icon

Neplánované těhotenství dva měsíce po porodu. Máte zkušenost?

17. črc 2025

Ahoj holky,
píšu sem, protože si potřebuji ulevit a taky zjistit, jak byste to třeba řešily vy…

Jsem téměř dva měsíce po porodu svého prvního miminka – je to nádhera, ale taky pořádný zápřah. No a teď jsem úplně v šoku – zjistila jsem, že jsem znovu těhotná. Neplánovaně. Měla jsem za to, že když ještě kojím a neměla jsem menstruaci, tak to zatím nehrozí… ale stalo se… (manžel to ještě neví ).

Upřímně – mám v sobě spoustu emocí. Na jednu stranu vím, že je to dar, ale na druhou si vůbec neumím představit mít dvě takhle malá miminka za sebou ( finančně to problém není).
Zároveň si připadám provinile, že vůbec přemýšlím, co dál.

Máte některá podobnou zkušenost? Jak jste to zvládly? Nebo co byste na mém místě dělaly vy?

Budu ráda za každou odpověď, i anonymní, hlavně prosím bez souzení – fakt v tom teď tápu…

Děkuju předem za podporu ❤️

Strana
z2
ele_nka
20. črc 2025

@anonym_autor moji bráchové se narodili přesně 2 měsíce po sobě. No co ti budu povídat pro mamku to byl první dva roky mazec, ale čím byli starší tím lepší to bylo. Bylo super, že jak od sebe byli kousek, krásně si vyhráli. Dneska jim táhne na 40 a mají naprosto úžasný vztah i teď. Takže já si vždycky přála mít díky tomu děti blízko u sebe, protože mi vždycky bráchové byli velkou inspirací.

ele_nka
20. črc 2025
@ele_nka

@anonym_autor moji bráchové se narodili přesně 2 měsíce po sobě. No co ti budu povídat pro mamku to byl první dva roky mazec, ale čím byli starší tím lepší to bylo. Bylo super, že jak od sebe byli kousek, krásně si vyhráli. Dneska jim táhne na 40 a mají naprosto úžasný vztah i teď. Takže já si vždycky přála mít díky tomu děti blízko u sebe, protože mi vždycky bráchové byli velkou inspirací.

@ele_nka oprava, nenarodili, ale přesně ve dvou měsících mamka zjistila těhotenství 😆🤦‍♀️

alianan
20. črc 2025
@lauriak

@alianan mam holky s rozdielom 3 roky s normalne po sebe dedia oblecenie. Mladsia vie, ze dedi po starsej a vobec s tym nema problem. Momentalne 8 a 5 rokov. Ani starsia nema problem ked dostane oblecko po sesternici.

@lauriak U nás dědění moc neprochází, starší dcera se nechce vzdát oblíbeného oblečení nebo třeba věcí a mladší se cítí ochuzená, že ona dědí a segra dostává nové (klidně použité, ale v jejích očích nově) věci.

Naposledy byla obří scéna kolem odrážedla, starší dostala kolo a odrážedlo měla předat mladší a neprošlo to. Starší se kolo nelíbilo, nebylo růžové (bylo žluté a poděděné po bráchovi ) a odrážedlo bylo její oblíbené, sice maličké, ale nechtěla se ho vzdát. Prostě bláznovství, nakonec se musleo koupit nové velké růžové odrážedlo pro starší a byl klid, jsme asi jedni z mála, kdo kupoval odrážedlo pro čtyyřleté dítě.

sebestka
24. črc 2025
@squezy

@anonym_autor ja mám první děti dvojčata😉 Ty je budeš mit 2 měsíce od sebe. Jako bude to hustý,ale je to perfektní, krásně si spolu vyhrajou a za me do toho jdi 😉

@squezy to adi fakt ne 😃 Dobrej překlep

Strana
z2