icon

Těhotná se ženatým mužem.

gabri14
7. srp 2019

Zdravím všechny. Pročetla jsem si pár diskuzí a vím, že už se to tady řešilo a nakonec se budu muset rozhodnout sama, ale i přesto mě zajímá názor dalších lidí. Určitě mě hodně z vás odsoudí a já sama bych si nejraději nafackovala, že sem byla tak blbá a naivní. Ten náš "vztah" trval dva roky a měla sem ho opravdu ráda. Před pár dny jsem zjistila, že sem těhotná. Otec dítěte mě okamžitě bez váhání poslal na potrat a problém vyřešen. Já se, ale nedokáže hned takhle rozhodnout. Poslední dny ani pořádně nespím a nejím a přemýšlím co dál. Jestli si mimi nechat nebo ne. Nikdo se nic nemusí dozvědět a život jde dál, ale nevím jestli s tím dokážu žít. Když se na to dívám z praktického pohledu tak mi nedávno bylo 24 dodělala sem vysokou školu a pracuji teprve měsíc, i když něco našetřeno mám. Bydlím u rodičů, kde jsou, ale další 3 mladší sourozenci a místa moc není. Nevím jestli bych to zvládla, ještě když otec dal jasně najevo, že s ním nemám počítat.

zelenaesmolda
13. srp 2019

@eviicka
otazkou je na co jsou pak ty roky stravene na VS kdyz hned po jejim ukonceni by z oboru odesla

@urtica
u nas proste castecne uvazky nejsou zvykem,bohuzel.

@sudylichozrout
ano,castecne jsou to holky,ktere chteji luxus ale verim,ze se najde i par takovych,ktere to delaji z nouze protoze jejich rodiny je na studiich podporovat nemuzou.

sudylichozrout
13. srp 2019

@zelenaesmolda To uz je lepsi delat za barem 🙂 Ne, Esmoldo, jak mas v mnoha oblastech recht, tak ted si myslim, ze strilis od boku az prilis nepresne. Studentky VS slapou, ale ne proto, ze by musely.

urtica
13. srp 2019

@sudylichozrout Jj, hledala jsem novou práci, ale mezitím jsem znovu (ne úplně plánovaně) otěhotněla, momentálně mám doma půlročního prcka..jinak je to složitější, ta práce má spoustu plus - hodně mě baví, vzdálenost, finančně to taky není špatné, ale bohužel lidsky to skřípe..

zelenaesmolda
13. srp 2019

@sudylichozrout
vzdyt to rikam,ze nektere jsou luxusni zbozi jak rikas ale taky verim tomu,ze aspon par se jich najde co to dela opravdu z nouze.Jako v kazde praci.Nekoho to bavi,nekdo to dela jenom kvuli penezum.

sudylichozrout
13. srp 2019

@zelenaesmolda No, ja si to nemyslim. Pro studium VS musi mit clovek nejake intelektualni predpoklady. Na slusnou vejsku nevezmou cloveka, ktery je uplne jak stoudev. Takze pokud mame chudeho cloveka, ktery je ale chytry natolik, aby zvladl prijimacky a prvni semestr, tak: muze ziskat studijni (a mnohdy i socialni stypko), dela brigadne cokoliv, ale protoze ma nejaky intelekt, prostituci z nouze zavrhne, nebot je mu jasne, ze to je spatna volba. Nepresvedcis me o tom, ze studentka VS MUSI slapat, aby se uzivila. Chce, protoze jsou to snadne a rychle prachy, ale nemusi.

sudylichozrout
13. srp 2019

@urtica Je silene, jak dokaze par debilu s frckou otravit pulku lidi na pracovisti. Pro tebe plati to, ze si musis zvazit pro a proti a podle toho konat 🙂

superkousky
14. srp 2019

@zelenaesmolda Moje holka chce jít taky příští rok na VŠ a nevěřím tomu, že bude mít potřebu šlapat. Jenže ona je zvyklá od 15ti makat. Ty holky to dělají z rozmazlenosti a ne z existenčních důvodů. Samozřejmě je jednodušší jít si 5x do měsíce "zašlapat", než makat celý měsíc v mekači nebo dřepět odpoledne či o víkendech za kasou, kde si ani tolik nevydelají.

caverina
14. srp 2019

@sudylichozrout muzu se na neco zeptat? Pracovala jsi nekdy stylem,ze jsi musela rano odvest dite do skolky,jit do prace tam byt osm hodin a pak z vyplaznutym jazykem pro dite zajit a dostat za to treba 18 000? A to fakt uz s penezi trochu dost prehanim....a byt k tomu samozivitelka? Urcite ne...tak prosim nevykladej jak snadne to je si najit praci...

vineta
14. srp 2019

Bože, ženský, já nestačím zírat, kam jste to tady s tou debatou dotáhly 🤦🏻‍♀️

martaskaaa
14. srp 2019

@vineta dobrý ranní čtení ke kafi😂😂 tady už se neřeší ani jádro problému

caverina
14. srp 2019

@martaskaaa
@vineta vse souvisi se vsim🙂 mit dite neni jen o tom,ze je to dar a krasne,ale clovek musi chte nechte premyslet i do budoucnosti a ta k samozivitelkam nebyva vetsinou moc privetiva...ve vsech smerech..

martaskaaa
14. srp 2019

@caverina to samozřejmě, ale diskuze o tom kolik platíte uklizecce apod mi už přijde mimo mísu 😂

caverina
14. srp 2019

@martaskaaa tak o tom se bavily jine...ja jsem jen ted rano reagovala na to jak si samozivitelka lehce sezene praci a jak ji v praci vsichni nadsene budou vychazet vstric...ale to urcite neni duvod k potratu...jen se bavim jak si to nekdo krasne maluje🙂

zelenaesmolda
14. srp 2019

@superkousky
ano,je to jednodussi parkrat do mesice nekomu podrzet nez makat v Mekaci.

@caverina
tak jak pro koho,pro me vidina toho,ze bych ve 24 letech mela privest na svet dite pro ktere nemam zadne zazemi a bude se mi tezko shanet slusna prace abych nas oba uzivila treba duvod k potratu je.To je ale kazdeho vec jak to ma nastavene 🙂

caverina
14. srp 2019

@zelenaesmolda tak jasne,kazdy si to musi rozhodnout sam...ale tyhle naivni predstavy jak vse pujde kdyz se CHCE me fascinuji🙂

zelenaesmolda
14. srp 2019

@caverina
jako nejak to pujde,ted jde o to jak...ono je rozdil nosit domu 15 nebo 30k...
na co bylo autorce studium na VS kdyz se hned po ni zahrabe na materske?Az z materske vyleze tak bude v podstate porad absolvent ale s ditetem coz si nepomuze,to je por zamestnavatele snad ta nejhorsi mozna kombinace.Navic ji utecou aktuality z oboru takze jako by ani VS nemela...

martaskaaa
14. srp 2019

Jenže víš co, já mám chlapa i zázemí a i tak mám strach co budu dělat po rodičáku, protože do původní práce se mi moc vracet nechce, je to tam složitější, ale nechci zas skončit někde ve fabrice. Jako jednoduchý to je tu psát, že práce je všude dost a že něco najde a nebo naopak, že má vš a byla jí k prdu, protože si pořídí dítě. Já když byla absolvent, tak mě taky nikde nechtěli i bez dítěte 🙄 Je to těžký no. A také záleží kde bydlí.
Zajímalo by mě, jestli to tu četla a jak se rozhodne. Škoda, že nereaguje, protože napsala jen pár indicií, z kterých tady všichni vychází a spekulují jak by to šlo a nešlo 😆

mouseova
14. srp 2019

To je smutné, jak se chlapi často zachovají... Zrovna včera jsem četla pěkný příběh. Nevím, zda pravdivý, ale minimálně k zamyšlení... http://blogoviny.cz/?p=203#more-203 - příznačný název - Dítě se ženatým.

drep
14. srp 2019

@zelenaesmolda hele, promiň, ale s tím teda nesouhlasím. Dostudovala jsem před osmi lety, čili to není úplný pravěk, studovala jsem medicínu, která se asi víc než většina jiných VŠ vyznačuje rigidním rozvrhem a kontrolovanou prezencí, takže se tam fakt fyzicky musí chodit a naše výukové materiály stojí majlant (mám tedy srovnání hlavně s humanitníma školama typu práva). Mám řadu kamarádů, kteří od rodičů nedostali ani korunu a celou školu se živili sami. Brigády různé, od dobře placené výuky angličtiny (ten pak nikdy do zdravotnictví nenastoupil, protožeby jako doktor bral míň než brigádník a dneska vydělává super peníze ve farmabyznysu) až po obyčejné uklízení a všichni to zvladli, někdo třeba za cenu rozložení jednoho ročníku. Prostituce žádná 🙂

motylcice29
14. srp 2019

@drep ona se i nabízí otázka kolik spoluzacek by se tím chlubilo.....

michaela_2
14. srp 2019

@zelenaesmolda hele, teď úplně upřímně - myslíš, ze je pro zaměstnavatele atraktivnější zaměstnat cca 26letou holcinu, s rizikem, že kdykoliv od nástupu muže zdrhnout k mimcu. A nebo mladou maminku, která má věci okolo děti už poresene? 🙂 samozřejmě někdo víc a někdo min

michaela_2
14. srp 2019

@zelenaesmolda btw. Vysoké školy mám dvě, děti tři a studia fakt nelituji 🙂 a na co mi bylo? Především jsem se tam dost naučila 😃 a získala spoustu kontaktů a přátel. A děti jednou povyrostou ;)

sudylichozrout
14. srp 2019

@caverina neco ti povim. Budes nesouhlasit, vim to, ale stejne to povim. Kdyz meho dedu zavreli, meli s babickou 2 deti a meho tatu na ceste. Zustala na to sama, protoze sedel i nejblizsi zbytek rodiny. No a tak se protloukala jak to jen slo. Zivila 3 deti tim, ze treba sila oblecky na panenky. V dobe, kdy neexistovala zadna poradna podpora rodiny, kdy nebyly pracky, susicky, latkove pleny. A zvladla to. Stejne jako to zvladly dalsi stovky tisic zen, ktere zustaly na dite/deti samy v prubehu dalsich 60 let. Mely praci, mely treba dve, chodily delat prace, ktere byly "pod" jejich vzdelani, ale kously to a sve deti uzivily.
Tak mi nerikej, ze v dobe nejvyssiho hospodarskeho rustu v historii zeme, v dove, kdy je tu historicky nejnizsi nezamestnanost a dokonce mame i nejnizsi nezamestnanost v cele EU, v dobe, kdy firmy jak silene hledaji cloveka, ktery ma zdrave ruce, aby mohl delat, protoze nemaji lidi a maji zakazky, v dobe, kdy existuji podpurne soukrome skupiny, odpocty dani na skolku, firemni skolky, castecne uvazky a tak dale, ze je tezke sehnat praci. Sehnat praci nikdy nebylo lehci. Nerikam, ze to bude prace snu, ale bude to normalni prace za slusne penize v ramci regionu.
Musim rict, ze uz jsem opravdu nesmirne unavena z te hradby nejde, ktera tady na Koni existuje, a to mnoha ohledech. Z ust mnoha dam jsem tu jeste neslysela "ja to zkusim, ja to kousnu, ja to zvladnu", ale "nejde, je to tezke, ty si to neumis predstavit, ty zijes v Praze, tam je situace jina..." Jsem vlastne az v soku z toho, kolik ruznych vymluv na cokoliv tu slysim. A je mi z toho uz opravdu ouzko.
K tve otazce: to jsem samozrejme jeste nezazila, ale ver mi, ze protloukat se zivotem na volne noze taky neni zadny med. Presto to jde. Jde to proto, ze chci, aby to slo a mam k tomu obcas i notnou davku stesti. Nerikej mi, ze je v tehle rwpublice tolik smolaru. Neni. Kazdy mame zivot takovy, jaky si ho udelame a ten, kdo na svet kouka optikou NEJDE, to nebude mit lehke, ani kdyby mel naservirovanou praci v Sillicon waley.

sudylichozrout
14. srp 2019

@caverina Tohle je ten duvod, proc se v techto otazkach nemuzeme shodnout. Ja proste nedavam tenhle (ne od tebe, ale vseobecne) uknouranej zpusob zivota a mysleni. Neco chci, tak si za tim jdu. Po kruckach, po kouskach, ale jdu. A tohle muze delat kazda z nas. Kazda ma trochu jinou startovaci pozici a moznosti, ale i v ramci osobnich moznosti se kazda z nas muze priblizit vrcholu. Pro nekoho to nebude manazersky post v korporatu, ale treba jen vybojovani dennich smen v praci ve vyrobe, ale lze to.
Mimochodem, mam kamaradku, ktera je polovicni Romka. Vyucena cukrarka. Ale je natolik sikovna, ze se v silenem regionu zvladla vypracovat na vedouci prodejny jednoho maloobchodniho retezce 🙂

caverina
14. srp 2019

@sudylichozrout jo prace je dost to vim taky,ale neumim si predstavit samozivitelku s treba 5 letym ditetem chodit na tri smeny....bavme se ted tady doopravdy o zenach,ktere pracuji manualne.. Ne o tech,ktere pri trose stesti muzou pracovat i z domu...castecne uvazky? Zase jen u zen pracujicich hlavou,ale v tovarne nebo v obchode?

dominikaromanova
14. srp 2019

@sudylichozrout, souhlasím a víš co, zde není tolik smolaru, ale blbcu co si raději budou neustále stěžovat (a je jedno zda na sociálních sítích nebo někde v hospodě) než aby zvedli prdel a něco dělali. Ať už se to týká práce, bydlení, děti, manželů, politiky atd. Stěžovat si je snadné a nikoho to nic nestojí, začít něco dělat už chce špetku odhodlání a chut něco se svým životem udělat.

urtica
14. srp 2019

@drep I když si myslím, že zmíněná "prostituce z nouze" se bude týkat víc samoživitelek než studentek (věřím tomu, že zde bude hrát roli spíš touha po luxusu a životě na vysoké noze) - jsem si celkem jistá, že je to věc, se kterou by se nikdo nechlubil. Pokud by si některá z Tvých spolužaček tímto způsobem přivydělávala, pochybuji, že by jsi o tom věděla (alespoň tedy já - pokud bych se pro něco takového rozhodla - bych si dala setsakra pozor, aby se to nikdo nedozvěděl).

sudylichozrout
14. srp 2019

@caverina I zena samozivitelka ve vyrobe si muze leccos vydupat. Ted to jde. V roce 2011 by s ni kazdy vymetl, ted si muze vybirat ona. Jen ji to musi dojit a musi si za tim stat. Kdo nic nezkusi, nic nema.

caverina
14. srp 2019

@sudylichozrout ja osobne si nestezuji🙂 mam dobrou praci,kterou uz par let muzu z velke casti delat z domova...sebe i sveho syna slusne uzivim...ale i presto si uvedomuju,ze to tak nema kazda...a v tom je mezi nami velky rozdil. ...

caverina
14. srp 2019

@sudylichozrout brat ti to nebudu,ale je to v mych ocich hloupost🙂

Strana