icon

Plete se někdy gynekolog při odhadu pohlaví miminka?

ivavos
29. kvě 2018

Ahoj holky.
Jsem podruhé těhotná a od začátku se cítím jinak než u prvního těhotenství.
Jsem strašně unavená, zvracela jsem skoro až do teď do 20tt, zhoršila se mi pleť...
Od začátku mám pocit že čekám holčičku ale bylo mi teď doktorkou řečeno že je to druhý chlapeček.
Stalo se někomu že se gynekolog spletl v odhadu pohlaví?

Strana
z2
dora13
31. kvě 2018

@bayt ale porad plati, ze je to dojmologie a nejde to nijak dokazat, ze to nebyla nahoda🤷‍♀️ To mas jak vsechny ty radoby vedecke studie, ktere maji dokazovat existenci Boha, dohadovat se o tom da donekonecna, ale clovek se stejne k nicemu nedobere. Navic kolikrat ta studie byla opakovana, aby jeji vysledky byly opravdu relevantni? Navic se proste vybira ze dvou pohlavi, sance trefit se je pomerne vysoka —jak uz jsem psala, ja se u prvniho taky trefila a mela pocit, jaky nejsem supersensitivni medium, abych podruhy byla vedle jak ta jedle (dokonce jsem mela koupeny i naky holcici veci, byla jsem si uplne jista😅). Kdyby se vybiralo z treba peti pohlavi a vysledky byly takove, ze 70% zem by se trefilo, tak by to stalo minimalne za pozastaveni, ale v pripade padesat na padesat fakt ne, aspon pro me teda ne.

petulkabene
31. kvě 2018

Mojí kamarádce, pan doktor asi 5x potvrdil kluka a narodila se Michalka...takže ano splést se můžou 🙂

bayt
31. kvě 2018

@dora13 náhoda to není, pokud ti vyjde odhad 70 % právě..statisticky při vlekým souboru bude náhoda vypadat jako cca 50 % šance na úspěšný odhad

jinak našla jsem tři studie tohoto druhu, ale možná jich je víc

dora13
31. kvě 2018

@bayt na tom se proste asi neshodnem😀 ale to nevadi, jak jsem psala, kazdy verime necemu jinemu🙂

normalnimatka
7. črc 2018

@dora13 já si teda přála holku a věděla jsem od začátku, že to bude kluk;) takže to o tom přání nevim nevim...ale už jsem slyšela od někoho, že to cejtil na nějaký pohlaví a bylo to naopak a u durhýho zrovna úplně obráceně:D

marky32
11. srp 2018

Tak přidávám svou čerstvou zkušenost - ve 14. tt jsem byla na screeningu a tam mi doktor (mimochodem prý velká kapacita) tvrdil s jistotou, že čekám holčičku. Teď jsem 17. tt a na kontrole u gynekologa mi říkal, jestli vím pohlaví, tak mu říkám, že na screeningu mi řekli, že holčička a on mi do toho skočil, že chlapeček. Takže nevím zatím nic, ale jeden z doktorů se teda splést musel .-D Tajně doufám, že to byl můj gynekolog, protože bych ráda druhou holčičku, ale kdo ví, jak to bude🙂

marky32
11. srp 2018

Jo a k té vnímavosti, co se týče pohlaví, jsem toho názoru, že těžko říct, nakolik je to pocit a nakolik touha. Já jsem vždycky říkala, už u první dcerky, že nemám žádný pocit, ale přeji si holčičku🙂

alcar
11. srp 2018

Taky si nemyslim, ze by zena dokazala nejak vycitit, ze ceka to ci ono pohlavi. Pro prvnim tehotenstvi jsem si nebyla jista nicim a byla to holka. U druheho tehotenstvi jsem si byla dost jista, ze dvojcata budou holky (i podle chuti na sladke a stavnate jako u prvniho tehu) a ne...byli to kluci.

zelenaesmolda
11. srp 2018

@ivavos samozrejme ze ted se jeste splest muzou,kolik UTZ uz mas za sebou?Me ve 20tt rekli,ze to bude holka a je to holka

kris5
4. zář 2019

@natysnovec A muzu se zeptat na jakem ultrazvuku vám to řekli? Na velkém? Ve 20.tt? Nam řekli 2xholku s teď ve 22.tydnu zase kluk, ale měl ruku mezi nohama 🙈. Každopádně to byl velký ultrazvuk a tam by se asi mýlit neměli. Nějak mi to hloda v hlavě. Mela jsem taky pocit spis na holku...Ale samozřejmě je hlavní zdraví ;).

natysnovec
4. zář 2019

@kris5 to netusim kdy...ale na tom velkem rekly holcicku😉😉

kris5
4. zář 2019

@natysnovec Dekuju! Tak to asi vážně bude chlapeček. Já s tím už počítám a tesime se moc. Jen prostě jsem byla taková zaskočená. Ze najednou té holčičce narostl pinďa :D. Teď už jsem se z toho překvapení oklepala. Naštěstí nejsem ten tip, co by hned šel nakupovat růžovou výbavu. Vsechno mame spis neutrální, takže o nic nejde. Spis ty pocity, no 🙂

helda1
4. zář 2019

Ve 20tt mi řekl, že to bude zřejmě holka. Bylo vidět klasické kávové zrnko. No a ve 25tt mi řek, že to je jasnej kluk a ten pinďa tam byl vyloženě jak přišitej. Tak uvidím za 14 dní jaký bude další odhad.

kittyy17
4. zář 2019

@ivavos na screeningu mi řekli kluk, můj gynekolog tvrdil holka. Takže jsme nevěděli až do porodu ;)
přáli jsme si holčičku, ale já věřila víc tomu screeningu. Máme druhého kluka. Teď s odstupem můžu říct, že jsem ráda. Kluci si spolu neskutečně rozumí a jsou parťáci, a ve školce nemusíme řešit vši ;)

kris5
4. zář 2019

@uzjetotak Tak to jsme na tom stejně :D. Také jsem otěhotněla v dubnu... Nejdriv mi řekli holku a pred tydnem celkem jistě kluk. Byla jsem v šoku, protože uplne selhala moje intuice :D. Na miminko se tesime, at je to holka nebo kluk. Jen mám nějak problem tomu uvěřit :D. Asi se budu muset znova zeptat na dalším ultrazvuku. Nebo si pockame, az co vyleze 🙂.

tee36
4. zář 2019

Mne řekla moje dr pohlavi u obou děti na kontrole ve 14-15tt. Obě řekla dobre a narodilo se to pohlavi, které řekla...ja v ženskou intuici věřím, ale taky si myslím, ze se nemusí projevit u každého...resp.pokud je ta žena opravdu celkové senzibilnejsi, napojena na své tělo, věřím, ze intuice ji napoví...ale opravdu intuice, nic racionálního (jakoze mám chuť na sladké, tak to bude holka...). Ja sama jsem u sebe poznala, ze jsem těhotná, ještě driv, než se mi zpozdila ms, přitom jsme se o miminko nesnazili, ba naopak...pak jsem od začátku měla vnitřní pocit, ze to bude holka, ještě než nám pohlavi řekla dr. Preferenci pohlavi jsem neměla. V druhem tehotenstvi jsem od začátku věděla, ze to bude kluk, i když jsem hrozné moc chtela druhou holčičku, takže když mi dr potvrdila kluka, byla jsem zklamaná, protože jsem pořad doufala, ze se ten vnitřní pocit plete...nepletl😀 jinak mám kamarádku, která mimo velke utz chodila k jedné známe soukromé porodní asistentce, pohlavi miminka si nenechali říct, ale ta porodní asistentka se jednou přerekla a mluvila o miminku jako o holčičce. Pak se opravdu narodila holcicka a kamarádka se te porodní asistentky na kontrole v sestinedeli ptala, jak dokázala jen podle pohmatu určit pohlavi - prý jsou v tom i pohmatu jemně rozdíly a zkušená a citlivá pa je dokáže rozlišit.

natysnovec
4. zář 2019

@kris5 my povidej ale ja bxla hotova...my uz jednu slecnu mame a tesila sem se na kluka a manzel???Takkyyyy....
Ale nakonec by jsme kocicku nevymenily a je uzasna...tak mame 2 slecny...jeste nekoncim🤣🤣🤣

alca99
24. lis 2019

@marky32 ahoj, muzu se zeptat, kdo se ti narodil? Klucik nebo holcicka? Ja jsem na tom obdobne jako ty.. Jen s tim, že mi rekli na velkem urco holka 13tt.pak 15 u dr holka v 18+2holka s fotkou a ukazkou kavoveho zrna a na velkém utz 20tt kluk. Tak ja nevim....

ivavos
autor
24. lis 2019

@alca99 Ahoj. Můj pocit byl asi jen velká touha po holčičce. Narodil se mi druhý chlapeček. Nedávno oslavil první narozeniny a je naprosto dokonalej😍. Plánujeme i třetí miminko ale jsem si jistá že tentokrát si to necháme jako překvapení.

Strana
z2