Jméno Aranka. Líbí se Vám?
Ahoj holky. Chtěla bych znát váš názor na jméno Aranka.
Příjmení má 7 písmen a je bez -ová.
@ponikmonik Můžeš přiblížit, kde žijete, a jestli máte české nebo cizí příjmení?
Máme cizí příjmení a žijeme tady.
Já bych dala asi nějaké kratší jméno ale taky aby to foneticky hezky znělo. Asi nic dlouheho jako Anastasia, Elizabeth.. i když třeba to může taky hezky pasovat. Třeba bývalá kolegyně má Evelínu, to se mi docela zdá ne moc používaný a i pěkný. A druhá má dvojčata holky Erika a Anika. Myslela jsem, že Anika vůbec neexistuje, ale v jednom kalendáři jsem ji fakt našla. Já osobně bych to nedala, ale přijde mi to zajímavý. Spíš aby lidi jméno nekomolili na Anita a tak 😀 Jmen je hodně a my doma když museli vyplnit jméno pro případnou holčičku absolutně nevěděli co napsat 😄
Erika se nelíbí manželovi a Aniku má moje kamarádka takže tu taky ne.
@ponikmonik Ja tomu rozumim, prave mi to prislo padle na hlavu, ze ti tady zenske dokazou predem rict, jestli se tvoji dceri jmeno bude libit nebo ne.
Ja jsem Viktorie, tak sve dceri a dalsim potencialnim dcerkam bych dala jmeno koncici na -ie. dcera je Olivie a mam v merku Patricie, Vincencie (moje prapraprababicka), Antonie, a mela jsem nejake dalsi napady ale ted nevim 🙂 samozrejme nejsem ani tehotna ze :D
Jinak neobvykle se mi libi treba Eleonor, Anouk, Ava, Nadja, Ines...
@vikinkav
Vincencie to jsem v zivote neslysela 🙂
Viktorie je celkem pěkná,Patricie a Vincencie jsou moc dlouhá,Olívie se mi nelíbí,Antonie je taky pěkná.
ai30 Z tvého výběru se mi moc líbí Ava
@ponikmonik
Patricie a Viktorie jsou stejne dlouhe 🙂
A jó to jsem si nevšimla. Patricie je pěkná. Co jste mi psali tak jsou celkem hezká jména ale mě se stejně nejvíc líbí ta Aranka.
Aranka mi nevadí, pro mě pořád lepší jak neustále Sofie, Vanesa, Noemi, Ema. Jen znám Aranky nejčastěji jako zvířata, především koně. 🙂 Tak nevím.
Pro holky se mi líbí jména trochu zapomenutá. Doma máme Johanu, ještě jsme žádnou jinou nepotkali. Dál se mi líbí Dorota, Judita apod. 🙂
Když jsem chodila na základku, naše učitelka na AJ mela dceru, která se jmenovala Lima. Všichni se jí smáli 🙁 říkali ji limonáda a protože byla hodně snědá, tak i kofolo a tak. No takže ne vždy je výhra dát nějaký extra jméno. Ale kdo chce, tak si nějakou přezdívku najde vždycky na kterýkoliv jménu.
Co třeba Noemi, Zara, Vivien ....
@zelenaesmolda jmenovala se tak moje prababicka 😉, myslím Vincencie, tak to je asi docela starobylé jméno.
Judita je u mě na druhém místě po Arance,Johana je manžela mamka tak to určitě ne a Dorota se mi nelíbí.
@zelenaesmolda moje babička byla Vítězslava 😄
@ponikmonik
Judita je krasne,vznesene jmeno.Jmenovala se tak nejaka kralovna ne?Jeji most byl predchudce Karlova mostu.
Vivien a Zara se mi moc líbí,a Noemi u nás v okolí je 6. Vítězslav se mi líbí ale Vítězslava ne.
@ponikmonik O téhle potřebě dávat neobvyklá a výrazně exotická jména jsem četla moc zajímavý rozhovor s jakýmsi psychologem. Příliš to nedoporučoval z několika důvodů, přišlo mi to jako pěkný střízlivý pohled. Škoda, že bych těžko článek dohledala.
Každý má jiný názor
@ponikmonik
ja nechapu jednu vec-ptas se na nazor na jmeno.Je tady pet stranek diskuze a 99% uzivatelek se jmeno nelibi a nedali ho ale ty na kazdou kritiku reagujes obranou.Proc se teda ptas na nazor kdyz uz jsi stejne ocividne rozhodnuta? 🙂
@mourovatakocka
skoda,ten clanek by me zajimal
Já utočím?
Já jsem jenom napsala že každý má jiný názor. Nemyslela jsem to špatně.
@ponikmonik jméno se mi moc nelíbí, a nevím kde všichni berou že e je to romské jméno to je blbost ja pracují jako sociální pracovnice a znám opravdu hodně romů a takové jméno se v životě nešlyšela
Děkuji za názor
Aranka byla cikánka v Chalupářích, dále písnička Aranka umí hula hop... myslím, že ve společnosti je tahle asociace docela hodně zakořeněná.
Jinak já jsem na tradiční jména, takže mám-li odpovědět na úvodní otázku, tak ne.
Kdybych měla dceru, byla by Magdaléna, Jana nebo Lenka. Mezi dnešními holčičkami jsou i tohle docela neobvyklá jména. 🙂

A je vaše příjmení dlouhé nebo krátké a bude mít -ová?