36. tt a začínám být nepoužitelná
Ahoj ženy,
nečekám žádnou zázračnou radu, jen si tady s dovolením trochu postěžuju :D Dneska začínám 36 tt a už mě bolí celý člověk. Nevím, jestli to jsou klasické poslíčky, není to pravidelné tvrdnutí břicha, ale spíš permanentně tvrdé břicho, bolest střílící do beder, do stehen, těžké nohy... Já vím, už jsem hodně těhotná, je to asi ok. Ale mě to taaaak se.e :D Jsem zvyklá být aktivní a teď jsem spíš taková mátoha. Snažím se poslední dny a snad i týdny trávit co nejvíc s dcerou a manželem, jsou dny, kdy to jde, vyrazíme na výlet, fyzičku celkem ještě mám (ehm teda spíš zbytky, ještě před 14 dny jsem ušla 20 km jako nic a včera jsem si na osmikilometrové procházce musela dát čtyři pauzy), ale pak přijde den kdy je dusno, pořádná bouřka (a že ted to teda stojí za to) a já jsem úplně hotová. Hořčík beru, mám biscyglinát, i ten Magnosolv na předpis, koupu se v Epsomské soli a do lýtek vmasirovávám hořčíkový olej :D Abych se nerouhala, nemám žádné jiné potíže, neotékám, jen občas večer trochu žáha, dělám různá dechová cvičení, protahuju se, hlídám si stravu, abych měla všeho dostatek, atd. Ale prostě jsem marnaaaaaaa. Dceru jsem už v tomhle týdnu rodila (CS), takže za každým větším píchnutím už vidím rozjíždějící se porod a jsem asi pořád v nějakém takovém napětí, co, kdy, už, jak.... no prostě jsem se potřebovala vykecat. Uffff. PS - na porod to není, ráno jsem byla na kontrole a vše OK.
No co na to říct. Je to prostě náročný ten konec. Uteče to a budeš řešit zase jiný starosti. Na 8km procházky bych se vyprdla, když ti to dává zabrat.
@kevi1 Já budu rodit císařem, takže hořčík netřeba vysazovat, naopak dávky pořád zvysuju. A jinak moc děkuju za milá slova 😊
@pavca1982 já vím no 🙂 procházky jaou pro mě životní nutnost, dokud to aspoň trochu jde. Potrebuju přírodu, les, vzduch, aspoň trošku pohybu.
@malinkaelinka ja chodim tiez na prechadzky, aj ked umieram. Nakoniec som vecer vzdy rada, ze som isla 😀 najhorsie je nicnerobenie doma, to som nervozna neskutocne a vlecie sa mi to jak sopel.
@kevi1 přesně tak. Když budu ležet, začnu myslet na blbosti a padne na mě trudomyslnost. Chci si ty dny aspoň trošku užít ne jen nějak přežít.
Asi bych si na sebe nekladla takové nároky. Ten konec tehu je prostě náročný. Takže procházky ano, ale bez nějakých pochodu, hodně odpočívat. Doma dělat, co stačit a třeba k tomu nějaký min náročný koníček na doma (tvoření, čtení...), ať nemáš moc volnou hlavu na stres. Já to minule měla tak, že jsem poslední měsíc, no spíš skoro dva, měla s chuzi problém. Hrozně po kousku bolelo břicho. Teď jsem ve 25 tt a už mi vadí, když musím jít rychlejším tempem, třeba přizpůsobit se nekoho tempu nebo spěchám. Podle mě je dobré poslouchat svoje tělo.
@biciklissie Nooo to je tezky, já to nemám ráda být doma 🙊🙊 miluju přírodu, sport, hory. Doma pofackuju nejnutnější a jsem v tahu. Jsem sportovec tělem i duší, štrikovani fuseklí doma v křesle je pro mě maximální vo.er 🙈🙈 já právě svoje tělo hoodne poslouchám, a právě proto už jsem teď musela strašně moc zabrzdit. Manžel je teď hodně doma, takže když nejsem ok, nemusím téměř nic, takže to je parádní.
Jojo, jsem na tom stejně, jen ještě oteklá, a tři přísavky k tomu. Ještě, že se ochladilo, jestli se vrátí ta vedra, tak asi zhebnu...
@malinkaelinka Tak to té chápu, je to pro tebe velká změna a omezování se. Já jsem domácí povaleč, takže pro mě to není takový problém. Ale je dobré, že dáš na svoje tělo. A super, že manžel toho hodně zastane. Tak asi fakt jen vydržet. Je to jak s kovidem (když to přeženu), ty omezení nejvic zasáhli ty akční lidí - myslím restaurace, výlety, návštěvy, sport a tak. My, co jsme víc domácti, tak jsme to pocítili min.
@malinkaelinka mluvíš mi z duše, já jsem 37tt a cítím se jak tank. V noci nespím, už je to pro mě dost nepohodlné, přes den se taky snažím být aktivní. Něco udělám doma, uvařím, uklidím, okolo domu na zahrádce. Ještě hodím cvičit a plus se snažím cvičit i doma protože před tím jsem byla zvyklá hodně. Když už zaleze sluníčko, tak jdu taky na procházku, ale ne teda jako ty 🙂 to tě opravdu obdivuju. Stravu si taky hlídám, ale občas to proložím nějakým tím nanukem 🙂 protože jsem jsem někdy fakt bz energie 😅
@biciklissie Nooo pro mě je povalovani sprosté slovo, těhotenství mě zastihlo během přípravy na pulmaraton 🙊🙊 jako ona ta fyzicka je super, po prvnim CS jsem se dala do kupy mega rychle, takže se pořád snažím držet aspoň zlehka nějakou kondici. Já nemám noc proti zastavení se, ráda medituju, odpočívám. Ale musí to být vyvážené pořádnou dávkou kilometrů v nohách a teď jsem jako lazar 🤪🤪🤪🤪
@petralp já si zase maximálně ujizdim na broskvich s mandlovym maslem. Co jsem v těhotenství přibrala, to je všechno mandlove máslo, určitě jo 😅😅😅
@malinkaelinka já zas melouny😍 není snad den, kdy bych si nedala. No tak určitě je to všechno i nějakým tím kilčem navíc, to je logické. Já nabrala cca 12 kg a většinu spíše do břicha, něco málo nohy, to pozoruju až teď ke konci. Jsem zvědavá jak rychle to půjde dolů, jestli vůbec 😨😂 Teď jsem pokopala zahrádku a cítím se jak po maratonu. Ale už brzy půjdou ven 😉 pak si budem stěžovat zas na něco jiného 😅
@petralp taky mám nahoře 12 kg a taky všechno v břiše. S dcerou mi narostly boky, zadek, prsa, břicho jsem měla takové nijaké. Ted mam pořádny melounek a nic jiného, jsem jako chodící míč :D :D No to si piš, to je dilema, přát si, aby už bylo miminko venku nebo si užívat ten komfort, že tu ještě není? Nalitá prsa, v mém připadě rozřezané břicho, noční vstávačky, hodinové kojení, šestinedělní hormony, očistky. No víš co? On ten pupek je vlastně docela fajn :D :D s tou zahrádkou jsi dobrá, já dneska asi ani nezaleju, fakt mám pekelný den. Dopoledne jsem měla hodně pochůzek po městě a od oběda ležím jako mátoha. Ted mě manžel měřil a tlak 95/55. No s tím toho teda moc nevykouzlím :D
@malinkaelinka tak ty už víš do čeho jdeš. Já čekám první 🙂 takže to spíš slyším od okolí..no to se nevyspíš a nebudeš moct to a to, já si v žádném případě nedělám nějaké iluze. Spíše si představuju to horší a uvidím jak to všechno bude, radši ani nic nečtu 😂 jedno vím, bude to bolet a musím to vydržet tak jak všechny 😂 a teď čekáš chlapečka? Nebo bude překvápko?

ja byt tebou, tak uz mozno vysadim ten horcik 🙂 inak ja som bola v prvom tehotnenstve jak srna a teraz som 20tt a dnes som si musela v praci lahnut na zem na meetingu, lebo som nevladala ani sediet. Takze 36tt a 8km v nohach, to je krasny vykon za mna. Uz len par tyzdnov max a mimco bude s tebou, neboj sa. Zatat zuby a vydrzaaat. Uz si to zvladla 8 mesiacov, tak este par tyzdnov das lavou zadnou. Uvidis, jak to ubehne 🙂 vacsine zien uz tehotenstvo nakonci "prekaza", nie je to nic komfortne predsa len.