Velamentozni úpon pupečníku

adelyi
28. dub 2019

Holky, máte nebo měla jste některá tuto diagnózu? Probihalo těhotenství v pořádku a rodily jste přirozeně nebo plánovanou sekci?

rosalline
28. dub 2019

@adelyi sekcí , 5 týdnů před termínem. Ale u mě byljwsrě problém tlak

adelyi
autor
28. dub 2019

@rosalline riziko preeklampsie mám také před 34tt 1:93. A do té doby těhotenství v pohodě? Rostlo miminko jak má?

rosalline
28. dub 2019

@adelyi ne, nerostlo...bylo menší na svůj věk..ve 36tt, kdy se rodí děti už 2,6kg, 47 cm...měl malý jen 2,1kg a 43 cm.... Nyní se má čile k světu, zítra je mu 8 měsíců a je stále menší, i když deficit už hodně dohnal...

adelyi
autor
2. kvě 2019

@rosalline ještě mi prosim rekni, ty jsi mela i diagnostikovane vcestne cevy nebo jenom ten velamentosni pupecnik? a kdyby u tebe nebyl problém tlak, tak by te nechali rodit prirozene?

rosalline
2. kvě 2019

@adelyi myslím, že obojí......vysvětlovali mi taky, že díky tomuto problému nejsou napojené cévy tak přímo...já už si to moc nepamatuji...ale mimo...proto dítě není vyživováno v pořádku....několikrát týdně jsem musela chodit na dopplery….byla jsem i hospitalizovaná...někdy byly hraniční, někdy podhraniční...udělali mi císař z důvodu ohledu na dítě, ne na mě...že nerostlo, pro jeho bezpečí...aby neprocházelo stresem porodu... v jakém ty jsi nyní týdnu a jak je miminko veliké?

adelyi
autor
3. kvě 2019

@rosalline ja jsem teprve 15tt a miminko je v pořádku

kacatko5
3. kvě 2019

@adelyi Ja mela velamentozni upon pupecniku v druhem tehotenstvi, ale prislo se na to az pri porodu. Do te doby jsem o tom vubec netusila a evidentne ani doktori, nikdo se o tom vubec nezminil. Maly se narodil v 39 tt po spontannim prasknuti vody prirozenou cestou, mel jen 2x omotanou pupecni snuru kolem krku, ale byl jinak uplne v poradku.

adelyi
autor
3. kvě 2019

@kacatko5 tak to jsou krásné zprávy 🙂 vím, že pokud nejsou diagnostikovány vcestné cévy u nichž právě hrozí to vykrvácení, což já nemám, tak by to mělo být v pohodě, udává se jenom riziko hypoxie plodu při porodu, ale reálně to velké riziko nenese.

jarusmischo
9. srp 2019

@adelyi Ahoj, mne dnes stanovili velamentozny upon pupocnika.Prosim ta,ako sa zachovali lekari? Sleduju babo castejsie? Naplanovali ti cisarsky? Budem rada,ak si budem mat s kym napisat,stale som z toho v soku. Dakujem.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru