icon

Vitamíny v těhotenství, jaké berete?

domkour
17. lis 2016

Ahoj holky, prosím vás jaké berete vitamíny v těhotenství? Já jsem začala femibionem, ale ta cena od 2. trimestru je hrozná 😖 Nemáte tip? díky

gujduska
•
17. lis 2016

@domkour Ahojky,taky jsem začínala Superfolinem - Chytré miminko (kolem 2set) a u pokračovací krabičky ve 2.trim. jsem se zděsila,že chtějí kolem 5kil 😱 tak je beru ob den,někdy každý třetí.Ale myslím,že stačí doplňovat hořčík a listovku.Netřeba utrácet tisíce "jen" za potravinové doplňky.

nijij
•
17. lis 2016

pA doporučovala hlavně železo, jód. Listovku. Zbytečně další vitaminy cpát nemusíte, rodí se pak prý větší děti.

scvrcek
•
17. lis 2016

Zadne. Dle rozboru krve zelezo, horcik apod. Listovka ma vyznam pred tehotenstvim a v zacatku, pak uz ne. Zrovna o tom vcera mluvil v radiu primar.

zrofka
•
17. lis 2016

Brala jsem chytré miminko..na hematologii mi zjistili, že mam zvýšenou kyslinu listovou..a mam málo vitamínu B12..tak mi ted doporučila se spíš zaměřit na to B... 🙂 a od kys.listové si dát pauzu...🙂 ale pak se k ní vrátím 😀 😀

anaon
•
17. lis 2016

@nijij S těma velkýma dětma po těhotenských vitamínech je to dávno vyvrácený mýtus, ale stejně to spousta ženských bude furt omílat dokola, achjo 😒

anaon
•
17. lis 2016

@domkour Já mám doma GS Mamavit, bylo to za nějakých 350 na necelé 4 měsíce, takže podle mne celkem příznivá cena, jsou to ale takové docela velké tablety a nejsou nijak potažené, tak se docela špatně polykají, musím si je půlit. Hodně ženských si taky chválí těhotenské vitamíny co mají v DM, ty nejspíš vyjdou cenově ještě lépe.

Ale nemyslím si, že jsou ty vitamíny až tak důležité, já je spíš beru protože mi bývá blbě a tak je trochu problém jíst dostatečně vyváženě, je to spíš tak nějak pro klid duše. Beru ještě kapsle s rybím tukem, protože ryb do sebe taky moc nedostanu. Ale kupovat si třeba ten Femibion mi vzhledem k ceně přijde jako úplná zbytečnost a vyhozené peníze.

nijij
•
17. lis 2016

@anaon to je každého uhel pohledu. Dítě si vezme co potřebuje a není potřeba se extremne davkovat technickýma vitamínama... Ale je to každého věco kdo chce tabletky ať je bere. Stačí pestrá strava a z krve stejně zjistí co tělu chybí...

anaon
•
17. lis 2016

@nijij S těmi velkými miminky a vitamíny to není o úhlu pohledu, je to vědecky prokázané a na to jsem reagovala. Taky si nemyslím, že je nutné se cpát vitamíny, jen mi fakt vadí, když tu ženské šíří tyhle nesmysly "jedna paní povídala".

lajla
•
17. lis 2016

Hm děti mám 4 vitamíny jsem brala vždy a velké děti neměla, teda pokud cca 3200 průměr není brán jako velké dítě😂

hop_ita
•
17. lis 2016

Cca do konce tretiho mesice listovku a od nejakeho 35.tt zelezo, ptze ho msm malo. Jinak nic a prijde mi to uplne zbytecne. Zadne doplnky stravy nejim ani normalne, uprednostnuju pestrou stravu a pohyb na cerstvem vzduchu 🙂

lajla
•
17. lis 2016

@hop_ita to já taky ale když blijete od začátku do konce, tak pestrá strava holt neni možná😞
Mimo tehu jsem vždy vzorná😂

hop_ita
•
17. lis 2016

@lajla no to jo ☹ ja jsem mela celodenni nevolnosti do konce sedmyho mesice. Nastesti bez bliti..

jani76
•
17. lis 2016

@anaon opravdu vyvrácený mýtus?? Nic jsem o tom neslyšela/nečetla, jak to teda vyvrátili?? Jinak po Superfolinu měla kámoška prej nadváhu jak brno ještě před početím, pak už ani nemluvě ...

gujduska
•
17. lis 2016

@jani76 Většinou ten mýtus vyvrátí gynekolog,pokud se ho přímo zeptáte,jakou mají souvislost potravinové doplňky s vyšší porodní váhou dítěte.
Je to hloupost.Tchyně měla všechny 3 děti v rozmezí 5 a 5,5kg a žádné doplňky nebrala 😀 Je to velice individuální a závisí to jen na stravě a pohybu matky po celou dobu těhu.

marcela2222
•
17. lis 2016

Do 12.tt jsem brala listovku a jod, to mi napsala doktorka, pak doporučila vitamíny, tak jsem brala GS mamavit a od 30.tt beru GS mamavit s prefolinem a DHA 🙂 Sice vyšší cena a málo prášků, ale co bych pro to svoje miminko neudělala 🙂

barchen
•
18. lis 2016

Kromě kys.listové (pouze 400 mg) jsem nebrala nic. Nic mi nechybělo, ani miminku. Stravovala jsem se vyváženě. Ale před otěhotněním jsem užívala "Mamavit" a děsně jsem přibrala. Tak jsem je vysadila a za měsíc ty kila a cm shodila. Po otěhotnění jsem už žádné nebrala.

monib66
•
18. lis 2016

Já beru femibion2 obden,beru to spíš pro klid duše,že mimču posílám nějaké ty vitaminky,jelikož zeleninu a ovoce určitě nejím v dostatečném množství.

domkour
autor
•
18. lis 2016

holky díky moc 😉 zkusím teď ty z DM

maruskateruska
•
19. lis 2016

Já beru zatím 2 den prenatální od jamieson..

matty001
•
19. lis 2016

Já beru FEMIBILION 🙂

kecafon
•
13. dub 2017

Já jedu na Ogestanu,doporučila mi ho sama doktorka a já jsem spokojená,protože se necpu vším možným,co do toho dávaj,ale pouze listovkou,jodem,vitaminem E a D+omega 3,nic víc.Jsem vděčná,že je na trhu konečně něco,co obsahuje pouze to dobré.Budu ho dál užívat i v době kojení,za to mi ta investice okolo 400,-na měsíc stojí,když vím,že dávám miminku jen to dobré.👍