rikal, ze je to normalni. Jeste se me ptal na nacvicene cm a pochvalil me 😀. Taky chci dnes po 3denni pauze cvicit, tak si muzem drzet palce vzajemne 😉.
@azraell ja mam termin 24/6 ale pry se nechysta a ted ve 37tt ma 2700g a vase??hele a kdy nafukujes micek...ja kdyz ho zavedu a pak jeste mi vyhovuje prifukovat behem toho kdy micek uz leze,jelikoz uz je to neprijemne a treba predevcirem 26cm a dneska 28cm..ale nevim jestli to neni spatne...ikdyz jde preci o velikost micku ktery vyleze,ne?
@nugetka20 tak se.budu muset vic snazit...jelikoz sem prifukovala I behem toho co trochu lezl ven a dostala sem se na 28cm!!!
@svobodka86 ono totiž v konečné fázi vytlačit 30cm není zas takový problém - jako spíš prodýchat ten míč uvnitř (to mi přišlo mnohem horší, naučit sama sebe kázni, uklidnit se a nechvátat)
@svobodka86 my mame jeden termin 21.6. a podla ms 26.6. mne doktorka vravela, ze uz hlavou hodne nalieha na hrdlo, ze bude skor..mali sme vraj 3005g uz pred tyzdnom a pol uff 😀 ja vzdy prifukujem ked je dnu, na max pocitu, trebas 31cm co uz ale musim doost predychavat, potom a potom vytlacam, ale toto som dala zatial tri krat. Dnes koli obavam z krvacania 28,5cm ale slo to kupodivu dost lahko, tak som sa tesila 🙂
@azraell tak to jsou krasne centimetry...a mas se ze to bude brzy,u me se pry nic nechysta;(takze bych se nedivila kdybych prenasela...rano to jde ale vecer se tesim ze si lehnu a trochu ulevim...
Ja mohu vrele doporucit.Me pomohl k velmi rychlemu porodu bez nastrihu a poraneni a to dcera sla rukou napred.Pouzivala jsem asi 14dnu,zvladla jsem 25cm a pak jsem musela do nemocnice,diagnoza preeklampsie a vyvolavany porod.I tak ale balonek velmi pomohl,dcerka mela hlavicku 31cm a diky aniballu jsem vse mela pruzne a na 3 zatlaceni byla venku a to jsem byla prvorodicka...cviceni s nim neni uplne prijemne na zacatku,ale chce to vydrzet,telo si na to zvykne a vysledek stoji za to.Druhy den po porodu jsem behala jak lanka a jen litovala kocky kolem co trpely,nemohly po nastrihu sedet a nic...
Ten obvod závidím - syn šel taky rukou napřed - hlavu měl 38 cm, + ruka + 2 pupečníky, odhad kolem 44 cm :-O tenkrát jsem s ani necvičila, ale i tak jsem měla jen 2 stehy, personál pomáhal 🙂
@svobodka86 cítíš sa yle? ja prave vyborne, to sa divim, všetci ma posledním mesiacom strašili a u mna naprosta pecka :D spim dobře, neotekam, nezadýchávám sa, na velku chodim pravidelne, teplo mi nevadi, dokonca naopak, rada sa slnim :D tak drzim palce, nechje ti co naj naj! no vies, to hovoriladoktorka,ale mylsim, ze maly si to stejne urobi po svojom :D
@luj89
si šikovná! rob to podla pocitu, takže sa do ničoho nenuť a neponahlaj, hlavne je precvicovat to svalstvo, nie je cielom zrazu vytlacit 30cm ;) ide o pruznost, plus u porodu pomozu aj hormony a rozostupia sa cesty viac, nez si myslime, takze aj t nam pomoze, mne například při vytlacani hodne pomaha u toho si este masirovat hradzu, co hcem aby mi robili aj PA potom uz nazivo, lebo fakt to menej citit to pnutie potom ;) skus
@nugetka20 tak dnes 27cm takze dobry ale zjistila sem ze nejvic mi vadi ten tlak na cipek...nebo proste tlak na vrcholu micku...
@azraell tak jsem prekonala svuj cil, dala jsem 22,6. To vytlacovani mi nedela az takovy problem, horsi je to prodychavyni uvnitr... Zkusila jsem novou polohu k vytlacovani, a je fakt super 😉. Stala jsem u postele a jednu nohu jsem mela na posteli. V teto poloze jsem fakt skoro nemusela tlacit, stacilo jen dychat.
Jak jsi na tom se cvicenim ty 😉?
Ahoj holky, taky jsem si Aniball poridila a protoze mi to prijde jako super priprava na porod tak jsem zalozila na Facebooku skupinku kde si muzeme spolecne vymenovat zkusenosti zazitky a rady skupina ma nazev: Aniball rady, zkušenosti! Budu rada kdyz se pridate a pozvete klidne dalsi tehulky. At se muzem navzajem podporovat 🙂
@svobodka86 Ten tlak je hnusnej 🙂 ale při samotném porodu je to fakt pohoda - protože jakmile se prcek dostane hlavou do tohohle místa, tak člověk může začít tlačit ven - a to už je pak paráda, protože bude brzo konec.
Takže gratuluju k 27cm .... cíl je blízko, pak už stačí jen udržovat .... a jestli můžu doporučit - holky spěte, dokud můžete 🙂 já už se rok pořádně nevyspala :D
@lucienelka Myslis, ze takhle nebudes moct rodit kvuli vycerpani? Nebo proc? 29 cm je krasny cislo! Ja budu dnes rada za splneni myho cile 23 cm 😀. Postupuju vetsinou po pul cm.
Přidávám se k nazoru k aniballu. Za me urcite ANO.
Cvicila jsem pouze dva tydny. Potom jsem mela zánět a rodila jsem i o tyden driv, stihla jsem nacvicit 27 cm.
Pila jsem malinik a varila si lnene seminko ☺
Nevim zda to byla náhoda, nebo pomohlo to co jsem jedla, pila cvičila. Ale proste porod bez nastrihu, ani jeden steh ☺
@luj89 no myslim,ze me ve stoje nedovoli tlacit ne kvuli vycerpani,ale protoze tam na to nejsou uzpusobeni. Maji tam jen tu porodni postel,ktera se da napolohovat,ale nemaji zinenku,takze nevim jak bych rodila ve stoje, pricemz ve stoje se mi balonek ale vytlacuje vzdy nejlip.Nevim cim to je. No doufam,ze to svalstvo jeste hormonama povoli, mame odhad 4kg mimca,takze kazdy centak dobry...
samozrejme, že to v stoje ide najlepšie, pomáha gravitácia.
Inak, na porod ve stoje nepotrebuješ žiadne špeciálne náradie, proste si stoupneš. Bábätko si môžeš chytiť sama, poprípade partner, pokiaľ by personál nebol ochotný sa zohnúť.
Najdôležitejšie je sa nenechať vmanipulovať na to ich super lehátko, obyčajne argumentujú tým, že chcú chrániť hráz, čo je vlastne u hromady PA a lekárov synonymum pre nástrih. Nedajte sa, proste chcete rodiť ve stoje a hotovo. Poučte partnera, keby chceli použiť násilie. To je ich problém, že na takéto pôrody nie sú zvyknutí, nie váš.
Držím palce, nech všetko prebehne hladko.
@mika251 diky moc za informaci, potesila si me 🙂. Budu tam mit svou soukromou PA, tak myslim,ze s ni to pujde domluvit 🙂.

@azraell tak to asi specha na svet 🙂. A co poslicci nebo tvrdnuti briska - mas? U nas byla vcera bourka a brisko me teda tvrdlo dost, i me to bolelo jako pred MS, tak jsem se jen modlila, at neporodim 😀.
@nugetka20 dekuju moc za vysvetleni i uklidneni! 🙂. Je to presne jak popisujes. Tmavsi krev, bez bolesti, po cviceni nic nekrvacelo. Dam priste vetsi pozor, at balonek moc nezaleza dovnitr.