Nevím kudy kam, ale tohle je jediné řešení. Mám to tak udělat?
Ahoj ženy, obracím se za Vámi s trochu nelehkou prosbou, můžete mě odsoudit a poslat do háje. Ale momentálně jsem se vyskytla v opravdu těžké situaci. Je mi 19, nemám hotovou školu protože jsem ze střední školy odešla kvůli psychickým problémům a šla se léčit, před rokem jsem nastoupila na jinou školu s tím, že jsem ji chtěla dodělat a nemyslela jsem nad tím, že bych mohla otěhotnět. Ale stalo se, našla jsem si přítele a po 4 měsících jsem otěhotněla. Jenže z přítele se mezitím vyklubal lhář a agresor, miluje mě ale není to asi ten pravý do mého života, už mu nedokáži ani věřit. Slíbil, že to zvládneme ale zatím nic z toho, nevěřím tomu. O dítě se sama nepostarám, nemám peníze, dodělanou školu a mamka si přeje ať jdu na potrat, že s člověkem jako je on dítě prostě nemám mít, myslíte si, že to tak mám udělat? Jsem zoufalá ale upřímně si myslím, že dítě by bylo chudák, z mojí rodiny s tim nikdo absolutně nesouhlasí. Chci si dodělat školu a najít si do života někoho normálniho, vždy jsem narazila jen na špatné lidi a vždy jsem tak dopadla.
@janickavelek01 A dám ti zkušenost s bývalou švagrovou. V 17 šla na potrat, a když se rozhodla mít s mým bráchou dítě, řekli jí, že díky potratu (asi byl špatně udělaný nebo co), dítě normální cestou mít nebude. A umělé oplodnění úspěch tak na 30%. No ale sešlo z toho, brácha si našel milenku.
Myslim ze podle toho, co tu pises svou vniteni odpoved znas. Kamaradka otehotnela ve 23 taky s chlapem co byl budizknicemu. Sla na potrat ale ona s tim byla naprosto vnitrne smirena. Proste rikala ze s nim.dite mit nechce a sama by to nezvladla. Pokud mas stejny pocit jdi na potrat ale co nejdriv.
Nekoukej na to,jak to meli ostatni,neznas jejich anamnezu. To chce si k tomu sednout a rozumne si rict,jak bys to resila.
Nechápu proč ji radíte at zabije své dítě, jsou i jiná řešení jako odnosit dítě a dát ho potom k adopci. Jako proč většinu případu řešit potratem???
@janina_8 protože zdaleka ne každý dokáže projít těhotenstvím a pak dát dítě někomu jinému? A než matka s dítětem na soc. dávkách a v azylovém domě, bez vzdělání, podpory okolí,..., to mi připadá jako lepší řešení zabít plod (jako dítě bych to v 8. týdnu neoznačovala), a to 2 děti mám + jedno zamlklé těhotenství. Já v tom ale mám jasno i ted, třetí dítě nepřichází v úvahu.
@astyna88 jen se neboj četla jsem to všechno. Já si myslím, že dřív či později ji pomůžeme všichni, včetně tebe..... On totiž sociální systém je postaveny na bázi odvodů daňových poplatniku. A geneticky materiál.... To jako dáváš najevo, že výběr děti je jak výběr nábytku? To nemyslíš vážně. Jen protože má dítě rodiče blázny neznamená že musí být nutně blázen taky i když k tomu může mít predispozice. A já pořád věřím, že všichni adoptivní rodiče nepřemýšlí jako Ty. Aspoň u nás v příbuzenstvu naštěstí ne.
Ne. To pisu proto,ze nema vyresenou sebe. A to,ze dva spolu maji oplodnujici sex jeste neznamena,ze by meli mit dite. I mentalne retardovani lide jsou plodni a presto se sleduji, divky hlidaji a kluci maji leky na snizeni libida. Geny neprechcis, jak rad rika muj pribuzny. Navic autorka nema vubec nic do zacatku,proto vetsina subjektivne nezaujata radi snad jedinou spravnou vec v jejim zivote. Je super,ze jiste dosahne na vsechny prispevky,co se da, jen na azylak se ceka x let.
Ale mela by jednat co nejdrive. I ta miniinterupce stoji par tisic. Snad ma aspon na to...
Ja jen zaverem autorce popreju hodne stesti,lepsi vyber partnera a vlastni pohodu. Mas moznost zacit uplne od zacatku. Ona je i otazka,zda bys stejne v tech nervech donosila.
@astyna88 rozhodla jsem se, že si dítě nechám, nebudu zabíjet něco, co jsem vzala za své, celkově jsem sama se sebou vyrovnaná a když se na to podívám zpětně více by mě zasáhl potrat. Dodělám si v klidu druhák a zbytek druháku dodělám s individuálním plánem, přítel si našel práci, chce se snažit a já mu dávám šanci na to, to dokázat. Moje máma ať jde k šípku, podporu mam ze strany partnera a ze strany jeho rodičů
@janickavelek01 wau 👏 myslím na vás. Jsi statečná.
@janickavelek01 To je rozhodnuti, ktere chtelo hodne odvahy!! Preji, at je vse fajn, pritel at se snazi a at mu to vydrzi! Kdyby preci jen ne a potrebovala bys pomoct, staci napsat soukromou zpravu, dokazala bych te propojit s organizaci pomahajici maminkam v nouzi.
@janickavelek01 mám radost a klobouk dolů.
@janickavelek01 dobré rozhodnutí, jsi hrdinka! Hodně sil, ať všechno zvládnete!
@janickavelek01 Jsem ráda že si miminko necháš 🙂 počkej až se na tebe poprvé podívá, je to zážitek k nezaplacení 🤗 A neboj, i kdyby nakonec tenhle partner nedopadl, chlapů po světě běhá spousta... A tady to nikdo nepřizná, ale myslím že tu je i hodně nešťastných žen, které jsou samoživitelky, a na soc.dávkách, a přesto to zvládají...
@janickavelek01 aj ja ti nesmierne fandim, vsetko dobre Tebe aj miminku!!!! Urcite sa postupne vsetky veci vyriesia! Vela zdravia a sil!
@janickavelek01 moc moc ti preji abys to všechno zvládla ♥️ je krásné že ses takhle rozhodla, určitě to spolu zvládnete. Už jen ten pocit být matkou je k nezaplacení. ♥️♥️
@janickavelek01 ❤️
Ať vám miminko dělá jen radost, i když to občas možná nebude úplně jednoduché 🙂
@janickavelek01 doporucuji organizaci - nesoudime, pomáháme - zkuste se s nimi poradit, nic za to nedáte

Já bych na tvém místě šla na potrat (budu ukamenovaná, ale kdybych náhodou otěhotněla během studia, věděla jsem, že bych to ukončila, trápili bychom se všichni skrz bydlení, peníze, apod... PS:chránili jsme se, samozřejmě)