Závod Gladiátor v 6 tt.- ano či ne?

petiks
28. dub 2019

Ahoj, přemýšlím, jestli jít na běžecký překážkový závod Gladiátor (cca 7 km) příští týden, kdy budu v 6 tt. Cítím se dobře, doteď jsem pravidelně 1x týdně běhala cca 10 km, cvičila doma, chodila na intervalové tréninky a tyto závody, takže na sportovní aktivity jsem zvyklá. A šla bych v kategorii, kde mohu vynechat jakoukoli překážku (tzn. vynechala bych všechny s vyloženým náporem na břicho a zvýšeným rizikem úrazu). Ale váhám, přece jen je to vyšší zátěž na organismus a jsem na úplném začátku těhotenství. Jak to vidíte vy, šly byste do toho, sportujete v těhotenství? Děkuji P.

barulina
28. dub 2019

Ne

lindikova
28. dub 2019

Ty jo, nejsem velká sportovkyně, tak těžko posoudit, ale bala bych se. Sice těhotenství není nemoc, ze, ale zrovna překážkovy běh... za me taky ne.

agneska7
28. dub 2019

Já bych teda nešla.

g_m
28. dub 2019

Já jsem třeba lyžovala i jezdila na kole. Ale je otázka, jestli bys z toho závodu něco měla - celou dobu by jsi myslela na to, abys prckovi nějak neublížila, překážky (o kterých to primárně je) bys stejně vynechávala a rozhodně bys nejela naplno. A to si myslím, že za to nestojí 😉

ito
28. dub 2019

@petiks nesla

sister05
28. dub 2019

Ne, gladiátor v těhotenství určitě ne

amitrama
28. dub 2019

@petiks nešla bych. Cvičení v těhotenství by mělo být s mírou a běh není nejvhodnější (otřesy..) Já třeba od 7tt mám zakázanou i jízdu v aute delší než 4hodiny.

lachtanice86
28. dub 2019

Já bych šla. Stejně je to buď a nebo. A já byla hodně akční. Někdy do 8tt jsem dělala tabatu, fitbox a běh, plavání. Volný jsem měla jeden den v týdnu jinak jsem drela. A to jsem věděla že jsem těhotná a za sebou jsem měla potraty i zt. Potom jse přestala, začala jsem blinkat

petiks
autor
28. dub 2019

Děkuji za odpovědi, holky. G-m, máš pravdu, neužila bych si to, pořád bych byla nervózní, hlídala bych se. Takže nepůjdu. Ale škoda, měla jsem jít s kamarády, z nichž dva jdou poprvé, těšila jsem se na pořádné bahno, ale mimi je rozhodně důležitější. 🙂 Amitrama, já právě četla, že v těhotenství můžeš až na určité aktivity dělat to, na co jsi zvyklá, včetně běhání, ale překážkový závod je ještě něco jiného, no.

adel2507
28. dub 2019

@petiks Já bych teda taky nešla, samozřejmě hodně ženských běhá i v těhotenství a pokud mají správnou techniku, jsou na to zvyklé a dokáží odhadnout tu správnou míru, tak by to vadit nemělo. Těhotenství sice není nemoc, ale nevidím důvod proč se zbytečně přetěžovat a riskovat. Nesouhlasím s názorem, že je to buď a nebo. Tak v začátku se může jednoduše něco pokazit a pak by sis to třeba zbytečně vyčítala. Sama jsem těhotná podruhé a u obou těhotenství jsem zažila krvácení, které mě hodně vystrašilo. Pak jsem ráda hodně věcí vynechala a začala si dávat větší pozor.

jeanny13
28. dub 2019

sama jsem hodne behala pred prvnim tehotenstvim ale jakmile jsem zjistila ze jsem tehotna, zavody jsem vynechala. preci jen jsem byla zvykla jit na krev pokazde..ale behala jsem az do konce sesteho mesice, hlidala si tepovku, prizpusobovala pokracujicimu tehotenstvi delky trati, tempo, ...behala bych i dele mozna ale nastalo leto a vedra a najednou to prestalo byt prijemne tak jsem presla na prochazky. Je potreba poslouchat vlastni telo 🙂 Ale jak rikam, zavod a jeste k tomu takto narocny bych vynechala ;)

sister05
28. dub 2019

No jo, holky, ale gladiátor není obyčejný běh. Je to hrůza děs běh 😂😂😂 Překážek jak nas....o a rozhodně to není nenáročné. Ráda na to koukám, ale sama bych to nikdy nedala. Můj obdiv všem kdo to absolvují. Ale v těhotenství neee.

slunecnice358
28. dub 2019

@petiks já bych teda nešla 🤷🏻‍♀️

malinkaelinka
28. dub 2019

Jedna věc je sport, druhá věc je Gladiator. Mám jich za sebou slušnou řádku, takže vím o čem to je a v těhotenství bych do toho nešla, je to nápor. Bahno, voda, vyčerpání, překážky - stěny, preskoky... Odpiskej to a máš aspoň motivační cíl po šestinedělí 🙂 Já jsem teď 24 tt a už se těším na Holice 2020 🙂 Jinak pohybu se nevyhybam, stále intenzivně turistuju, ale určité aktivity je prostě lepší vynechat.

sarinka_nevesta
28. dub 2019

Bezela jsem ve 4 a 6 mesici.. K tomu jsem jezdila parkury.. Jestli se na to citis, proc ne 😉

la_amanita
28. dub 2019

Já byla v těhotenství na třech canicrossových závodech. První v prvním trimestru, druhý ve druhém a třetí byl před měsícem. Samozřejmě výkonnost výrazně klesla, ale fyzicky jsem to zvládla normálně. Pokud závod se stylem neliší od tvého běžného tréninku, není v tom problém.

malinkaelinka
28. dub 2019

@la_amanita No dost pochybuju, že někdo běžně trénuje v bahně, ledové vodě a dělá v jednom tréninku takové psí kusy :D Teda pokud nepatří do nějaké spesl party chystajici se právě na OCR závody 🙂

malinkaelinka
28. dub 2019

@sarinka_nevesta Tak to klobouk dolů, neumím si představit to plazeni v blátě s pupikem, nebo překonávat dvoumetrovou stěnu, a když se to někde zasprcne a sejde se větší grupa, člověk schyta pár kopancu jedna dve... Jaké lokality jsi běžela?

20190418
28. dub 2019

Šla bych... V tomto týdnu se těhotenství neudrží v drtivé většině proto, že prostě není kvalitní, ne kvůli vnějším okolnostem. Já zjistila těhotenství v 8tydnu a do té doby dělala různé blbosti, např. výstup do 4000mnm s převýšením 1500m. Zas, pokud máš pochyby a nakonec by to bylo zamlkle trhu (nechci strašit, ale to se prostě často stává), tak by sis to vyčítal a dávala (neoprávněně) za vinu.

zelenaesmolda
28. dub 2019

@sister05
na druhou stranu je v tak ranem stadiu,ze by ani nemusela vedet,ze je tehotna a zavod by bezela.

petiks
autor
28. dub 2019

@malinkaelinka Patřím právě k takové spešl partě, která trénuje na ocr závody (Spartan Race Training Group Praha), ale trénuju v tělocvičně a s tímhle se setkávám jen na závodech, jak píšeš. 🙂 A nejsem až tak trénovaná, že bych závody zvládala "na pohodu", jestli to vůbec jde. 🙂 Takže i když si racionálně říkám, že by se nic stát nemuselo a případné zamlklé těhotenství by s tím nemuselo souviset, riskovat nebudu, hlídala bych stejně asi každé píchnutí v boku a ze závodu nic moc neměla. 🙂 Na tohle chce mít asi otrlejší povahu. 🙂 Se inspiruju a budu se těšit na závody, až budu ok po porodu (jestli ještě budu mít energii a chuť 🙂), držím palce v Holicích! ;) Tak díky všem za názor a ujasnění si postupu. ;)

malinkaelinka
29. dub 2019

@petiks Juu tak to máš můj obdiv 🙂 Já jsem si loni na podzim našla ve fitku super trenéra a mimo jiné jsme se domluvili, že od ledna nasadíme jednou týdně extra trénink na Gladiatora, že se přidá můj manžel a ještě 2 kluci. Letos jsme si chtěli sáhnout mezi první stovku. No za rok si budu fandit, abych nebyla mezi posledními :D A jak píšeš, tohle nejde dát na pohodu, my se třeba předloni v Josefove tak vyhecovali, dali do toho všechno - umístění i čas super, ale já se v cíli poblila a manžel brečel :D Svalovka nás držela týden :D Fakt si tohle neumím představit s pocitem, že mám dítě v břiše. A to jsem posuk, pořád týdne nachodim desítky kilometrů a v 26 tt jedu zdolavat Tatry :D ale tam si člověk sám určí tempo, čas na svačinku...

angelika20
29. dub 2019

NE!

annynka94
29. dub 2019

Měla jsem zaplacené spartan race na půlku sezóny, všechno sem prodala.. Se slzami v očích a těžkým srdcem, ale miminko je pro mě důležitější.. Stačil by jeden špatný krok, špatně došlápnout nebo naráz o bariéru na břicho a konec a to bych si neodpustila.. Zaběhneš to za rok 🙂

drep
29. dub 2019

@adel2507 souhlasit nemusíš, ale pravda to je😉 do druhého trimestru postoupí jen zhruba 80% těhotenství a to, že se plod neudrží je tak na 99% dáno imunogeneticky, vnější podmínky nehrají roli. Já v té době normálně jezdila na koni, na běhání jsem teda byla přišerně unavená, ale jinak jsem normálně sloužila, dokonce odjezdila i néjakou záchranku (což jsem ale stopla hodně brzy kvůli spalničkové epidemii. Ale na sparťana bych si já osobné netroufla, zas tak super trénovaná nejsem.

rajecka
29. dub 2019

Myslím, že je to zbytečné riskování. Člověk nikdy neví. Já jsem byla v 8tt a šla jsem na prohlídku den před odjezdem na dovolenou na kolech. Na UZ objevili hematom velký skoro jak plod. Takže okamžitě léky a nohy nahoru. Nic mě nebolelo, nezakrvácela jsem ani kapkou, nenapadlo by mě, že je něco špatně. Kdybych na tu prohlídku z nějakého důvodu nešla a vyrazila na kolo, mohlo být po všem. Tím nechci říct, abys seděla doma a psychovala, ale i když je ti dobře, nemusí to znamenat, že všechno automaticky bude ok a takovouhle zátěž bych si zkrátka pro jistotu odepřela....

adel2507
29. dub 2019

@drep To chápu, že většina potratů v prvním trimestru se stane proto, že něco není v pořádku a nejde to ovlivnit. Taky chápu, že má někdo štěstí a i kdyby celé těhotenství proskákal na trampolíně, tak se nic nestane, ale to přece neznamená, že můžeš dělat cokoliv a nemůžeš si tím ublížit. Taky jezdím na koni, chybí mi to, ale teď v těhotenství bych prostě na koně nesedla. Nikdy nevíš kdy se může leknout, zakopnout..Znám jednu, kterou v těhotenství kůň kopl do břicha a děti možná nebude mít už nikdy. Jenom tím chci říct, že devět měsíců není až tak dlouhá doba na to, aby člověk nevydržel bez všech aktivit, které má rád.

makronka222
29. dub 2019

Joga, plavani, pilates a podobny holcici cvicenicko klidne, ja byla na spartanovi i tomhle zavode, bavi me cross trenink, box. V tehu jsem to vynechala. Zbytecny

drep
29. dub 2019

@adel2507 s tím souhlasím, já jsem jen obecně strašně alergická na takové to těhulkování: holky, čekám mimíska, jsem ve čtvrtém týdnu a moje kancelářská práce je strašně namáhavá, jak si nechat napsat riziko a jak nemít omezený vycházky, protože přece potřebuju odpočívat, můj chlap okolo mě málo skáče...
první trimestr je prostě všechno nebo nic a nemáme příliš šanci to ovlivnit. To, že pak potrat někdo odůvodní běháním, letadlem nebo cojávímčím je většinou jen proto, že ženský nejsou schopný akceptovat že plod měl už od počátku naprosto zásadní problém a potřebují viníka

alcar
29. dub 2019

Pokud jsi psychicky pripravena na vycitky svedomi, ktere prijdou, pokud po tomto zavodu potratis, tak se klidne zucastni.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru