icon

Jak jste zvládaly péči o dítě a těhotenství?

28. čer 2021

Zajímalo by mě, jak jste zvládaly další těhu a k tomu péči o domácnost a dítě? Já to nějak vůbec nezvládám. Jsem se s tím druhým miminkem asi nějak unáhlila. Mám dcerku, která do školky nechodí a ještě nějakou dobu nebude, všude je hrozný bordel, k obědu většinou nezvládám uvařit nic víc než těstoviny s kečupem nebo ohřát jídlo, které nám vozí z jídelny. Většinu času teď trávíme na gauči u televize, protože mi je pořád hrozně blbě a po obědě si většinou musím jít lehnout s ní, takže práce prostě stojí a nevím kdy jí mám dělat. Jsem z toho docela zoufalá a je mi to hrozně líto vůči dceři. Zároveň si říkám, že bych se sebou měla už něco dělat. Zvládám něco málo udělat jen když mám zrovna světlou chvilku a není mi hrozně, což moc často není 😩

Strana
z2
andelka
29. čer 2021

@mdch91 no může, samozřejmě. Aspoň bude 10 minut uklizeno 😁 ono záleží na tom,co chce a představuje si ona. My uklízíme s manželem. Obvykle se i vařilo večer. Ale taky chce mít člověk chvíli klid, čas na rodinu,když už je doma. Než skončí v práci, udělá nákup, nebo musí něco vyřídit,je večer. Když se víc zvládne během dne, je čas jít ven s tátou, být spolu..

mdch91
29. čer 2021

@andelka jasne, no. Mne v tehotenstvi nic nebylo, takze jsem zvladala i starsi deti. Neporadek nezvladam standardne, protoze mam jine priority (jako pěstováni na zahrade, domaci jidlo) a behani s hadrem me fakt nenaplnuje. Ale asi si umim predstavit, ze proste to 9 mesicu muze byt vsechno jinak (a kdyz je potreba mit uklizeno kvuli navsteve, tak teda je tam taky ted druhy rodic)

autor
29. čer 2021

@mdch91 no jenže my máme právě rozděláno i na baráku, takže když zrovna není pryč nebo od nevidím do nevidím v práci, tak dělá venku, aby se to stihlo než přijde další dítě na svět. Takže on je v zápřahu taky pořád. Bohužel se taky i dost míjíme v tom, co komu vadí za bordel v domácnosti. Jemu třeba vadí takové to viditelné jako hračky a věci, různé vytahané předměty po zemi, na stole, na gauči. Takže to on kolikrát posbírá když přijde z domu. To mě ale nijak zvlášť netankuje. Mě spíš vadí bordel typu dlouho nikdo neumyl záchod, na linku se štítím položit rohlík nebo obalí se mi nohy drobky než přejdu z kuchyně do obýváku. To za jemu nevadí, nemá potřebu lítat s vysavačem kvůli drobkům.

veruuu_kubesovic
29. čer 2021

@la_amanita představ si, že manžel jezdí na 4dny pracovně cca 350km daleko, vraci se ve čtvrtek večer, neumirala jsem, že bych to nezvládla s pomocí mě rodiny...o víkendu se o vše staral on...

mdch91
29. čer 2021

No, tak se to proste nauc neresit. Manzelovi, kdyz to vadi, tak at si to posbira a ty se pres ten zbytek prenes. Vzdyt tehotenstvi trva vlastne fakt chvilku, aspon mne to tak prislo a pak si muzes vesele myt zachod a vysavat drobecky 🙂 proste se nic nestane,.kdyz to ted nebude, nestresuj se tim. At je ti brzy dobre.

la_amanita
29. čer 2021

@mdch91 přesně, navíc kolikrát nejde o celých devět měsíců, ale jen o první trimestr nebo naopak poslední měsíc nebo dva... Jako chlapi mají být to silnější pohlaví, ale asi jenom kecama, protože po příchodu ze zaměstnání, kdy stále více lidí u nás dělá v kanceláři, jsou tak strašně unavení, že z luxovani a mytí nádobí by dostali infarkt.

malinkaelinka
29. čer 2021

V prvnim trimestru mi bylo dost zle, hodně času jsme s dcerou ( tehdy 17 měsíců) travily v posteli, já pospavala, ona tam měla knížky, hračky a prso 😅😅 druhý trimestr pohodička, teď jsem. 36 tt, mám za sebou hospitalizaci, denně silne poslicky. Manžel maximálně omezil všechno co není nutné, teď má dovolenou, pak tady budu mít týden tchyni a pak týden mamku. A pak už mám termín CS. Jako když ležím v bolestech v klubicku, těžko budu surovat. K nám moc návštěv nechodí a pokud je mi blbě, to už si tuplem nikoho nezvu. O co fakt dám, je jidlo, pro nás všechny. Nákup většinou obstará manžel, ale vaření to je moje, behem druhého trimestru jsem i nadělala dost zásob do mrazáku. A jako jestli máme někde pavučiny nebo se od loňska nemyla okna, to je mi úplně u zadele, teď je pro mě prioritou zdravi miminka, pohoda dcery a pěkné chvíle s manželem.

autor
29. čer 2021

@veruuu_kubesovic u nás taky jezdí do Německa. Někdy na ty 4 dny, někdy tam zůstává i přes víkend, výjimečně teda, spíš se vrací. Ale když přijede dělá venku na baráku, takže jsem právě opravdu na všechno sama a úplně bez pomoci.

autor
29. čer 2021

@felixfelicis taky v to doufám. U prvního těhu jsem se taky strašně bála, že to bude hrozně velká změna se stát matkou a být 24 hodin zodpovědná za dítě, ale jak už jsem konečně shodila břicho, bylo to 100x lepší než těhotenství. Užívala jsem si to mnohem víc, tak doufám, že to tak bude po příchodu i druhého. I když obavy jsou, když teď padám na hubu. 🙄

autor
29. čer 2021

@malinkaelinka no to je moje noční můra, že bych musela zalehnout nebo skončila s předčasným porodem. Já do toho právě zatím nechci moc nikoho tahat. I když by bylo mnohem praktičtější to všem říct teď s tím, že by se hodila pomoc, i když nevím jak těhu dopadne než čekat až přejde to nejhorší a pak už si moct o pomoc říct, když v tom druhém trimestru už většina tohohle teroru odezní. 🤦

Strana
z2