Jméno Aranka. Líbí se Vám?
Ahoj holky. Chtěla bych znát váš názor na jméno Aranka.
@ponikmonik i když to nechceš slyšet, většině lidí se tohle jméno prostě líbit nebude, a to hlavně kvůli tomu, že - jak nechceš, aby se tu psalo- ho dávají často cikáni. Mně tedy osobně ani nezní hezky, takže beztak by se mi nelíbilo. Ale když si z něj tak nadšená, a jestli se líbí i otci dítěte, tak ho dej.
@ponikmonik No vidis, ja zase neznam nikoho s temito jmeny, komu by se nelibilo..
Tak podle me, kdyz se tu ptas na nazor a navic v sekci “pocity v tehotenstvi”, tak uvazujes nad tim, ze bys ho dala. Nebo...? Pochybuji, ze kdyz se ti libi jmeno Aranka, tak bys nakonec dala treba Janu nebo Marii. 🙂 Samozrejme je to tvoje vec.
Děkuji všem za názory
Mě se to jméno líbí, když se zamyslím pouze nad tím jménem a nebudu řešit, kdo ho kde dává, tak za mě je to hezké, zajímavě znějící jméno. Evokuje mi nějakou postavu z fantasy 🙂
Aranka fakt nee😕 Když už tak Ariana (Arianka) tohle jméno zní líp a me samotný se hrozně moc líbí.Jestli bych měla někdy holčičku tak o tomto jménu bych uvažovala 👍
@ponikmonik Tak ještě takto - nelíbí se mi ani kdyby nebylo typicky romské, ale přesně tahle vlastnost z něj dělá, dle mého, jméno za trest. Asi něco jako zdejší Análie, taky si prostě člověk ten otvor neodmyslí. Ano, vtipy a posměšky se dají vymyslet na každé jméno, ale nechápu, proč tomu jít tak šíleně moc naproti, když jmen je tolik. Můj názor, ale samozřejmě každý jsme jiný a každý máme jiný vkus, což je dobře.
Moje kolegyně v práci a zároveň skvělá kamarádka se takto jmenuje. Nemám k tomuto jménu jinou asociaci.
Jméno Aranka se mi nelíbí, nechtěla bych se tak jmenovat, ani bych tak nepojmenovala svoji dceru.. Řekla bych, že mě ani nenapadá ošklivejsi ženské jméno, možná Venceslava 😄
@ponikmonik ptas se jestli se libi a kdyz ti holky napisou, ze ne, tak s tim mas problem.. Lucka , Katerina apod jak zminujes, jsou klasicka jmena... a ne Aranka vazne neni hezke jmeno...
Me se to jmeno libi...ale nedala bych ho..🤷🏻♀️ a ani jsem netusila, ze je to typicke romske jmeno ...
@ponikmonik Já bych jméno Aranka nedala, protože mi už v tom svém základu zní zdrobněle, ale to je jen můj dojem, třeba se ti přesně to na tom jménu líbí. Taky mi evokuje "klasické" romské jméno, i když netuším jak často je užívané 🤔 Každopádně každé jméno je hezké když se hezky řekne 🙂
Mě osobně se taky nelíbí, naskočí mi hned písnička Aranka umí hola hop, ale podle mě není důležité co si o jménu myslíme my. Důležité je jak se líbí tobě a manželovi, nebo partnerovi.
Nelíbí, ale mně se nelíbí moc jmen stejně. Jsem zvědavá, jak se budou jmenovat moje děti, když jsem šíleně vybíravá.
Líbí se mi velmi. Ale lepší by bylo kdyby nebylo zdrobnělé v základním tvaru. Jak je tu psaná Ariana- Arienka, tak Arana - Aranka. Blbé je, že to jméno je opravdu tipické pro romy, takže nic. Jsou pěkná jména ale poznamenaná jejich nositeli v negativním smyslu. Samotné se mi líbí jméno Adolf, ale taky zatím v české kotlině nemyslitelné.
Většinou mám ráda neobvyklejší jména, ale tohle se mi nelíbí...
@ponikmonik
tak kdyz ti kazdy napise,ze je to romske jmeno tak si muzes domyslet jestli se jim libi nebo ne kdyz si uvedomis v jake oblibe je v nasi zemi romska komunita
Typické pro romskou holčinu no🤔
@ponikmonik Ne.
@ponikmonik Já mám ráda svoje jméno a Aranka se mi nelíbí. A dcera Kateřina si taky ještě nestěžovala 😀 😉
@ponikmonik Pro představu "četnosti" 😉 asi už ani u romské komunity není zas tak často dávané, akorát tam je to stigma..
@nafuka víc je Eržika než Aranka
@amazonkajanik
a Vanessa posledni dobou.
@amazonkajanik Pritom Erzika je Betka.
Je to madarska forma Alzbety. Erzebet.
@zelenaesmolda My meli na ZS jednu Cikanku, jmenovala se Zaneta. Od te doby mam tohle jmeno s Romy spojene 😀
@ponikmonik mě se líbí, ale nedala bych ho, jelikož mám příjmení od na "j" tak i jména dětí začínají na "j"
Ale před lety se mi líbila i Anastazie- Stazinka a dnes slyším " jé, to je ruský!"
@ponikmonik nedala bych takový jméno a to nejsem opravdu zadna konzerva
@sudylichozrout
ja jsem uvazovala pro malou nad Vanessou ale kamaradka se zhrozila,ze hlavne to ne,ze to je ted hodne cikanske jmeno a zrovna pred par dny jsem narazila na cikanku,ktera mela miminko Vanessu.Jinak jmeno samo o sobe je to krasne ale nechtela bych dat dceri do zivota hned takove stigma ze startu.Nakonec jsem zustala u jmena,ktere jsem mela vybrane uz od detstvi a nelituju 🙂
@sudylichozrout což to jo, ale co se týče vtipů, tak znám jen ty s Dežem a Eržikou. Aranku jsem nezaregistrovala. A jinak přítel kdysi poznal jednoho, co se jmenoval Vinnetou Ochcaj 😂😂😂
@amazonkajanik 😂😂🤣 Neneeeeeeee 😂

Me se nelibi, prijde mi strasne hrube.