icon

Jméno Aranka. Líbí se Vám?

ponikmonik
12. pro 2019

Ahoj holky. Chtěla bych znát váš názor na jméno Aranka.

apple_tree
13. pro 2019

Nelibi se mi vubec. Ale pokud se jmenujete treba Horvathovi, tak to k tomu krasne pujde 🙂

moncicacka
13. pro 2019

@mariegroth ja si zas vzdycky predstavim pravnicku se jmenem Leontynka nebo Amalka 😂

leilinka1234
13. pro 2019

@ponikmonik jsem Lucie a svoje jméno mám ráda...

dor
13. pro 2019

Jméno samo o sobě mi ošklivé nepřijde, ale holce bych ho nikdy nedala.

martickajirka
13. pro 2019

Za mě ne, a to mám přítele cigana, taky se mu nelíbí to jméno, to raději Eliška nebo Adriana třeba 🤣

zuzkasim
13. pro 2019

Běžte se podívat do škol, kde je velký podíl romských žáků, myslím, že tam téměř žádnou Aranku nenajdete🙂 To jméno teď není "in" a v romské komunitě už vůbec ne, tam vedou právě ta jména, co zní cize a pak také prostě normální běžná česká.

zelenaesmolda
13. pro 2019

@martickajirka
Adriana je krasne jmeno

palacinka_marmeladova
13. pro 2019

Mě se moc nelíbí,evokuje mi to ještěrku.

goovana
13. pro 2019

@ponikmonik mě se líbí a to moc...

martaskaaa
13. pro 2019

Je to příšerný. Ale když píšeš, že se ti líbí, tak ji ho dej a náš názor snad nepotřebuješ znát. Jen prostě 99% lidi řekne, že to je hrozný, cikánský apod... Tak si to přeber.

guinea
13. pro 2019

@ponikmonik Napsala jsem ti soukromou zprávu 🙂

zmrzlinka
13. pro 2019

Aranka je cikánské jméno.

hanyas
13. pro 2019

@ponikmonik zda se, že jsi pro jméno rozhodnutá, když ho tolik obhajujes 🙂 pokud to tak je, dej ho. Nebo co třeba dát dvě jména? Blablabla (třeba Anička) + Aranka + příjmení. Říkat ji můžeš Aranko, když se jí to nebude líbit, může používat první jméno 🙂

majanax
13. pro 2019

Měla jsem spolužačku Aranku. Furt se jí říkalo pěkně Aranko nebo Arčí.🙂 Také záleží na tom jaké máš příjmení.

antoinet
13. pro 2019

Jmeno je spojene s predsudky, ktere nove generaci uz nenaskoci, toho bych se nebala. Zminene Kateriny (Jany, Lucie, Martiny...) jsou uz taky nahrazene, jednou si budou tuctove pripadat zeny se jmeny Sofie, Ema a ruzne Elenky.
Takze za me proc ne, ale znam hezci, co se nedavaji masove - Helena, Adriana, Antonie, Diana, i ta Zlata se mi libi, to zni velice vyjimecne🙂

sayast
13. pro 2019

Nelibi

barcachejn
13. pro 2019

Taky se mi to jmeno bohuzel nelibi :( ale kazdemu se libi neco jineho 🙂 my budeme mit chlapecka Antonina po mem tatinkovi a taky to je jmeno spise zastarale ale nam se proste libi 🙂 pokud se vam libi tak ho male dejte. Je to sice risk ze jednou za nej nebude rada ale myslim si ze vice lidi neni se svim jmenem spokojeno,tohle je opravdu na vas 🙂

liana78
13. pro 2019

Nelibi ☹ Casto tohle jmena Aranka nebo Arinka mela / maji nase zvirata 🙂 Ale pro holcicku je to pro mne divne jmeno

nazka
13. pro 2019

Mně to přijde jak jméno pro chameleona, omlouvám se za to spojení.. Ale jestli se líbí vám, proč ne.. Jen se obrnte proti podobným reakcím, jaké máme tady my 😊

cuuza
13. pro 2019

Aranka, no, je to divné jméno. Ale pro papouška super. Pokud se vám líbí, tak ho stejně dáte tak proč se trápit v téhle diskuzi...
@barcachejn No, zastaralé určitě není, Toníčci jsou teď dost v kurzu. Abys nebyla překvapena 😀

ponikmonik
autor
13. pro 2019

Máme cizí příjmení takže by to nebyla například Aranka Nováková

ajina17
13. pro 2019

Nelíbí..

vanea
13. pro 2019

Aranku bych nedala, protože mi to přijde hezké jméno pro malou holčičku, ale pro dospělou paní už ne. Mám tento problém i s jinými jmény, které jsou občas dětem dávány v té "změkčené" formě, či jak to napsat - Johanka, Janka, Irenka, Katka... Aranka mi to připomíná, přijde mi to podobné. Ale jinak je to každého věc, každý má vkus jiný;) pokud se ti to líbí, asi není co řešit.

astyna88
13. pro 2019

Ja na to pujdu od lesa....nasim.detem jsem nedavala zadne jmeno s R nebo Ř, spatne se tyto hlasky uci a kdyz vidim,jak se tyto deti predstavuji a kazdy jim komoli jmeno,tak jsem rada za nudna ceska jmena. Obvykle mi jmena s touto hlaskou prijdou tvrda a spatne znejici. Hodne ovsem zalezi na prijmeni. Ja si myslim,ze prave ty dnesni Marie, Josefove, Janove apod jsou spis exotika,kdyzve skolkach je to sama Ema,Nela, Sebastian,...asove apod.

barcachejn
13. pro 2019

@astyna88 Presne tak dnes clovek o Marusku,Janicku,Honzika pomalu ani nezavadi :D z typickych ceskych jmen uz se stavaji netypicka. Stejne si kazdy pojmenuje sve dite tak jak se mu libi asi bych moc na nazory druhych nehledela.

mourovatakocka
13. pro 2019

Pro cikánku na východním Slovensku super jméno.

ai30
13. pro 2019

@ponikmonik Kdyz premyslis nad nejakym jmenem, nejhorsi, co muzes udelat je, zeptat se na nazor 'dam' z Modreho konika. Je uplne jedno, co si o tom mysli nebo nemysli. Jestli se ti jmeno libi, tak ho dej, jestli ne tak ne.

Btw. vim, cos v uvodu myslela, mam v blizkem okoli dve Lucie a obe to jmeno nemaji rady.

jjasmina
13. pro 2019

@ai30 jj to je taky přesný, my si jmeno vybraly s manželem 🙂

ponikmonik
autor
13. pro 2019

S těmi Luciemi a tak jsem to nemyslela tak,že to jsou hnusná jména,ale tak že i obyčejná Katka nemusí mít ráda svoje jméno.

ponikmonik
autor
13. pro 2019

Jinak holky chtěli by jsme nějaké neobvyklé,málo užívané,nebo cizí jméno. Klidně pište jaká se vám líbí.

Strana