Nečekané těhotenství přes tělísko. Co teď dělat?
Ahoj, potřebuju se asi trochu vypovídat a možná i poradit, ikdyž vím, že rozhodnutí je na mě 🙈. Nečekaně jsem otěhotněla. Přes tělísko. Jsem v 8. týdnu. Mě je 30, partnerovi bude 50. Přítel chce, abych šla na potrat. Pro mě je ta představa úplně strašná. U něj je hlavně problém, že nechce se mnou a mými dětmi bydlet. Mám už dvě holky, které nejsou jeho. Jediná varianta, pro něj snesitelná je, že budeme nadále bydlet odděleně, a jen se navštěvovat, jako doposud. Pro mě je to divné, pendlovat takhle s malinkým miminkem. Mě přijde nejschůdnější varianta rozejít se a zůstat s miminkem sama. Ale to nechci, to budeme trpět všichni. S partnerem se milujeme, jen prostě dítě do toho všeho nezapadá. A já mám vlastně strach, zůstat sama, co finance a to všechno okolo. Ale potrat, jen protože on nechce společné bydlení mi taky přijde moc. A vlastně ani nemám moc času na rozhodnutí, je to strašné 🙈
@j.a.n.i Jenže kolik chlapů na vasektomii jde že...
@klokanka31 ale to nic nemění na tom, že nás ženy nikdo (alespoň všeobecně) nenutí hormony brát. Já měla hormonální antikoncepci naposledy před 20 lety. Všichni tři partneři, které jsem za tu dobu měla, to uznali (až překvapivě) s pochopením.
Akorát, že teď jsem ve věku, kdyby už by těhotenství vhodné nebylo, tak taky musím přemýšlet co dál, ale do vasektomie bych manžela nikdy nenutila.
@enoli Samozrejme, ze to neni pouze jeho zodpovednost. Je to i jeji a ona se k tomu tak stavi. Dite a priori nechce, chrani se, ale pokud otehotni, prijala by za to zodpovednost. On dite nechce v zadnem pripade, nechrani se a kdyz zena otehotni, posila ji na potrat. Tak z nej prosim pojdme nedelat hrdinu, protoze 'on prece predem rekl, ze decko nechce a v jeho veku je to pochopitelne'.
@ai30 ja z nej hrdinu nedělám, ale taky není “apriori” padouch, jak tady zaznívá. Ja myslím, ze je celkem pochopitelné, ze v 50 dítě nechce a stejně pochopitelně je, ze předpokládám věděl o tom, ze zakladatelka ma tělísko a spoléhal se na spolehlivost této antikoncepce. A vyjádřil svůj názor ve smyslu, že dítě nechce. Samozřejmě nic neudělá s tím, když se dítě narodí, ale má přece právo se k tomu vyjádřit, i když tahá za kratší konec.
@klokanka31 ale to nic nemění na tom, že nás ženy nikdo (alespoň všeobecně) nenutí hormony brát. Já měla hormonální antikoncepci naposledy před 20 lety. Všichni tři partneři, které jsem za tu dobu měla, to uznali (až překvapivě) s pochopením.
Akorát, že teď jsem ve věku, kdyby už by těhotenství vhodné nebylo, tak taky musím přemýšlet co dál, ale do vasektomie bych manžela nikdy nenutila.
@eviicka Ale vidíš, kolikrát je tady názor v jiných diskuzích, že by žena nenutila chlapa do vasektomie. Ale proč teda chlapi chtějí po ženách, aby šly na potrat?
Chlapi jsou prostě rozmazlení (ne teda všichni, abych nekřivdila). Když antina neexistovala, tak jak to chlapi dělali...Měli třeba osm dětí, museli máknout aby to všechno uživili, ale nezdrhli od zodpovědnosti jako dnešní chlapi.
@klokanka31 i tehdy zdrhali, moje prababička byla samoživitelka - babička se narodila 1917.
Ale souhlas nezdrhali tak často od zodpovědnosti (to spíš do hospody), manželé zůstávali spolu i přes domácí násilí a další chuťovky...
@ai30 ja z nej hrdinu nedělám, ale taky není “apriori” padouch, jak tady zaznívá. Ja myslím, ze je celkem pochopitelné, ze v 50 dítě nechce a stejně pochopitelně je, ze předpokládám věděl o tom, ze zakladatelka ma tělísko a spoléhal se na spolehlivost této antikoncepce. A vyjádřil svůj názor ve smyslu, že dítě nechce. Samozřejmě nic neudělá s tím, když se dítě narodí, ale má přece právo se k tomu vyjádřit, i když tahá za kratší konec.
@enoli Kdyby nebyl blbec, tak bude vědět, že žádná antikoncepce není 100%. A jestli chtěl mít jistotu, měl jít na vasektomii, nebo nespat s mladou ženou.
@klokanka31 i tehdy zdrhali, moje prababička byla samoživitelka - babička se narodila 1917.
Ale souhlas nezdrhali tak často od zodpovědnosti (to spíš do hospody), manželé zůstávali spolu i přes domácí násilí a další chuťovky...
@eviicka To máš bohužel pravdu, že někdy ta manželství stála za houby, ale chlapi byli většinou chlapi, a ne přerostlá děcka co se vyhýbají zodpovědnosti a mnohdy se štítí i práce.
Holky(@klokanka31 ) vy opravdu používáte 2 druhy antikoncepce?
@enoli Kdyby nebyl blbec, tak bude vědět, že žádná antikoncepce není 100%. A jestli chtěl mít jistotu, měl jít na vasektomii, nebo nespat s mladou ženou.
@klokanka31 byť tvůj postoj chápu, nežijeme v ideálním světě a i v této diskuzi by vylo fajn si připustit, že se vlastně nic nenormálního nestalo a takto funguje většina páru….
Asi takto, kdyby se nijak nechránila a on o tom věděl, tak si nálepku “sobeckého debila” zaslouží.
Holky(@klokanka31 ) vy opravdu používáte 2 druhy antikoncepce?
@lis6 Já když dítě další nechtěla, tak jsem měla antinu, s tím ale že kdyby selhala, mimčo bysme si určitě nechali. Nedokázala bych vlastně zabít vlastní dítě. Nakonec jsme se rozhodli ještě pro další mimi, a až budu mít věk kdy další dítě nebude přicházet v úvahu, tak manžel půjde na vasektomii.
@j.a.n.i Jenže kolik chlapů na vasektomii jde že...
@klokanka31 No, to je snad jejich vec, jestli na ni pujdou nebo ne. Jinak holt riskuji, ze se nejake dite povede vyrobit, i když ona ani ta neni 100%, ale jasně ta pravdepodobnost je skoro nula.
@lis6 Já když dítě další nechtěla, tak jsem měla antinu, s tím ale že kdyby selhala, mimčo bysme si určitě nechali. Nedokázala bych vlastně zabít vlastní dítě. Nakonec jsme se rozhodli ještě pro další mimi, a až budu mít věk kdy další dítě nebude přicházet v úvahu, tak manžel půjde na vasektomii.
@klokanka31 No, spis by sis mimco nechala ty, nikdy nemuzes vědět, jak by se rozhodl ten druhý...
@klokanka31 No, spis by sis mimco nechala ty, nikdy nemuzes vědět, jak by se rozhodl ten druhý...
@j.a.n.i My o tom s manželem dost dlouho mluvili, a on je taky zásadně proti potratům. Takže u nás naštěstí naprostá shoda.
@j.a.n.i My o tom s manželem dost dlouho mluvili, a on je taky zásadně proti potratům. Takže u nás naštěstí naprostá shoda.
@klokanka31 Což neznamená, ze by nemohl zmenit názor, pokud by k tomu doslo.
@klokanka31 Což neznamená, ze by nemohl zmenit názor, pokud by k tomu doslo.
@j.a.n.i U něj tomu moc nevěřím, on je taková povaha že co řeknu nebo chci já, tak se přizpůsobí i kdyby si myslel něco jinýho 😁 Ale u nás je trochu rozdíl v tom, že děti opravdu chceme, ani z tý mojí antiny nebyl moc odvázaný.
Já teda nevím, nechapu asi všechny ty komentáře... Však vy všechny tím že už nechcete dítě prestavate mit sex? Není prostě volba obou partnerů jak se postaví k případnému těhotenství když selže ochrana? Já třeba znám víc párů ve svém okolí, kteří už mají nějaké ty zivotni vztahy a děti za sebou, a teď už prostě ani spolu bydlet nechtějí, vyhovuje jim svuj prostor, děti mají trošku odrostlejší, to přece není špatně nebo ano? Jen se holt toto prihodilo, muž má nějaký postoj (za mě teda v jeho věku naprosto akceptovatelný), žena je mladsi, třeba ani děti už neplanovala, ale se kterou z nás by ty hormony nezamavaly a nepřemýšlela co a jak dal? Hned soudy jak je debil, má x milenek, kretén co chce potrat... To je smutné.
@corry21 já jsem třeba byla od malá vychovaná tak, že ze sexu může vzniknout těhotenství i přes antikoncepci. Bylo to i první, co se mnou řešila gynekoložka a upozornila mě na to, že když neplánuji dítě, je více než na místě dvojitá ochrana. Ale na modrém koni je to velice nepopulární názor a řeší se to tady skoro v každé diskuzi, kde se autorky hrozně diví, že jsou těhotné a řeší potrat a všechny ostatní jí uklidňují, že je to tak v pořádku a že ochrana byla dostatečná. Nebyla. Těch metod je v dnešní době hrozně moc a není to tak složité, kombinovat 2 různé metody a užívat si zodpovědně. My jsme s mužem řešili ochranu ještě v těhotenství. Další miminko není v plánu, tak považuji za normální probrat to předem, abychom se na sebe pak nekoukali takto překvapeně. Já chápu oddělené bydlení, nevidím v tom žádný problém, když jim to tak vyhovuje. Ani bych za tím nehledala milenky. Chápu i ten věk, i když znám kolem sebe spoustu chlapů, kteří jsou na tom v 50 fyzicky mnohem lépe než většina dvacátníků, ale on si našel o 20 let mladší ženu v plodném věku a teď se vymlouvá věkem a klidem. Když chtěl mít klid a má ten věk, tak se podle toho měl zařídit a ne aby se na to trapně vymlouval jako nějaký puberťák.
@corry21 já jsem třeba byla od malá vychovaná tak, že ze sexu může vzniknout těhotenství i přes antikoncepci. Bylo to i první, co se mnou řešila gynekoložka a upozornila mě na to, že když neplánuji dítě, je více než na místě dvojitá ochrana. Ale na modrém koni je to velice nepopulární názor a řeší se to tady skoro v každé diskuzi, kde se autorky hrozně diví, že jsou těhotné a řeší potrat a všechny ostatní jí uklidňují, že je to tak v pořádku a že ochrana byla dostatečná. Nebyla. Těch metod je v dnešní době hrozně moc a není to tak složité, kombinovat 2 různé metody a užívat si zodpovědně. My jsme s mužem řešili ochranu ještě v těhotenství. Další miminko není v plánu, tak považuji za normální probrat to předem, abychom se na sebe pak nekoukali takto překvapeně. Já chápu oddělené bydlení, nevidím v tom žádný problém, když jim to tak vyhovuje. Ani bych za tím nehledala milenky. Chápu i ten věk, i když znám kolem sebe spoustu chlapů, kteří jsou na tom v 50 fyzicky mnohem lépe než většina dvacátníků, ale on si našel o 20 let mladší ženu v plodném věku a teď se vymlouvá věkem a klidem. Když chtěl mít klid a má ten věk, tak se podle toho měl zařídit a ne aby se na to trapně vymlouval jako nějaký puberťák.
@cherie24 jo, tak já třeba tvuj názor taky beru a prijimam, z kazdyho styku být těhotenství teoreticky může, ale ta pravdepobnost že metoda selže je prostě fakt docela mala, brala bych kdyby nepoužili nic a pak na sebe koukali, ale ochrana a to telisko který funguje jak mechanicky tak hormonálně prostě je, a stalo se... Já nejsem v žádným případě zastánce potratů, vůbec ne, musí to být hodně těžký rozhodnutí, ale chápu že každý to nemá nastavené tak, že si to dítě nechá když ho nechce a neciti to tak... Věřím že pokud se zakladatelka rozhodně pro ukončení těhotenství tak to bude sama sobě zodpovídat tisíckrát. Jen jsem chtěla poukazat na místní někdy rychlé soudy, aniž by některé jen z rychlíku někdy řešily něco podobnýho
@cherie24 tak já hlavně nevidím důvod, se někde vymlouvat nebo někomu něco vysvětlovat a nechápu, že někdo má pocit, že má nárok něco takového očekávat. Já v té situaci naštěstí nikdy nebyla, ale kdyby ano, je to rozhodnutí moje a mého partnera, já budu ten, kdo s tím rozhodnutím bude žít a nikomu jinému do toho nic není. A jo, v ideálním světě chlap, který ví, že děti nechce a je sexuálně aktivní, by měl jít na vasektomii, ale kolik chlapů to reílně dělá? Určitě je to něco, co by se obecně mělo začít brát jako volba, ale hádám, že ani většinu žen ještě nenapadne to po chlapovi chtít.
A co se toho soužití týče, já beru jako obrovské štěstí, že jsem našla chlapa, který moje děti bere jako svoje. Rozhodně to neberu jako samozřejmost a nemyslím si, že je snadné mít rád a vycházet s dětmi, které nejsou vlastní. A kdybych s dětmi zůstala sama, tak si úplně klidně dovedu představit, že bych si našla partnera, se kterým se nebudu sestěhovávat a budu ten vztah udržovat mimo děti. Za mě lepší než nic a rozhodně lepší než vystavovat děti stresu.
Tahle situace je pitomá, chlapa bych nesoudila za to, že dítě nechce ani když už je na cestě, nicméně bych to brala, že spoluzodpovědnost nese tak jako tak a rozhodnutí je ve finále na mně. A pokud bych se rozhodla, že dítě chci, pobavila bych se s ním o tom, co a jak bude dál. Jak moc je ochotný se podílet, co je pro mě přijatelné, co já očekávám - ať už jde o čas nebo o peníze.
Me je 31, mam dceru...
Kdyby se mi toto stalo... Tak bych na ten potrat šla a chlapa poslala někam.. Ja teda nevim.. Ale nejsme mladý na to najit si chlapa, který se nechce sestehovat a nechce slyšet o společném bydlení? :/
Jako ze nechce mimino, to v 50 chápu..
Ale ze by nechtel prijmout me a dite/deti.. To si myslim ze ve 30 je docela blby..ale pokud ti to do budoucna vyhovuje tak proc ne. Ale ja bych takhle zit a fungovat nechtela/nemohla.
@cherie24 A vis o tom, ze ani dvojitá ochrana neni 100% 😁
@j.a.n.i K te nemoznosti pochopeni, proc dvojita ochrana dava smysl: pravdepodobnost selhani vasektomie je 0,1%, coz je sice malo, ale porad docela dost na to, riskovat ze dite vznikne, pokud ho vazne nechci. Priblizne jako pravdepodobnost male vyhry ve stiracich losech. Pokud vezmem, ze telisko ma priblizne stejnou spolehlivost, tak pravdepodobnost selhani obou zaraz je 0,0001%, coz je fakt hodne znatelny rozdil. Priblizne jako vyhrat v te loterii jackpot. 50Kc ve stiracich losech vyhraje opravdu hodne lidi, jackpot fakt malo.
@j.a.n.i to vím moc dobře 😉 otěhotněla jsem přes kondom, prášek po a ještě v době, kdy to mělo být už bezpečné, protože jsem měla těsně před menstruací. A ejhle, cyklus se mi o 2 týdny posunul a místo MS přišla ovulace. Takže poučení nepotřebuji. 😀 Ale jak jsem psala, mě o tom říkala gynekoložka hned na mojí první kontrole v pubertě, že i když se uvádí účinnost přes 99%, měl by se člověk chránit dvojitě. Mám lékařku, která nemá ráda potraty a sama říkala, že ženské jsou často nezodpovědné a není to nic příjemného ani pro ní ty žádanky vypisovat. A jak se píše v komentáři výš. Já v těch procentech vidím hodně velký rozdíl, když se kombinují 2 způsoby nebo se spoléhá jen na jeden. 🙂
@j.a.n.i to vím moc dobře 😉 otěhotněla jsem přes kondom, prášek po a ještě v době, kdy to mělo být už bezpečné, protože jsem měla těsně před menstruací. A ejhle, cyklus se mi o 2 týdny posunul a místo MS přišla ovulace. Takže poučení nepotřebuji. 😀 Ale jak jsem psala, mě o tom říkala gynekoložka hned na mojí první kontrole v pubertě, že i když se uvádí účinnost přes 99%, měl by se člověk chránit dvojitě. Mám lékařku, která nemá ráda potraty a sama říkala, že ženské jsou často nezodpovědné a není to nic příjemného ani pro ní ty žádanky vypisovat. A jak se píše v komentáři výš. Já v těch procentech vidím hodně velký rozdíl, když se kombinují 2 způsoby nebo se spoléhá jen na jeden. 🙂
@cherie24 Coz nicnemeni na tom, ze i pres dvojitou ochranu muze k nehode dojit, takze kecy, ze nekdo mel pouzivat dvojitou ochranu jsou malicko mimo.
@j.a.n.i K te nemoznosti pochopeni, proc dvojita ochrana dava smysl: pravdepodobnost selhani vasektomie je 0,1%, coz je sice malo, ale porad docela dost na to, riskovat ze dite vznikne, pokud ho vazne nechci. Priblizne jako pravdepodobnost male vyhry ve stiracich losech. Pokud vezmem, ze telisko ma priblizne stejnou spolehlivost, tak pravdepodobnost selhani obou zaraz je 0,0001%, coz je fakt hodne znatelny rozdil. Priblizne jako vyhrat v te loterii jackpot. 50Kc ve stiracich losech vyhraje opravdu hodne lidi, jackpot fakt malo.
@ai30 pokud si můj muž nechá udělat vasektomii, tak proto, abych já do sebe nemusela cpát hormony - a vice versa. A jestli i přesto dojde k těhotenství, tak rozhodně nebudu mít pocit, že k tomu došlo naší lehkomyslností. Ono je obecně v životě máloco na 100% a nehody se holt stávají.
@ai30 pokud si můj muž nechá udělat vasektomii, tak proto, abych já do sebe nemusela cpát hormony - a vice versa. A jestli i přesto dojde k těhotenství, tak rozhodně nebudu mít pocit, že k tomu došlo naší lehkomyslností. Ono je obecně v životě máloco na 100% a nehody se holt stávají.
@suzanna123 No jasne, vzdyt to je na kazdem paru. U nas taky, zaroven v partnerstvich, kde neni tak velky vekovy rozdil dochazi k tomu, ze jak se muz dostava do veku, kdy uz na male dite nema nervy nebo/a energii, tak zene klesa plodnost, tak to neni zas tak dramaticke. Tady je problem v tom, ze ten chlap chce byt zaroven hrebec, co ma mladou partnerku a vetchy starec, ktery potrebuje klid.
@suzanna123 No jasne, vzdyt to je na kazdem paru. U nas taky, zaroven v partnerstvich, kde neni tak velky vekovy rozdil dochazi k tomu, ze jak se muz dostava do veku, kdy uz na male dite nema nervy nebo/a energii, tak zene klesa plodnost, tak to neni zas tak dramaticke. Tady je problem v tom, ze ten chlap chce byt zaroven hrebec, co ma mladou partnerku a vetchy starec, ktery potrebuje klid.
@ai30 ale houbelec. Zajímavé, že když na to přijde, tak se tu člověk v diskuzích dozví, jak chlapům už po 40 ubývá energie, nemají zájem o děti, bla bla a najednou hrozné překvápko, že padesátník nestojí o dítě. Tenhle si navíc i s tou mladou partnerkou nastavil život tak, aby ten klid měl. Nebo je hřebec každý chlap, co má sex? A každý, kdo nechce mít děti by sex mít neměl?
@ai30 ale houbelec. Zajímavé, že když na to přijde, tak se tu člověk v diskuzích dozví, jak chlapům už po 40 ubývá energie, nemají zájem o děti, bla bla a najednou hrozné překvápko, že padesátník nestojí o dítě. Tenhle si navíc i s tou mladou partnerkou nastavil život tak, aby ten klid měl. Nebo je hřebec každý chlap, co má sex? A každý, kdo nechce mít děti by sex mít neměl?
@suzanna123 Tak pokud někomu po čtyřicítce ubývá energie, tak by se měl nad sebou hodně zamyslet a začít se sebou něco dělat a asi se i nechat proklepnou t od lékaře, protože není normální, aby čtyřicetiletému člověku ubývala energie.
Jo, kdyby to napsal padesátník, tak možná, ale čtyřicet je na ubývání energie sakra nízký věk.
Ale padesátník s ubývající energií si snad nic nezačne s třicetiletou ženskou, ale najde si nějakou k sobě.
Jo, tenhle padesátník si to nastavil výborně, našel si mladou ženskou, na to má energie dost, ale když přijde "problém", tak už energii nemá a cítí se starý.

Chlapi jsou prostě rozmazlení (ne teda všichni, abych nekřivdila). Když antina neexistovala, tak jak to chlapi dělali...Měli třeba osm dětí, museli máknout aby to všechno uživili, ale nezdrhli od zodpovědnosti jako dnešní chlapi.