Jak se smířit s nečekaným pohlavím dítěte?
Všechny vás zdravím, včera jsem se dozvěděla že k našemu 1,5 ročníku synovy přibude brácha. Jsem strašně ráda že je vše v pořádku a čekáme zdravé miminko, ted ale přijde to ale... s manželem jsme toužili po holčičce a manžel byl přesvědčený že to tak bude. Nakonec to bude chlapeček a ja nechci být nevděčná, ale vůbec nevím jak se mám vyrovnat se zklamáním nebo spis smutkem. Moc se na chlapečka těšíme a vím že je to jedno co to bude a hlavne ze je zdravý za to jsem fakt ráda ale proste ty myšlenky na holčičku porad jsou. Další uz vážně nebude. Jak se s tím smířit?
Taky mám doma dva kluky taky jsem si přála druhé holčičku , ale teď vidím jací jsou parťáci s bráchou a už my to vůbec nevadí
Já mám syna,manžel bezdětný.i přes jeho neplodnost se mi podařilo otěhotnět.pral si dceru a bude to kluk.a víte co? Jsme rádi i za kluka,protože to byl opravdu zázrak .další dítě nebude
Taky mám dva syny. S manželem jsme chtěli holčičku, ale osud tomu chtěl jinak. Jediné co se s tím dá dělat je buď se pokusit do třetice nebo se smířit s realitou. Ale je fakt, že mi přes rok trvalo než jsem si zvykla. 🤷♀️
Mě přijde, že se to pohlaví kolikrát hrozně přeceňuje. Já si jako malá přála auto na dálkové ovládání a merkur, i přesto, že do princeznovskych šatů jsem se oblékala ráda. Dcera to má stejně. Kamarádky kluk zase miluje růžovou barvu (má od mamky limit 1 růžový kousek oblečení najednou, když je to kluk 😂) no a taky znám kluka, co si rád hrál s panenkami, než ho pohltil fotbal.
Tím chci říct, že větší rozdíl je kolikrát jedno dítě od druhého, než aby záleželo na tom, jestli holka, nebo kluk.
Teď manžel chtěl syna, dcera ségru, já možná z pohodlnosti druhou holku, ale teď už se všichni moc těšíme na chlapečka 🥰
Když jsme se po 11ti letech dočkali a díky Ivf jsme čekali naše druhé dítě byla jsem. Přesvědčena že to bude holka. Ten šok byl šílenej, když nám dr udělována pohlaví má reakce byla JEŽÍŠ MARJA, probrecela jsem husa hloupá celý den, jako by mi spadl svět, byla jsem přesvědčena že to bude dcera ne syn.. Nicméně teď ta lecba šokem, když jsem si trpěla to svoje obrovský trápení zavolala mi kamarádka že ona na kontrole dopadla špatně a že miminko je mrtvé... T slova mi zneli jak studená sprcha, mrtvé.. Mrtvé... A já husa blbá tu brecim pro zdravého chlapečka????!!!!!! Všechno bylo rázem pryč a já se neskutečně styděla, podotknu že Deny si svůj první měsíc života dost vybojoval.. Nikdy nepřestanu být vděčná že to je právě on můj Denisek a ne nějaká holčička. Strašně jsem se před ním styděla...
Uvidíš že si to v hlavě taky srovnate, neodsuzuju tě, moc ses těšila a na malovala si to prostě jinak.. Tak tu představu zmuchlej a tes se na chlapečka.
Další příklad a ten je za mě už zcestné a dle mě rouhání se... Známá, dítě z Ivf, přirozeně nejde. Dvě embrya obě se museli vyšetřit, takže pohlaví ví.. Oba kluci.. Ale ona chce druhou holku, tak prostě to jedno embryo nechce a raději celé nové Ivf..kde je zaručeno že tam bude holka? Tohle už je za mě hnus, tvé pocity jsou normální a ty to brzy přehodnotit věř mi
Úplně ti rozumím. Přítel má 2 kluky z předchozího vztahu a teď spolu máme další 2 syny. Druhého jsem obrečela, moc jsem si přála holku, těch chlapů uz je na mě fakt moc. Mno syn má rok, a i kdyz ho moc miluju, je to náročné dítě, tak si občas postesknu. Taky si myslím, že prostě s vnoučaty apod to není se syny stejné, jako vnoučata od dcery. Snacha půjde přirozeně za svojí mámou, ne za tchyni. Co už, snad v příštím životě🙂
Neblázni. Našel si vas chlapeček? Tak to tak ma být 😉
Mám dva kluky a mimino holku.tuzbu po holce jsem neměla nikdy.kluci byli hodní ,ona je ďabel.zatim ji moc nerozumím.
@eshly28 jsem příkladem opaku. Můj manžel je ze dvou dětí, kluků. Ale tchyně je báječná ženská. Svěřím ji kterékoli dítě - miminko, batole i puberťáky (které mám z předchozího manželství, takže ani nejsou její). Ona je skvěle pohlida, zabaví. Naprosto altruisricka čistá duše. Svoji mamince ty malé svěřit nemohu.
@eshly28 s tou tchýni a vlastní maminkou to nemusí být vždy pravda. Není vše ztraceno. 🙂 Já mám první dcerku z předchozího vztahu, malá měla půl roku, když jsme se dali s partnerem do kupy a pravidelně jí hlídá a to i přesto, že to není její genetické vnouče. Hlídá dokonce víc než moje mamka a to sama od sebe, já jí tam děti jinak necpu, jen když se nabídne. Moje mamka by sice hlídala, ale má dost práce a bydlí celkem daleko. Moje tchýně bydlí ve vedlejší vesnici a v práci končí brzy, dělá ve školství, takže má i různé prázdniny a jakmile má volno, shání nějaké vnoučata na hlídání, aby se nenudila. 😄 Jezdí s námi i na plavání, kde hlídá mladší, aby mohla starší plavat. 🙂 A řekla bych, že naše děti hlídá častěji než děti od švagrové (její dcery). Jinak celkem mají 4 vnučky, vnuk žádný 😁 Ale protože švagrovi i dědovi ten vnuk chybí, jedno z dětí tak nějak přejímá to klučičí postavení. 🙈
@rotkapchen @cherie24 uvidíme jak to bude u nas. Stejně si myslím, že prvně půjde dcera za svou mámou, pak za tchyni. Já se můžu jen modlit, abych nebyla tchýča, snacha aby byla aspoň trochu rozumná a sedli jsme si🙂
U nás třeba nejvíc hlídá dědeček 😄 moje mamka je s tím hlídáním taky na štíru a od přítele, zas nemůže moc chodit, tak je už hlídání passe

Taky jsme toužili po holce. Mam tri kluky 😁