icon

Gynekolog nabídl potrat vymodleného miminka, cítím se hrozně

17. kvě 2021

Holky zdravím,
potřebuji se vypovídat. Ještě o mimi nikdo neví proto anonym. Čekáme 3 dítě, je plánované a dost vymodlene. Snažili jsme se opravdu dlouho a o 2 jsme přišli, úplně na začátku. Pouze na začátku pozitivní test a pak po chvíli krvácení. Nebyla potřeba revize ani nic podobného. Gynekoložka o tom ví.

A teď k věci, šla jsem na gynekologii. Trošku v euforii a nedočkavě, že poprvé uvidím mimi.
Mojí gynekoložku zastupoval jiný doktor.
Přišla jsem a vypadal mile. Pak kouknul do karty a ptá se jestli už mám dvě děti. Tak jsem odpověděla že ano. On na to tak si sednete a vypíšem tu zadanku na interupci. Tím mě tak zaskočil, že jsem nebyla schopná se pohnout. Jen jsem vykoktala, že ne že interupci nechci. Prostě úplně šok. On že udělá vyšetření a půjdu tam a tam a že jsem se měla chránit, v mém věku bych na to měla mít dost rozumu. Ještě něco říkal, já vůbec nemohla reagovat a měla jsem knedlík v krku. Málem jsem se rozbrecela, pak se ve mě něco hnulo, asi zbytek sebezáchovy a zvedla se odešla.

Jen si na to vzpomenu a celá se třesu. Strašně si vycitam že jsem mu měla něco říct. Ale bylo to jako by mi dal facku. Teď po víkendu kdy jsem o všem přemýšlela, si říkám že asi sepíšu stížnost. Nevím jméno, nemám ani zprávu, nic. A promluvim o t
om s doktorkou, jen se potřebuji trochu sebrat.

Asi je to zmatené, ale potřebuju to že sebe dostat. A asi se ma to podívat s odstupem. Děkuji všem co to dočetli až sem.

Strana
z4
cherie24
17. kvě 2021

Tak ve 35 letech dneska teprve začíná se zakládáním rodiny. Chápala bych takové kecy, kdyby to bylo po 40tce, ale ani to by ho neomlouvalo, že se choval jako hulvát. Nechci ani vědět, co říká ženským, které chodí k němu ... A 3 děti mi taky přijde jako celkem normální počet. 4 a více dětí, nad tím už se třeba člověk trošku zarazí, ale když se na to někdo cítí, tak co je komu do toho žejo 😀

cherie24
17. kvě 2021

@levandule_k jo taky jsem si říkala, že ještě štěstí, že mi to ta sestra všechno řekla, protože mě by jinak vůbec nenapadlo, že více dětí znamená více vydajů a fyzicky i časově náročnější péči o ně. 🤦 Podle mě je to hlavně o rodičích. Jsou rodiče, co nemají čas ani na jedno a pak i tací, kteří zvládají klidně 6 dětí. Stejně tak neznamená, že rozmazlený jedináček je šťastnější než dítě, které nedostane vše, protože je z větší rodiny.

autor
17. kvě 2021

@madbetka to je taky děs teda. Já na početnější rodiny taky koukám, ale spíš že jim to sluší a jak je to hezké. U nás to bereme tak, že každé dítě je dar. A to nejsme věřící. Říkám si že takový lidi co pomlouvají jsou chudáci a nejsou spokojený sami se sebou.

somalicats
17. kvě 2021

@cherie24 A i kdyby po 40, co je komu do toho?

Autorko, ja minuly tyden porodila svou patou dceru. Nastesti jsem ani behem tehotenstvi, ani v porodnici nic takoveho neslysela. A je mi 42, ale co je komu po tom.

autor
17. kvě 2021

@mourovatakocka děkuji, udělám to. A pustím si s dětma pohádku.

autor
17. kvě 2021

@cherie24 možná mu vadilo že je třetí, nevím. Mě by asi nevadili ani 4 děti. Ale po tom jak to nešlo budu ráda jestli se povede to 3.

autor
17. kvě 2021

@somalicats jé to gratuluji to je krásné. Hodně zdravíčka přeji. Snad i já se konečně dočkám zdárného konce.

cherie24
17. kvě 2021

@somalicats a to jste se snažili o chlapečka nebo jste si 5 děti přáli? Já znám totiž více rodin, kde měli vždy jedno pohlaví a nechtěli se vzdát toho druhého, tak zkoušeli a zkoušeli a nakonec z toho byli třeba 4 kluci a konečně ta vytoužená holčička nebo zůstali radši u těch 4 kluků 😀 Samozřejmě do toho není nikomu nic, kolik dětí a v jakém věku je má. Myslím, že jsou si i všichni vědomí rizik dětí v pozdějším věku a i tak je to jenom jejich rozhodnutí a nikomu do toho nic není. Ani do toho jak rychle je má po sobě. Mě se právě třeba líbí děti blízko sebe, i když z toho mám hrozný strach jak to budu zvládat. 🙈

jako_mala_holka
17. kvě 2021

@janina228 no to neexistuje 😄

somalicats
17. kvě 2021

@cherie24 my se nesnazili, selhal nam asi prezervativ, jinak si to neumime vysvetlit 😀. Kazdopadne na potrat bych jit nedokazala, miminko jsme si nechali. A ze misto 4 deti mame 5, to uz se ztrati. Nejstarsi je uz dospela a takhle mame deti, co jsou vekem blizko sobe (7, 5, skoro rok a ted mimco).

rnika
17. kvě 2021

@cherie24 Právě kvůli téhle předsatvě, že se někdo snaží o jedno pohlaví...dost zvažujeme jestli ještě jedno nebo ne ( zatím to máme otevřené). My máme 4 kluky a většinou se setkávám s poznámkou, že jsme se snažili o holčičku.... ne není to tak. my vždy chtěli dětí víc a měli jsme pokaždé až do porodu překvapení co se narodí. Nikdy jsme neřešili jaké pohlaví to bude. To jen okolí to řeší víc než je zdrávo 😉

somalicats
17. kvě 2021

@rnika presne, my pohlavi taky nikdy neresili.

cherie24
17. kvě 2021

@madbetka já když vidím takhle děti po sobě tak mě vždycky akorát napadne, že by mě zajímalo jestli ty maminky kojí/kojily 😀 protože ne každému by to takhle po sobě šlo právě kvůli kojení. Zároveň ty prťata jsou ještě dost malá na odstavení, ale zvládají ženské kojit i tandem.
@janina228 to znám, mě se taky hrozně moc líbí děti po sobě, ale první skočil císařem, teď se modlím, aby druhé šlo přirozeně, protože po druhém císaři bych se do dalšího hned nehnala a partner prý vždy toužil po 4, což můj sen úplně není teda, ale i tak bych si tam tu možnost chtěla nechat otevřenou, což po 3 císařích už je hodně velký risk a nešla bych do toho 😔 Pak taky trošku závidím těmto maminkám, že si dětičky takhle nasekali bez potíží.

mimi1004
17. kvě 2021

Jako myslet si ten hulvát může, co chce, ale říct pacientce do očí, že má myslet na ochranu a hnát ji na interupci, to chce opravdu burana na n-tou. Aby mu jednou nějaký budoucí tatínek nezajistil návštěvu u zubaře 😡

autor
17. kvě 2021

@rnika také jsme měli vždy prekvapko 😀 je to super

amazonkajanik
17. kvě 2021

To na stížnost rozhodně je!

autor
17. kvě 2021

@mimi1004 ano, a klidně bych nějakému tatínkovi dala alibi, že doktor upadl sám 😂 manžel tam chtěl vyrazit, ale gynekoložka za to nemůže. Ta je moc příjemná. A tenhle blb za to nestojí. Pošlu stížnost, to bude takové malé zadostiučinění.

autor
17. kvě 2021

@amazonkajanik už jí sepisujeme 😉

madbetka
17. kvě 2021

@cherie24 Všechny tři, první a druhou rok tandem 🙂 Po pravdě, začínali jsme se kvůli tomu kojení snažit o něco dřív, než byl pro nás ideální rozdíl. Takže druhá měla být s rozestupem 1,5 r (je 13m) a třetí 2 roky (je 18m). Mysleli jsme, že když kojím, tak to třeba chvíli potrvá. No máme tři děti na první pokus 🤷🏽‍♀️😀 (Potřetí jsem otěhotněla při kojení tandemu...). Manžel byl vždycky trochu zklamaný, že se na to snažení těšil 😀
Ale jsme opravdu vděční, že to takhle bez problémů šlo 🙂

cherie24
17. kvě 2021

@madbetka hustý, tak to je mazec 😁 u nás by to stejně teda dřív jak po 2 letech nešlo ty děti. Musela bych přestat kojit. A někdo otěhotní i při tandemu, to je celkem zajímavé 😀

gorra21
17. kvě 2021

@cherie24 já jsem taky otěhotněla při kojení, malému bylo 18m😁. Teď jsem v 20tt a pomalu s kojením končíme, protože v posledních dvou týdnech mléko skoro není a popravdě dost trpí prsa

rnika
17. kvě 2021

@madbetka Taky při kojení ( také jsem nečekala, že se to povede hned) a také mám děti po 13měsících 😉

madbetka
17. kvě 2021

@cherie24 Zcela upřímně jsme to nečekali 😀 Druhá dcera se tedy kvůli třetímu těhotenství kojila bohužel "jen" 13m, protože došlo mléko. Ale obě starší holky se odstavily současně.

Na druhou stranu teď při naší superplodnosti trnu hrůzou, kdy se povede nějaké ne úplně plánované čtvrté 🙈😀
Je to zvláštní, jak je opravdu tělo každé ženy úplně jiné a funguje jinak 🙂

netopejr
Autor odpověď smazal
pincola
17. kvě 2021

No to je teda síla!!! napsala bych jednak stížnost, ale i dopis přímo jemu a napiš mu tam všechno, cos mu nezvládla říct v ordinaci. To byl ale dement!!!

emiju
17. kvě 2021

@rnika přesně tak i my 🙂

emiju
17. kvě 2021

Nic si z toho nedělejte.. gynekologové jsou povětšinou zvláštní sorta.. Moje sestřenice zažila podobnou situaci- při čtvrtém těhotenství po vyšetření dostala beze slova vyplněnou žádanku na interrupci. Nestačila se divit. A to se ještě sestřička divila, že ji nechce se slovy- ale to by bylo vaše čtvrté dítě, víte to? 🤔😅 No nakonec změnila doktora, nepřerušený chlapeček má dnes 13 let. ;)

inkheart
17. kvě 2021

Já úplně koukám. Taky chceme víc dětí a nevidím na tom nic špatného - a hlavně, není to nic k čemu by se měl gynekolog jakkoliv vyjadřovat 🤷‍♀️ asi bych se rozbrecela, kdyby se to stalo mě, protože jsem docela citlivá, zejména v těhu. A pak bych napsala tu stížnost, jak plánujete. Tohle je úplný vrchol. Jsem v šoku, jak někteří doktoři vnucují interrupci. Já osobně jsem proti potratům až na pár situací, takže bych ho asi dohnala před nějakou etickou komisi, že jako co si to vůbec dovoluje.

svetlanalana
17. kvě 2021

Bych si na něj stěžovala, je to nepřípustné chování

hankaviki
17. kvě 2021

kam se taková stížnost posílá? na lékařskou komoru? řediteli nemocnice? pokud je tedy zaměstnanec nemocnice

Strana
z4