První dítě po 42. roce, 6x oplodněná - váš názor?
ahoj holky, nechci tu vyvolat vlnu kritiky a nebo aby se tu maminky napadaly, ale zajímá mě váš názor, muj nevlastní bratr se seznamil s ženou, je ji přes 40let, vzali se ale nedařilo se jim otěhotnět, tak šla na umělé a nakonec se to povedlo až na pošesté. už to jsem si říkala že je proti přírodě. Ona už teda porodila, ale měla preeklampsii a udělali ji cisaře. dítko se narodilo donošené v termínu a váží 1500g a má 40cm. samozřejmě je v inkubátoru. oni i přes to všechno chtějí hned další, protože chtěl syna a to jim nevyšlo. to už se u mě zvedá adrenalin, jako by jim nestačilo to jak to vypadá teď. myslím si totiž, že holčička bude vždy menší a že tam hrozí i nějaké vyvojové vady, třeba ledviny, atd co se projeví časem, nemusí hned a bude vždy chudinka kvuli rodičům kteří jdou prostě proti přírodě. HLAVNĚ SE TU NEHÁDEJTE. DĚKUJI ZA NÁZOR. TŘEBA MI HO POMŮŽETE ZMĚNIT.
@kika_21 vztahy se utužují, to máte pravdu, ale kdyby to ta maminka nějakým způsobem zjístila, že jí tady protáčí, nevím, nevím - já bych tu nikdy cizí věci netahala - pokud se netýkají bezprostředně mě osobně, to co už se děje mimo mou domácnost nemám právo šířit a když tak s dovolením těch kterých se to bezprostředně týká....
koník je veřejný, číst to může i nepřihlášený, tak aby zakladatelku ten její bratr nakonec neprofackoval co do nií vejde 😀 😀 😀 berte to jako nadsázku
@dagmarj to jsem četla a psala sem že to není normálně donošené dítě ne že se nenarodlo na termín ale jak už tu zaznelo byl tam problem třeba ze strany té placenty
Můj názor je takový, ze bych ji dala racků za to, ze holčička pro ni není dost dobra. Moje kamarádka (24let) nemůže otěhotnět, podstupuje hormonální léčby, všechno možný, Pícha do sebe sajrajty, je tak předávkovana hormonama, ze už skončila v nemocnici, a dítě prostě ne a ne. A pak se nějaká ženská ve 42 rozhodne mít dítě, ma ho (sice s problemama), ale madam to nestačí, protože chtěla kluka. To si mela rozmyslet dřív, než ve věku, kdy to plodný období už dost kleslo. To by me rozcilovalo..ze ma az zázrakem něco, co někdo jiný, o polovinu mladší, mít nemůže, a ona si toho neváží.. A doufam, ze ta jejich holčička bude zdravá..
*facku
....i když já si myslím že tam bude sek v délce i váze...jako vsechno se může stát...ale věřím že paní byla pod velkým lékařským dohledem a mimi monitorováno...nevěřím že by takové tehu nechali až úplně do konce
@prostejina berte to tak že je to verze z jiné strany tudíž Vaše odsouzení není.zcela na místě...co když ji velmi krivdite a vše je jinak? Nevěřím že žena která toto vše má za sebou, těžké tehu,dite v inkubátoru...dokáže racionálně a upřímně uvažovat, že by ihned měla další
@lajla no, jsou ženský, který si myslím, ze by byly schopny něco takový ho říct.. Už jen to, ze její bratr rekl něco podobnýho.. Ale jo, mate pravdu, možná to je jinak. A možná ne, a na tu situaci jsem reagovala 🙂
@prostejina Taky myslím, že to možná bylo jinak, to nikdo neví. Dovedu si představit, že ještě v nějakém poporodním deliriu řekli "tak teď ještě honem toho chlapečka" a je z toho drama, jak jim holčička není dobrá. Prostě jsou teď třeba v euforii, že to vyšlo (holčička se snad dopeče). Jako chlapi řeknou ledasco, hlavně před ostatníma, ale nemusí to tak myslet. Znám pár vzorných otců, co si na toto tema taky dělali pro někoho asi poměrně nevybíravou srandu 😄
Mě vlastně k celému tomu tématu napadá jiná věc. Vždycky jsem si říkala, že chci mít děti jen do chvíle, pokud by to neohrožovalo moje zdraví a můj život, protože co by pak dítě dělalo s nemocnou, nepoužitelnou matkou (teď nemyslím ty momenty, kdy se něco přihodí v těhotenství nečekaně). A vzhledem k tomu hormonální stimulace mohou u žen starších 35 let vést k rakovinnému bujení, asi bych z tohohle důvodu neměla "koule" jít do tolika IVF po čtyřicítce. Ale je to asi risk, který si musí uvážit každý sám i vzhledem k okolnostem a rodinným dispozicím.
@tulikiss mě by zajímalo, zda by ta Tvoje kamarádka řekla, že se radši neměla narodit než aby ji rodiče měli pozdě a nedožili se její svatby apod. Má babička se narodila jako páté dítě rodičům kolem čtyřiceti a jak jsem se ráda, že se narodila a já mohu být na světě. Asi tak.
Taky jsme starší rodiče, sice jsem je zvládla před čtyřicítkou, ale nás to motivuje se snažit dětem co nejvíce dát a myslím, že strčíme do kapsy kdejaké třicátníky.
@fallingstars plně souhlasím. Místo aby švagrová a sestra přála, řeší to, po čem ji nic není! Zakladatelka by se měla stydět!!!
Je mi z některých "dam" špatně, jaké tu píšou jedovaté komentáře. Včetně zakladatelko. Přej a bude ti prano...
Ze jsem tohle téma otevírala :(
@pidalka12 jo tak to jo, ja na to už u některých nereaguju, protože když se jim koukneš na profil, tak zjistiš, že nepřispívají jinam než do fora tj sem do těch diskuzi a jen se tím ohramně baví. kolik tak toho museli napsat když čitač píše přes 1000 nebo dokonce 2300 přispěvků.. to hovoří za vše
@montyna já jsem moc ráda, když slyším, že se běžně rodí i po 40 cítce a nikomu to tak divné nepřijde a děti jsou zdravé, jelikož mám také nového partnera. Je mi 32 a půl a rádi bychom ještě tak za 5 let jedno. Prvnímu synovi už na Vánoce bude 14 let. Co mě štve jsou ty věkové odstupy, ale jak píšete, také jsem si myslela, že do tří let po prvním bude další ... život si ale dělá vše po svém, my se rozešli já zanevřela na chlapi a než jsem se z té psychické depky dostala, máme dalšího s novým partnerem až po 11 letech (4 roky jsme spolu). Člověk si může leccos naplánovat, ale jak se říká - člověk míní a život mění - je to fakt 🙂
@dagmarj kdežto ty se tu nebavíš, že - zákládáš diskusi - místo aby s jim byla podporou .......... to je tedy něco ..... 😨 😨 😨 😕 😕 😕 😖 😖
@kolibricek36 dobrou noc!!!!!!!!!!!! ( tím chci řict, běž už chrápat )
@lutu11 A vidíte. Moje známá má dítě ve 30. Má ale těžkou artrózu, takže fotbal si s dítětem rozhodně nezahraje...A třeba kolegyně, šedesátnice, má takovou kondičku, že ještě leze po skalách... Nikdy nevíte, kdy Vás něco zkřísne. My jsme doufali v dítě kolem mé devětadvacítky. Je mi čtyřicet a nepovedlo se. Kdyby se to podařilo, budu moc ráda. Ale je pravda, že bych se bála mamin jako Vy, které zkrátka odsuzují starší rodiče... Ano, vím, že by se za mě dítě asi občas stydělo, protože bych byla starší než ostatní maminky. Ale upřímně, každé dítě se za své rodiče někdy stydí. Alespoň by nemusela hledat důvod 🙂
@dagmarj Preeklampsii můžete mít ve 40 i ve 20. Postižené dítě se může narodit 20. i 40. leté... Neumíte si představit, co to je, nemoct mít děti. Jak těžko se Vám smiřuje s tím, že nikdy nepoznáte, co to je být těhotná (předesílám, že nejsem kariéristka, co se rozhodla mít dítě až ve čtyřiceti, rozhodla jsem se už ve dvacetidevíti...)
Přejte to Vaší švagrové. A čím dřív bude mít druhé dítě, tím lépe. Možná to s tím chlapečkem byl jen nemístný žertík - po tom všem, co zažili...

Moje první dcera (věk 25)byla taky hypotroficka. Ne tak hodně,ale dnes je z ni zdrava, normální holčička.