Jak vybudovat dobrý vztah s dcerou?
Ahoj,
jsem těhotná a čekáme holčičku. Prvního máme syna a vždy jsem si přála syna/syny. S holkou jsme tak nějak vůbec nepočítali, navíc máme v rodině samé kluky. Mám z toho trochu strach, protože vztah matka -dcera je asi nejtěžší vybudovat a dá se snadno pokazit. S mojí matkou nemáme úplně dobrý vztah. Tak doufám, že mi napíšete na holčičky jenom samá pozitiva. Děkuji ❤️.
Mít holčičku je naprosto skvělé. Mám dvě dcery,syna nemám ani jsem nikdy po klukovi netoužila. Já mám se svojí maminkou krásný vztah,takže pro mě nebyl problém vytvorit to stejne s dcerama. Holčičí svět mi připadá hezčí,hezčí je i holčičí oblečení,hračky,nevidím žádné negativum a v podstatě se divím,že některé matky s dcerama bojují a neumí se shodnout. Nechápu,neznám..
@95newmommy2020 aha, tak v tom jsme uplne jine😀 Ja jsem zacala mit potrebu neco sdilet s jinyma zenskyma vpodstate az ve chvili, kdy se mi narodily deti - protoze to jsou opravdu zkusenosti, ktery jsou na chlapy neprenositelny. Do ty doby jsem se se svou racionalni povahou vzdycky citila mezi ostatnima holkama dost osamocene. Malovani, cancani, nakupovani, to mam rada, ale nemam potrebu to provozovat spolecne s jinyma lidma🙂🙂
Mám dceru a mám syna. A není to o pohlaví, je to o povaze. Bětka je celá moje máma. Vše, co na své mámě miluju, má. Taky má všechno, co mě na mámě točí 🙂 Jindra je povahově hodně po mně a manželovi. O něco víc rozumím, co se mu v hlavičce děje. S každým z nich mám vztah jiný a s každým z nich je ten vztah absolutní. Prostě každého jednoho miluju.
@felixfelicis Jo holčičí kolektiv umí být peklo, když se sejdou kravky a ty mezi ně nezapadáš, ale když potkáš partu fajn ženských, tak je to balzám pro duši 🙂
Nemám děti, ale s holčičkou mi přijde jednodušší budovat vztah než s klukem, asi to bude tím, že mám ségru a moje máma je normální. (Sice mě někdy štve, ale není to nic vážného a mám ji ráda.) Upištěnosti bych se nebála, kámoška má syna, říká o něm, že je hrozný vztekloun, což je trochu pravda, on se vytočí skrz kravinu a začne řvát, ale on je u toho takový písklavý a lehce afektovaný. (Ještě, že je to anonymní diskuze, nebo mám po kamarádce...) Pointa je, že ani holka nemusí být upištěná vřískačka a i kluk může pištět. Nicméně nálepkování bych se vyhla, dítě párkrát zapiští, někdo mu řekne, že je upištěný a už se to s ním táhne. Stejně z toho vyroste.
Obecně mi přijde, že děti jsou perfektní zrcadlo a dají člověku takovou školu jako nikdo.
Pokud není tvůj vztah s mámou úplně dobrý, máš šanci si vybudovat vztah se svojí dcerou úplně jiný❤, už jen tím, že nad tím přemýšlíš, řešíš to, tak jde vidět, že nechceš opakovat rodinnou historii, což je za mě super pokrok. Možná se ti dcerou otevře nějaké bolavé téma se svojí matkou, ale řešit se dá vše. Super knížka o vztahu matek a dcer je Budu vůbec někdy dost dobrá od Kary McBride.
@levandule_k Děkuji ❤️
@levandule_k mozne to je, ale jak jsem psala, nemam uplne holcici drbaci povahu a ani v jednom prevazne zenskem kolektivu jsem se necitila. Byt jedina holka mezi chlapama mi nevadilo vubec😀
@felixfelicis Chápu, také jsem to zažila, kdy jsem dostávala informace o lidech a věcech, co mě vůbec nezajímaly. Nehorázný opruz.😀
Máme dvě děti,starší dceru a mladší syn.Oba jsou přes kopírák jak co do povahy tak i rozumu,vše okecavaji,hádají se,odmlouvaji,vztekaji se.ale když pak přijdou pomazlit se tak je jedno jací jsou,miluji je oba stejně ať jsou jakýkoliv.jakmile jdu vařit tak jdou oba vařit se mnou
Nebála bych se toho, láska přijde sama, ať k holčičce, tak k chlapečkovi 😊
Já mám syna ten má 6 let . A holčičku ta má rok . A těžko to posoudit, oba dva jsou plní energie a hodně temperamentní . A jak vidí svého brachu jak má spousty energie tak to proudí k ní 😂🤦♀️🙏 a mám dvě tornáda . Spis mám strach ze ta moje holčička nebude holčička . Protože zatím furt jenom kope . A děla zvuky donosauru a opakuje vše po brachovi .
Je to úžasné 😊 také jsem chtela dva syny, hlavně skrz důvod, že okolo nás je to sama baba a když mi na ultrazvuku řekli, že čekáme holčičku, nebyla jsem tak nadšená jak bych asi měla být. Ale malá je naprosto skvělá, víc mazlivá, veselá, klidnější.... syn tihne k dědovi a tátovi, se mnou moc nepeče, ale chápu to. Takže jsem za dceru moc ráda, co nám přinese budoucnost se uvidí 🙂
Mam holcicky 3. Kazda je uplne jina, jedna princezna, druna cert, treti bojovnik. Co asi opravdu delaji vic nez kluci - v jednou kuse mluvi, kdyz se neshodnou tak se hadaji (a strasne pisti), ale neperou se "na tvrdo", jen se tak placnou, kdyz je nejhur. Jinak je to uplne jedno, je to kus od kusu a kazda povaha je uplne jina, je fuk jestli je to holcicka nebo kluk 🙂 nejstarsi je opravdu prototyp holcicky - miluje saticky, panenky, zviratka, kyticky.... Druha vecne spinava, v obleceni dira snad denne, houpe se nejradsi po stromech, porad beha :D
Ahoj. Mam doma skoro 8 lete kluky dvojčata. Kdyz jsem otehotnela minuly rok, vsugerovala jsem si, ze budu mit chlapecka. Holcicku jsem si nepripoustela a kdyz mi dva lekari rekli, ze cekam holcicku, nevěřila jsem jim. Po porodu kdyz malou intubovali v te rychlosti ani nebyl cas resit pohlaví..az po 20minutach jsem se zeptala jake pohlavi miminko je. Kdyz mi rekli holcicka, tekly mi slzy po tvari..protože jsem tu holcicku vlastne celou dobu chtela, jen jsem si vsugerovala schválně chlapecka..abych nebyla zklamana, ze holcicka není.. Každopádně je to uzasne. Je to obrovsky dar. Synove jsou bozi a nase Barunka je anděl. Celych 8 let jsem resila jen modrou a zelenou..a ted? Růžová, merunkova..barvy ktere miluju a muzu kupovat své holcicce. Muzeme se hezky sladit.. A kdyz vam ji pak jeste lidi pochvali jak je krásná, po mamince.. proste je to vsechno to nejkrásnější co muzete zazit. Často se na ni dívám a říkám si, ze je to snad sen.. je úžasná, maličká, stale se směje a všichni ji moc milujeme. Ja mam s moji mamkou krasny vztah. Je to nejen rodič, ale dobrý přítel. Doufám, ze s dcerou budeme mít taky takovy 💕
A já že jen my máme ujecené holky 😂🤭🙈no jinak je to jako hádat se sama se sebou 😁
Mat dievcatka je uzasne. Ja mam dve. Po synovi netuzim a ani mat nebudem. Su nezne, mile, laskave... Uzasne.
Syna nemám,ale svůj vztah s dcerou (26m) považuju za nejlepší v rodině i širém okolí..chtěli jsme chlapečka,ale malá si nás získala od první vteřiny a aktuálně mám tu nejlepší parťačku jakou jsem si mohla přát..je svéhlavá, paličatá, vysmátá, aktivní, je velký pomocník! Praní, nádobí,v podstatě u všeho uklízení ráda pomáhá a učí se -to se rozhodne bude hodit..kouká na mě v koupelně a chce se čančat, vybírá si oblečení v obchodě a baští se mnou zdravá jídla..nevím,jak jsem bez ní kdy mohla být ❤️
@evik19 já mám jednu dceru 2,5 roku a moc sem si jí přála. Jak tu čtu komentáře, tak ta moje není vůbec upištěná - nikdy jsem jí pištět neslyšela. Také je ráda špinavá, klidně od bláta až na obličeji a je docela ničitel věcí, není klidná - umí se hezky vzteknout jen proto že jí něco nejde - třeba nasadit ponožka 😂je urputná a tvrdohlavá. Ale je moc roztomilá, v růžové jako princezna, nosí sponky a culiky, stále je veselá, krásně povídá a je bezva ukecaná a velmi chytrá, ráda se tulí a pomáhá mi, umí to s námi - dělá krásné smutné oči, udrží dlouho pozornost na jednu věc, moc ráda chodí v mých botech a dělá věci, kterým rozumím - malování, panenky, hra na maminku, plyšáci.. má kudrnaté vlasy jako anděl a je to moje nejlepší kamarádka ♥️
Má nejlepšího kamaráda stejně starého kluka, on je hodný, když vidí, že je smutná, všechno jí dá nebo půjčí 🤭je mnohem klidnější, některé věci jsou mu jedno - narozdíl od naší malé. Učí jí rychle běhat nebo si hrát s klacíkem. Za to ale není vůbec ukecaný, vystačí si s jedním slovem a není tak roztomilý, víc tíhne k tatínkovi a dědovi a hraje si s autama... já jsem ráda, za tu svou princeznu. Manžel hodně pracuje, jsme pořád sami, takže mám svou kamarádku, se kterou se pobavím a pokecám♥️

@felixfelicis 😁 Já jsem ssi moc žensky nastavena. Ale teda Ernest má období jako mama, takže mi bere lesk na rty a klidně se s tím nemaluje 😄 Zkoušel i řasenku a chtěl nalakovat nehty na nohou na ruzovo . A mě by to prave bavilo, řešit kdo s kým a proč a ty životní dramata 😁 Třeba se dockam i u kluka, ale vím ze oni to moc neprozivaji většinou.