Máte zkušenosti s pomůckou Aniball pro přirozený porod?
Kamarádka mi říkala,že do toho šla.. Přišlo ji to jako dobrá věc pro lehčí porod. Bohužel zatím nevím jak s tímto balonkem byla spokojena ,protože malá je pořád u ní v bříšku 😉 .Mě by zajímalo jestli s touto pomůckou máte zkušenosti a jaké? 😨 Stojí za to si to koupit ,pomůže to nebo ne? 😅 Silně přemýšlím o tom,že si to objednám a zkusím to 😀
očakávate nejaké komplikácie, že potrebujete JIPku? Pretože 99% nízkorizikových rodičiek JIPku po pôrode nepotrebuje. Naopak, keď si vyberiete pôrodnice priateľskú k prirodzeným pôrodom, tak o dosť klesá riziko komplikácií pri pôrode - veľkovýrobne typu Apolinár zvyknú pôrody urýchľovať a rutinným praskaním vody a aplikovaním syntetického oxytocinu rastie riziko, že dieťa to prestane dávať a začnú mu klesať ozvy.
Pokiaľ chcete dobre a zdravo porodiť, nehľadajte nemocnice s JIPkou, ale nemocnice, kde Vám dovolia porodiť, ako je pre Vás najlepšie.
@mika251 Děkuji za názor, komplikace neočekávám. A to, že je Apolinář velkovýrobna a přistupují k porodům rutinně a nešetrně, si taky zase nemyslím. Pravda bude někde uprostřed, chce to i nebýt naladěná předem proti nim, nejsou to soupeři, ale lidi, kteří mi s tím porodem chtějí pomoci. Ale asi vám řeknu víc až po své zkušenosti, porodnici nyní rozhodně měnit nebudu. 🙂
@mika251
@walkie
ja rodila U Apolinare po cviceni s Aniballem v roce 2015. Nic syntetickeho mi necpali, porod mi rozhodne nijak neurychlovali, naopak me nechali pres 24 hodin po prasknuti vody aniz by mi cokoli cpali a nechali porod, at se rozjede sam. Pokud by nenastala infekce, byli pripraveni me nechat az do rana, tzn.36 hodin po prasknuti vody. Porod celkove vubec neurychlovali, rodila jsem prirozene a bez nastrihu.
Duvody, proc tam nebudu rodit znova, jsou to, ze se mnou manzel nemohl byt na hekarne, to, ze po porodu odnaseji rutinne miminka vsechny na 2 hodiny do inkubatoru a to, ze navstevy jsou na chodbach.. hlavne ty navstevy na chodbach jsem proste nedavala, chtela jsem, aby manzel mohl na pokoj za mnou.
Ale jinak co se tyce porodu tak zadnou vytku nemam.
@walkie Jo a jinak na Aniball U Apolinare nic negativniho nerikali, naopak me ujistovali, ze nastrih rutinne delat nebudou, a pak me chvalili, jak mi to tlaceni dobre jde. Co se tyce porodu v sede, to porodnicke kreslo se da napolohovat skoro az do sedu, takze bych rekla, ze zalezi na tobe.. ja byla v takovem polo-lehu. Jedine co mi nevyhovovalo bylo, ze me nutili mit nohy nahore a chtela jsem je mit spis dole, ale ve finale jsem syna tak jako tak v pohode vytlacila za nejaky 4 minuty.
@karlajasmine Tak to jsem moc ráda, díky za info! 😍
to čo popisuješ by pre mňa bolo absolútne neprijateľné a rodiť by som tam nešla. Rutinné odnášanie na dve hodiny preč, nútenie do polohy, ktorá mi nevyhovuje, uf! Už by sa mohli veci začať hýbať správnym smerom i v pražských pôrodniciach,
@mika251 právě kvůli tomu odnášení atd už tam rodit nebudu no.. A mě naštěstí poloha na porodnickém křesle vyhovuje..
Tak mám to za sebou, ten aniball mě nakonec od menšího nástřihu nezachránil, protože malý šel rukou napřed a měl omotanou šňůru kolem krku, nicméně rodit jsem si mohla v jaké poloze jsem chtěla, takže nakonec na boku a úplně na poslední snad minutu dvě v polosedě. S tím Apolinářem jsem se bála úplně zbytečně, jsou tam skvělí profíci a nedám na ně dopustit, všechno proběhlo nádherně a byl to naprosto úžasný zážitek jak pro mě, tak pro manžela. Hnedka jsem mohla sedět na půl zadku, od třetího dne už jsem žádný nástřih ani necítila a neřešila. ❤
Dobry den, dnes jsem se ptala sve gynekolozky na aniball. Jeji nazor a odpoved me doslova sokovaly a hlavne si myslim, ze je blbost co mi rekla. Pry to nastrih vubec neovlivni a budu ji mit roztazenou jako vrata do chliva a uz se to pry neda vratit zpet. Chtela bych tedy slyset nazor nekoho kdo to pouzival a co si o tom roztazeni svalu mysli.
@marcela311 🙂 Já jsem nacvičila 30cm - malý měl hlavičku 36cm a jsem bez nástřihu 🙂 A manžel říkal, že je stejná jako před těhotenstvím a porodem 😉 Takže je to fakt nesmysl - paní doktorka by si mě asi měla prohlídnout 😀
@marcela311 je to blbost🙂 taky jsem cvicila, byla jsem bez nastrihu a v pohode pak hned skoro behala, jako kdybych nerodila🙂 manzel si taky nestezuje 🙂
Dekuji za odpovedi ja si myslim, ze tim nemuzu nic pokazit je to sval jako kazdy jiny a trenovanim se spis posili. Neni to guma od teplaku ne? Prijde mi to jako totalni nezajem z jeji strany. A vytka ze se nastrih nedela jen tak pro nic za nic mi prisla jako ze stredoveku. Jeste jednou diky jdu si aniball objednat a potom se ji prijdu ukazat jestli to pozna.
Nám bylo na předporodním kurzu řečeno, že Annibal nedoporučují, údajně existuje riziko, že může způsobit inkontinenci, resp. sklony k ní v pozdějším věku. Moje gynekoložka mu rovněž není nakloněna, že existuje příliš krátce a v podstatě se neví, jaké může přinést následky. Takže doktoři z asi nadšeni nejsou 😁😁😁
@marcela311 No co to způsobí za 10 let ti napsat nemůžu, každopádně žádný problémy po porodu jsem neměla, doktorka po 6 nedělí pánevní dno pochválila (nevěděla, že jsem cvičila, a když jsem ji to řekla, tak prý jí to nepřekvapuje, že cvičící ženy jsou na tom lépe).
Akorát nástřih jsem měla, je ale otázka, jestli byl nutný nebo rutinní. Každopádně žádné komplikace mi nezpůsobil, takže neřeším. Cvičení nelituju, pomohlo mi i v technice tlačení.
@saffy mně to doporučila doktorka od Apolináře🙂 respektive u prvního porodu byla mile překvapená, že jsem cvičila, když jsem jí to řekla, ať kdyžtak hned nestříhá 🙂 naopak by to mělo i proti inkontinenci později pomáhat, když se to cvičí. A myslím, že je i v historii známo, že ženy různě něčím cvičily 🙂 takže je to názor od názoru zas no, doktor od doktora🙂 kamarádka teď rodila podruhé, zase předtím cvičila a zase bez nástřihu a za chvíli byl malý venku. Já mám kolem sebe dobré zkušenosti prostě a jdu do toho znovu 🙂
Na cviceni,ktery probihalo primo v porodnici ho doporucovali,dle meho lekare placebo...ja ho pouzila dvakrat,naucila se dychat,vic jsem nestihla a stacilo to,byla jsem bez nastrihu...
Ahoj holky, chtěla jsem se zeptat, pomáhá ten aniball i zkrátit posledni vytlačovaci fází porodu?
Budu rodit po druhé, a moje první nebyla zrovna nejmenší, obvod hlavy 37,5 a tlacila jsem skoro tri hodiny než byla ba světě. Roztrhane jsem melo vse co slo, ale to jsem při porodu ani necítila a ono se vše rychle zahojilo, takže toho se nebojím. Jen bych to rada urychlila protože az na ty bolesti ktere k tomu sice patří, jsem byla úplně hotová a neměla uz ani sílu pořádně tlačit.
@webteri praveze tu posledni fazi to pomaha zkratit nejvic 🙂 protoze svaly jsou naucene se rozpinat. Ja zatlacila trikrat a bylo to.. pravda, maly se narodil o tri tydny driv, ale i tak mel pres tri kila a byl pry fyzicky normalne donoseny. Obvod hlavicky ted nevim. Ale nic mi dole nebylo a nemuseli me šít.
Cvicila sem poctive tri tydny pred porodem a 10 dni sem přenášela. Vysledek bylo tlačeni hodinu a nastrih. Ma doktorka mi rikala, ze porodi kazda zenska a aniball dobry, ale nezaruci mi to hladsi porod...no a mela pravdu 🙂 ale cvicenim nic nezkazis ;)
@webteri vim jeste o dalsich 4 holkach kamoskach, co cvicily a pomohlo jim to nejspis, takze uz pro ten pocit, ze vis, co tam dole ucitis a jak mas tlacit a tak, bych do toho sla znovu. Zacala jsem cvicit presne jak doporucuji na jejich strankach. Z hlavy to ted nevim. Nacvicula jsem jen nejakych 23 centimentru, ale protoze jsem prave porodila o dost driv. Jinak se ma clovek v pohode stihnout dostat na tech cca 30 tusim. Myslim, ze se cvici mesic do porodu, ale radsi koukni na ten jejich web nebo navod.
Dneska u me byla moje porodni asistentka, ktera to zna ale nepodporuje to. Podle ní ani ty masáže nepomuzou, prý až těsně před porodem, protože se prý ta kůže rychle stáhne. Ale vyzkoušet prý to můžu a to taky zkusím bo už to mám doma 🙂. Na druhou stranu mě i uklidnila a říkala že u druhého to jde rychleji a tvar hlavy mého může je úplně jiný nez můj a možná bude malý po něm 😁. Tak uvidíme. Malinovnik už piju, ten aniball vyzkouším a snad to tentokrát půjde trochu rychleji 😊
Tak ja aniball zkusila a porod byl.krasny, rychly,... sice s nastrihem,ale nevadilo mi to. Kontrakce zacaly v 18hod. a maly se narodil chvilku po pulnoci. Troufam si rict,ze mi.k.tomu aniball pomohl,vedela jsem jak.tlacit a ten tlak dole nebyl tak prekvapivy... a holky jeste doporucuju jakmile zacnou kontrakce tak nelezet,ale.naopak byt aktivni, chodit, skakat na mici,proste se nesetrit..
@webteri - dobry den, rozhodne nechci, aby to ted vyznelo nejak spatne proti Vam, ale samotne tlaceni miminka nesmi byt nikdy delsi nez 60minut... O Aniballu si nemyslim nic spatneho, ale myslim si, ze pokud ma byt porod narocny, tak bude i s Aniballem... Ja v tehotenstvi necvicila, nepouzivala Aniball, netrenovala dychani a od zacatku kontrakci do samotneho porodu mi to trvalo 3hodiny... A mala mela 4,4kg a ja odchazela se 3stehama... Takze hlavu vzhuru i Vy maminky, ktere jste stejne line jako ja :D 🙂
Za sebe jen doporucuji. Také
Mudr a porod.asistent. schvalovaly. Ničeho se nebojte, opravdu to funguje, pomáhá k lepšímu uvědomění si při tlačeni a naopak druhotná pomoc je pri inkontinenci.
@mxrxexa Tak ja nevim ale u mě to tak dlouho trvalo. Jakmile jsem byla na 10 cm tak od te doby. A že by to nemělo trvat déle jsem ještě nikde neslyšela, ale nejsem z oboru tak se nevyznám.
No moje malá měla velkou hlavičku tak se to trochu hodně protáhlo, aspoň si myslím že to bylo kvůli tomu. A jestli Aniball pomůže nebo ne, to nevím, ale pro me klidně svědomí, to zkusím, a horší to určitě nebude. Jen jsem chtěla slyšet pár zkušeností těch co mají porod s Aniballem za sebou.

@eliska_mot Já se toho taky bojím, ale zároveň mám větší pocit bezpečí v případě komplikací v těch vzdálenějších, menších porodnicích.. Někde ani nemají JIPku, kdyby byla nějaká vážná komplikace, tak věřím více Apolináři. Ale je pravda, že nutit mě do nějaké polohy by teda neměli, připadá mi to hrozně omezující a doufám, že se skutečně nějak domluvíme. Zajímalo mě hlavně jestli podobnou zkušenost tady někdo nemá. :( A taky co na ten aniball tam říkají.