Ulcerózní kolitida - těhotenství, jaké vitamíny berete?

blongelina81
23. říj 2014

ahoj děvčata, mám UC a jsem v 8týdnu. Jste tu nějaké taky s UC a jaké vitamíny berete. Normálně beru Bion 3 ale je napsáno že v těhotenství nevhodné, máte nějakou zkušenost a co by jste mě doporučily?

renca_hanych
24. říj 2014

@blongelina81 já mám ulcerozní kolitidu zjištěnou cca před 10ti lety, tenkrát jsem měla akutní zánět ale zůstalo mi to chronicky, brala jsem asi 2-3 roky nějaké léky ale byla a jsem bez obtíží! tuk, tuk 😉 ze začátku jsem brala chvíli probiotika a doporučovanou dietou jsem zjistila, že jediný co mě vadí nejvíc tak je obyč mléko. Když jsem otěhotněla, tak jsem měla strach abych neskončila třeba s vývodem. Dr. mě to vysvětlil tak že stát se to může, že se znovu mohou objevit průjmy ale naopak že se stav UC může v těhotenství zklidnit, ale nemusí ale díkybohu obě těhotenství byly ok ve vztahu k UC. Vitamíny jsem brala jen těhotenské - tuším mamavit u prvního a udruhého femibion, jinak asi bych žádnou chemii už do těla necpala pokud nemáš potíže, dodala bych víc vlákniny a obecně pestrou, vyváženou stravu a třeba probiotika 🙂 hodně štěstí! a krásné nekomplikované těhotenství

blongelina81
autor
24. říj 2014

díky za odpověd, já právě ji mám asi 13let, poslední dva roky nebyli vůbec dobrý, beru salofalk a imuran a i přes to nic moc.. pak kortikoidy a taky nic moc a jak jsem otěhotněla (neplánovane) 😀 , jako mávnutím kouzelnýho proutku ... uplně vpohodě, spíš teda trpím zácpou 😀 .
To jo, koupila jsem si vitamíny chytrý miminko 😀 a zatím nic jiného neberu. Občas céčko.
Díky taky doufám, že to bude vpohodě 😉

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru