Jméno Aranka. Líbí se Vám?
Ahoj holky. Chtěla bych znát váš názor na jméno Aranka.
@amazonkajanik
Natalie se mi docela libi ale je strasne ohrane.Isabella nevim,ze by byla cikanske.
Sebastiana jsem mela vybraneho kdyby to byl kluk,blesklo mi to jednou hlavou pred spanim a nic lepsiho me nenapadlo :D
Aranka je podle me opravdu špatný nápad. A to se mi libi skoro vsechna na světě.
@sinicka
mas nejake zvlastni jmeno,ktere se ti libi?
@zelenaesmolda S temi zvlastnimi (cizimi/netradicnimi) jmeny... Moc se mi libi Maya, ale to fakt neni pro ceske prijmeni.
nelibi se Vam treba Noemi? Take je neobvykle, ale podle me hezci nez Aranka
@sudylichozrout
proc ne?moje prateta se jmenovala Marie,nikdo ji nerekl jinak nez teta Mája.Ja jsem zjistila,ze se jmenovala Marie az v dospelosti 😀
Nelibi
Mne to jméno evokuje pavouky - arachno... Aranka... Takže NE.
@isabelafuentes Aranka je ženské křestní jméno maďarského původu. Pochází z latinského jména Aurélie a vykládá se jako „zlatá“. Jeho českou obdobou je jméno Zlata, Zlatica nebo Zlatuše.
Ze Aranka je vlastne Zlata by me ani ve snu nenapadlo
@zelenaesmolda Mela jsem prababicku Marii, take se ji rikalo Maja. Ale mne se to libi vic jako samostatne jmeno s Y. A to uz je problematicke.
@zelenaesmolda Natalii mám neteř a je fakt, že jich bylo strašně moc po odvysílání Divokého anděla a Bellu začali dávat zas po Twiligh... A právě že ve velkým vedou romky. Ty si potrpí na neobvyklá jména. U nás je smíšený pár a mají syna Briana. Ale zase, abych nebyla za rasistku, tak kamarádka Dana je cikanka ( urazí jí oslovení romka), má syna Honzika, strejdova žena je Agnes a rozdala by se pro druhé
@sudylichozrout
zalezi hodne na prijmeni.takova Maya Lichozroutova by asi nebylo to prave orechove.
@amazonkajanik
Ja znam Agnes dve a obe jsou Polky 🙂
@zelenaesmolda 😂To ne. Jako ja mam dve prijmeni, moje rodne je nemecke, tak by to slo. Ale holky maji jen prijmeni po manzelovi, to je ceske a tak jsme vybirali k tomu 😀
Jako nejlepší stejně byla Pětiletka Koniprdová 😀😀
Já bych ho nevybrala, ale zastávám názor, že každé jméno je pěkné, pokud se vysloví s láskou. Takže jestli se vám líbí, tak neřeště okolí... 🙂 Jména našich synů se lidem také nezdála, ale zvykli si na ně 😉 Máme také rádi netradiční jména a rozhodně to není o tom, že chceme být originální.
@ponikmonik ja jsem jako mala jezdila na koni, resp.klisne, jmenem Aranka 🙂 pamatuju si to doted 🙂 takze se mi vybavi kun..
Jako takhle, neni to spatne jmeno, ale ja si pod tim predstavim nejakou skrin, almaru, nebo vec. To ze frci u cikanu jsem vubec nevedela, spis na me pusobi jako nazev neceho. Diteti bych ho nedala z jednoho prosteho duvodu. Dospelymu se libi nejake jmeno, neobvykle a kdesi cosi, ale primarne by nemel uvazovat sobecky, ale mozkem toho ditete..... Jak mu prichystam budoucnost, co mu tim pripravim. Ono koukat do budoucnosti jednostranne a jednolite co chci ja jako rodic je sice jednodussi ale casto defektivni pro budoucnost potomka. Jako jmeno osklive neni, ale diteti bych ho nedala.
Nelíbí
Mne se libi, jak se ti nelibi, aby lidi rikali, ze k tomu jmenu maji asociace s cigany. Ale je moc dobre, ze to sem tolik lidi napsalo a doufam, ze sis diky tomu uvedomila, jak obrovska cast lidi to jmeno ma takhle spojene. Prece se nemuzes zeptat na nazor o jmene a pak vykrikovat, ze ze ti nelibi, ze maji lidi tenhle nazor 😀 Za me typicky ciganske jmeno, nelibi se mi ani trochu.
Holky pište další názory.
Nelíbí se mi, nedala bych.
Tedy, me prijde docela pekne. Prvni me tedy bleskla ta pisnicka, ale to u hodne jmen... Jake mate prijmeni? Aby se k nemu jmeno taky hodilo. Treba Aranka Novakova zni divne. Ja mam tedy rada jmena, kde se daji pouzit ruzne tvary (my mame Vaclava a Barboru), tady bych nevedela jak bych ji rikala...
Nelíbí.
Mně to jméno nepřijde úplně hrozné, když se nad ním zamýšlím. Ale vadila by mi ta asociace s Romy. Navíc mě to jméno nepřijde vůbec tvárné, nedokážu si představit jak bych dítě oslovovala. Oslovovat ho celý život Aranko mi přijde divné.
Jmeno je to madarske, u nas jej nosi neco okolo 400 stovek lidi, cesky ekvivalent je Zlata, jmeno je to samo o sobe hezke, problem pro nositelku muzou byt negativni asociace se jmenem spojene, zas na druhou stranu, kdyz si vezmu jak ruznoroda jsou jmena deti ve skolce od francouzkeho po mongolske tak mi prijde zbytecne resit puvod ci to kdo jej vetsinou dava a ridit se ciste podle toho zda se rodice na jmenu shodnou a zda se hodi k prijmeni aaby jejich kombinace nebyla prilis krkolomna
Mně se třeba to jméno líbí, i když je u nás brané jako romské. Jen bych ho svému dítěti nedala, ale proto, že samo o sobě zní zdrobněle, něco jako Eliška. To se mi zdá potom v životě nepraktické.
Já měla doma problém se jménem Johana, taky se mi vysmívali, že Johana s dlouhýma nohama a že je to tak pro záchodovýho pavouka. Ale já to jméno zbožňuju a jestli budu mít jednou dceru, bude se tak jmenovat. Je to mé rozhodnutí, stejně jako byste se měla rozhodnout vy a nedat tolik na okolí
Hlavni je aby se libilo tobe. Ja bych ho nevolila z nekolika duvodu....to jmeno mi prijde zdrobnele ve sve podobe. Ja si predstavim dospelou zenu se jmenem Aranka, ktera je treba pravnicka, a proste nezni mi to profesionalne. To same citim treba u jmen Stepanka nebo Eliska. Ty koncovky na -ka.
Nelíbí se mi, je to tak jak většina psala výše.. Asi by vám v dospělosti nepoděkovala, ale je to jen názor, si dejte jmeno jaké chcete ne ..
@luciklim
me sousedovic pes

@zelenaesmolda stejně tak Natalie a Isabela. Je to těžký,vybrat jména, když oni mají víc dětí 😂
Sousedka měla Alžbětu, Zdeňka, Kristiana, Sebastiana, Vanesu 😁 a to poslední už nevím 😂