Těhotná se ženatým mužem.
Zdravím všechny. Pročetla jsem si pár diskuzí a vím, že už se to tady řešilo a nakonec se budu muset rozhodnout sama, ale i přesto mě zajímá názor dalších lidí. Určitě mě hodně z vás odsoudí a já sama bych si nejraději nafackovala, že sem byla tak blbá a naivní. Ten náš "vztah" trval dva roky a měla sem ho opravdu ráda. Před pár dny jsem zjistila, že sem těhotná. Otec dítěte mě okamžitě bez váhání poslal na potrat a problém vyřešen. Já se, ale nedokáže hned takhle rozhodnout. Poslední dny ani pořádně nespím a nejím a přemýšlím co dál. Jestli si mimi nechat nebo ne. Nikdo se nic nemusí dozvědět a život jde dál, ale nevím jestli s tím dokážu žít. Když se na to dívám z praktického pohledu tak mi nedávno bylo 24 dodělala sem vysokou školu a pracuji teprve měsíc, i když něco našetřeno mám. Bydlím u rodičů, kde jsou, ale další 3 mladší sourozenci a místa moc není. Nevím jestli bych to zvládla, ještě když otec dal jasně najevo, že s ním nemám počítat.
@dominikaromanova tak to jste tak možná jedni z tisíce. Paní na uklid mám taky, ale nevidim důvod někoho takhle platit.....
@sudylichozrout k nám paní chodí 1x14 dni, cesta jít trvá cca 10 minut, a bývá tu tak 5 hodin, cca...ale presne to jsem psala, já byla rada, ze jsem po VŠ nastoupila do práce, trávila jsem tam sice 16 hodin denně, ale získala spoustu praxe, a to s dítětem jde proste velmi špatně...po 2,3 letech doma bez praxe to bude mít těžký, takže to ze si snazi přivydělat fajn, ale z hlediska VŠ, je to do budoucna proste k ničemu. Jen to, ze si privydela nějakou korunu.
@sudylichozrout beru🙂 pro me je konik jen zdrojem zabavy a nekdy i ukazkou lidske hlouposti 🙂 to ale prosim neber osobne zase ty🙂
@caverina Neberu 🙂
@dominikaromanova Paní na úklid dáváte 300-400 na hodinu? Přímo té paní, ne agentuře?
@pathan Sice to byla otázka na Dominiku, ale přidám se k odpovědi. My dávali 300 Kč/h paní, kterou jsme neměli přes agenturu. Byla to paní, která se úklidem opravdu živila, měla na to živnost, jela sama na sebe. V Praze mi to přišlo jako naprosto normální částka, za méně by se jí vůbec nevyplatilo k nám jet.
@pathan, ano, přes agenturu bych si nikoho nenajala. Nevím proč to někomu připadá tak divné, pokud ten člověk pracuje precizně, je dochvilny a mohu se na nej spolehnout i když nejsem doma, nevidím žádný důvod ho dle jeho práce finančně ohodnotit. V dnešní době je celkem problém sehnat nekoho kdo toto vše splňuje. Každopádně to byla jen poznámka k tomu, proč by i člověk s VŠ si nemohl přivydělával úklidem. S příspěvkem autorky to nemá nic společného. Doufám, ze vysvětlení je dosti jasne.
@sudylichozrout, přesně.
@2hanah
bydlet u rodicu kde jsou jeste 3 mladsi sourozenci?tak to bych chtela videt...asi budou rodice nadsenim bez sebe
@klea81 já jsem ale nenapsala, že rodina v ČR nemůže mít letadlo 😃
@motylcice29 momentálně si přivydělává uklidem večer. Protože jinou práci k mateřské a k malému co by mohla dělat nesehnala. Její rodiče chodí přes den do práce a nemel by kdo prcka hlídat. Myslím že usuzujete dříve než něco víte. A v určitých situacích by jste byla ráda i jak vy říkáte blbý úklid.
Neříkám že se tím živí, ale teď k malému to má jako přivýdělek k mateřské. Toť vše. Rozhodně si nemyslím že je to něco podřadného má Tera uklízí a má mnohem lepší peníze než kdoliv kdo má vyšší pozici 🙂 ale co si budem do toho je každému fuk. Samozřejmě že až skončí mateřská a Malej začne chodit do školky že si najde něco jiného než 3x týdne dojít někam uklidit. Toť vše. Živit a přivydělat je rozdíl. Jen sem tim chtěla poukázat, že když si to nechá tak to určitě zvládne.
Samozřejmě každé rozhodnutí je to správné v dané situaci. A držím palce ať se holčina rozhodne jakkoliv
@kok123 kde říkám “blby uklid”? Rada bych to viděla...
@dominikaromanova Jenže tyhle penize asi nedáváte holce, co se minulý týden rozhodla, že si přivydělá na mateřské úklidem. To bys sem mohla napsat, ať so udělá rekvalifikacní kurz na kadeřnici, protože Měchurová bere za barvu a střih 5 tisíc.
V Brně je obvyklá sazba za pravidelný úklid do 300 a to ještě agentuře, ženský na vlastní pěst dělají za míň (i ty precizní a spolehlivé).
@priefi ano to urcite pocita,ale ne kdyz ti otehotni ve zkusebni dobe nebo kdyz dokonce uz tehotna nastupuje....a navic je to jine u vetsich spolecnosti nebo u mensiho soukromnika...ten rozdil v pristupu je hodne odlisny...ve prospech prave tech vetsich spolecnosti...vim o cem mluvim...zazila jsem oboji a ten pristup je neporovnatelny...
@pathan, nevíš koho máme na úklid takže bych nepsala, zda dáme a nebo nedáme. K druhé části Tvé odpovědi se vyjadřovat nebudu, protože to nemá smysl.
Jen k tomu jak nekdo radil jit do prace...Ja to v praci rekla az v 5. mesici - nikdo nic nepoznal. Bricho mi narostlo az v 6-7 mesici. Mnozi od nas ze vsi to nepoznali do porodu 😉 Az kdyz jsem jezdila s kocarem. Takze jestli tu moznost mas tak do prace jdi. Vubec bych neresila co zamestnavatel. Jde o tebe a mimi 😉 A kdyz bys stihla tech 180 dni odpracovat nebo kolik to je, tak by to bylo bezva.
Je zajímavý, že se tu řeší jen možnosti potrat vs. nechat si dítě, ale téměř se tu nezmiňuje třetí možnost - adopce. Při ní by nikdo nepřišel o život, zakladatelka by dítě nevychovávala sama, a navíc by jeden pár přišel ke štěstí. Ale z nějakého důvodu, se tato možnost většinou nebere v potaz, to je přece moc těžký, radši se dítěte zbavit, dokud si nepřipouštím, že existuje a že je to živý tvor a dokud si toho nevšimne okolí. Nicméně z úvodního příspěvku mám pocit, že zakladatelka si dítě chce nechat, taky na něho má věk, hotovou školu, práci, jakž takž i zázemí, jak tu bylo psáno, není jí 17.
@elwe
@vineta ono je to tezky...v takove chvili kazdy premysli jen sam o sobe....a at chcete nebo ne tehotenstvi nejakym " negativnim" zpusobem vas zivot ovlivni....a pokud se to stane nejake zene ktera je kdyz to reknu "bezproblemova" tak si neumim predstavit ze by to ze to dite odnosila a pak se ho vzdala a jeji okoli by ji za to neodsoudilo...pro ni je proste jednodussi proste to dite nemit..
@elwe
kdo rozhoduje o tom,co je spravne nebo mene sobecke?to zalezi na uhlu pohledu prece.
neni sobectejsi privest dite do rodiny kde na nej neni nikdo pripraveny,vcetne jeho matky?kde nebude mit otce protoze ten o nej nestoji?
@zelenaesmolda mluvíme o adopci
@elwe spravnejsi a mene sobecka pro koho? Pro ty ktere nemuzou mit deti? Promin ale v prvni rade vsichni myslime jen na sebe...ano je mi lito tech,ktere nemuzou mit deti...ale to jeste prece neznamena,ze kazda ktera otehotni a a nechce byt tehotna se bude "obetovat"... Tohle mi prijde sobecke...ja nemuzu ale ty ano tak se starej...
@elwe, upřímně si nejsem jistá zda toto téma (adopce) zde na MK vůbec otevírat. Není to tak dlouho co zde jedna žena hledala pomoc a kam se muže obrátit, když chce dat dite k adopci to co se zde o sobě dozvěděla, no, vlastně se nehodila ani na hnůj, což je velmi smutné. Spousta žen zde má velmi omezené myšlení, bohužel. Netvrdím, ze všechny, ale je jich zde více než dost.
Každopádně i toto je možnost.

@sudylichozrout neboj neberu🙂 ale debata v mych ocich vypada jinak🙂 to jsou obe strany ochotny v necem najit kompromis a v necem,byt i v malickosti dat druhemu za pravdu...a to mi v tehle a nejen v tehle debate fakt chybi...