icon

Těhotná se ženatým mužem.

gabri14
7. srp 2019

Zdravím všechny. Pročetla jsem si pár diskuzí a vím, že už se to tady řešilo a nakonec se budu muset rozhodnout sama, ale i přesto mě zajímá názor dalších lidí. Určitě mě hodně z vás odsoudí a já sama bych si nejraději nafackovala, že sem byla tak blbá a naivní. Ten náš "vztah" trval dva roky a měla sem ho opravdu ráda. Před pár dny jsem zjistila, že sem těhotná. Otec dítěte mě okamžitě bez váhání poslal na potrat a problém vyřešen. Já se, ale nedokáže hned takhle rozhodnout. Poslední dny ani pořádně nespím a nejím a přemýšlím co dál. Jestli si mimi nechat nebo ne. Nikdo se nic nemusí dozvědět a život jde dál, ale nevím jestli s tím dokážu žít. Když se na to dívám z praktického pohledu tak mi nedávno bylo 24 dodělala sem vysokou školu a pracuji teprve měsíc, i když něco našetřeno mám. Bydlím u rodičů, kde jsou, ale další 3 mladší sourozenci a místa moc není. Nevím jestli bych to zvládla, ještě když otec dal jasně najevo, že s ním nemám počítat.

sudylichozrout
13. srp 2019

@zelenaesmolda helejt, ja v tvych botach nechodim, ale tve vyjadreni i tak beru s rezervou. Myslim, ze je hodne ovlivnene aktualnim rozpolozenim. Nedovedu si predstavit, ze bys zrovna ty skutecne litovala toho, ze sis "nechala dite". Mam picit, ze spis litujes toho, ze ho mas s nekym konkretnim. Nevim, co ti tvuj (ex)partner provedl, ale divej se na to z jine perspektivy. Muzes vase dite vychovat tak, aby se vyvarovalo podobnych chyb a melo fajn zivot 🙂

zelenaesmolda
13. srp 2019

@sudylichozrout
ja spis lituju toho s kym to dite mam.dceru miluju ale obcas ma proste takove chvile kdy si rikam,ze to byla nejvetsi hovadina pod sluncem a dost mi to zkomplikovalo zivot.

sudylichozrout
13. srp 2019

@zelenaesmolda presne to si myslim. Ano. Ne ze ji mas, ale s kym ji mas. Jinak jsem presvedcena o tom, ze tohle nekdy bleskne hlavou kazde... "Kdybych ja tenkrat... Kde bych byla dnes?" Taky obcas premyslim nad takovymi vecmi. Ne v negaci, spis ve zvedavosti a fantaziruju. Taky mi ale vzdy dojde, ze mi deti v urcitych oblastech obratily zivot naruby. A ze kdybych je nemela, byla bych treba profesne jeste o kilometr dal. Jenze... Mela bych pak sveho muze? Mela bych spokojeny zivot?
Nene, vse ma v zivote nejaky smysl, vzdycky clovek stoji na krizovatce rozhodnuti a voli dalsi cestu, kterou se vyda. A voli ji z nejakeho duvodu. Nikdy nahodne. Vybrala sis nejaky zivot, vybrala sis ho, protoze jsi vedela uz tenkrat, ze vybiras dobre. I kdyz to tak treba ted nevypada.

zelenaesmolda
13. srp 2019

@sudylichozrout
No ja bych byla daleko spokojenejsi kdybych mela jineho muze.Ted musim uskutecnit plan jak se zbavit otce sveho ditete (nemyslim vrazdu) a co nejdriv zavrit vrata za touhle kapitolou.

sudylichozrout
13. srp 2019

@zelenaesmolda To je to takovy holomek, ze je potreba tak ultimatnich cinu?

zelenaesmolda
13. srp 2019

@sudylichozrout
ano i ne.na jednu stranu se snazi at se mame dobre ale na druhou neni uplne psychicky v poradku a protoze to odmita resit tak je to nekdy na palici...

urtica
13. srp 2019

@jade85 Každá se neprotluče. Už jsem to tu kdysi psala v jedné diskuzi - před několika lety jsem měla známou, který pracovala v dětském domově a údajně roste počet dětí, které tam skončily právě proto, že se jejich matky neprotloukly - neutáhly to. Mj. se v poslední době hodně mluví o tom, že zejména mezi samoživitelkami roste prostituce...ty se tedy asi protlučou, ale za jakou cenu...

sudylichozrout
13. srp 2019

@zelenaesmolda jo, tomu rozumim. To musi byt hodne vycerpavajici. Problem je v tom, ze jej jako otce nelze uplne odstrihnout. A pak uz mi dava vetsi smysl to, co jsi psala. Lituji, s kym ji mam... Ale nikdy nelituj, ze ji mas 🙂

zelenaesmolda
13. srp 2019

@sudylichozrout
ano,je to vycerpavajici.nikdy nevis jak bude druhy den reagovat.jeden den vsechno v pohode a druhy den s tebou nemluvi a nevis proc a trva to treba tyden.
Ja nemam v planu ho odstrihout od male ale od sebe.Je to jeji otec a pokud jevi zajem a plati tak at se vidaji,ona za nase neshody nemuze.
Jenom chci konecne normalni vztah s normalnim chlapem a praci,ktera me bude bavit a nebude jenom zdroj preziti.
Proto jsem autorce psala,ze ja byhc sla na potrat protoze jako samozivitelka bez otce pro sve dite to bude mit sakra tezke at uz po psychicke tak po financni strance.

sudylichozrout
13. srp 2019

@urtica Asi jsem uplne pitoma Prazanda, zijici v socialni bubline, ale ja nejak neverim tomu, ze se lze v Ceske republice neprotlouci natolik, ze dite skonci v DD. To musi byt zenske, ktere jsou samy na hrane mentalni retardace, pripadne na drogach ci alkoholu, ze nedokazou sebe a dite zabezpecit.Vzdyt neni treba moc. Staci prace ve skladu, i ta je dnes uz za vic nez 20 tisic cisteho. A na to clovek fakt nemusi cist Vervilia v originale.

zelenaesmolda
13. srp 2019

@sudylichozrout
tak v Praze je situace na trhu prace jina nez ve zbytku republiky.20 cisteho ve skladu v Ostrave?good luck.Navic musis delat smeny coz s malym ditetem nejde.
Moje hledani prace ztroskotalo na tom,ze mam male dite a nemuzu delat 12ctky nebo na smeny...

sudylichozrout
13. srp 2019

@zelenaesmolda No, ono fakt zalezi. Byt uz sem asi zakladatelka nedorazi, tak si myslim, ze ona by mela tu startovaci pozici relativne dobrou i s ditetem. Ma VS, a pokud nema vystudovany nejaky pseudoobor typu genderstudies, tak o praci asi mit nouzi nebude. A ruku na srdce, kdyz dnes vidim, jak jednoduche to bylo s jednim ditetem, tak si nedovedu predstavit, ze by nezvladala (ale jakoze opravdu nezvladala) pracovat i pri RD. Navis s podlorou rodiny v zadech.

sudylichozrout
Autor odpověď smazal
zelenaesmolda
13. srp 2019

@sudylichozrout
no VS dneska neznamena,ze sezenes praci a jeste dobre placenou.Znam lidi,kteri s VS berou mene nez vyuceni.
Ono nejde moc o to,jestli by zvladala nebo nezvladala pracovat ale malokdo ji zamestna...

sudylichozrout
13. srp 2019

@zelenaesmolda ted jsem to zadala do vyhledavace na prace.cz. Ostrava - mesto, skladnik, skladnice. 22-32 tisic hrubeho. Nejcasteji 24-27 tisic hrubeho. Ja proste neverim tomu, ze to nelze. Lze. Jine je to pak s casem, to uznavam. Ale neni to o tom, ze takove pozice nejsou a nejsou dnes uz slusne placene. Mit ve skladu v Ove 27 tisic mesicne je luxus. Kdyz si uvedomim, ze nepotrebujes vubec nic. Zadne vzdelani, jen chut pracovat.

zelenaesmolda
13. srp 2019

Dalsi vec je to,ze je u nas nedostatek castecnych uvazku.Umis si predstavit delat 40h tydne s malym ditetem,ktere treba celou noc place a ty nespis?Zamestnavatele nebudou zajimat prdiky nebo zuby mimina ale jeji vysledky...
A s tou mzdou to je sice 22-32 ale na tech 32 nedosahnes pokud nejsi vedouci nebo manazer,32 nema ani kamaradka co dela audity ve firmach.Oni to sice napisou protoze to vypada hezky ale realita je jina.Papir toho snese hodne 🙂
Treba v 02 mas nastupni plat 13 tisic na call centru,zbytek mas odmeny,treba za 100% dochazku ale zaklad je proste takhle prtavy a management si vzdycky najde duvod proc ty odmeny nedat...Takze ano,muzes mit treba 18 cisteho ale to v te praci musis byt 24/7 a podavat spickove vykony.

sudylichozrout
13. srp 2019

@zelenaesmolda Umim, ale vim, ze by mi jeblo 🙂 Jo, to je hardcore, to je jasne. Ja vim, ze to neni jednoduche. Ale zpet k tvemu pripadu. Dnrs je minimalni mzda za plny uvazek cca 13 300 kc. Ale to bere v realu jen uplne mizive procento lidi. Vetsinou se to dela minimalka na papire plus dalsi cast na packu/formou odmen. Uprimne, takovou firmu bych poslala do zadele, protoze bych nemela absolutne zadne zaruky. A v dnesni dobe, kdy je sileny podstav zamestnancu a firmy hledaji, kde muzou, zoufale shaneji uz i v cizine, tak si nemyslim, ze by nebylo z ceho dal vybirat.

A jeste edit: uz jsem to psala mockrat, neber me ale ted osobne. Jsem presvedcena o tom, ze v soucasne dobe se na spatne pracovni podminky a na to, ze prace neni, muze vymlouvat jen naprosty kverulant a lenoch od natury.

zelenaesmolda
13. srp 2019

@sudylichozrout
zalezi na jake pozice se hlasis,od toho se to vsechno odviji.me treba v tom O2 nevzali protoze mam dite,potvrdila mi to i kamoska,co tam dela,ze pro ne je dite prekazka.Pritom zkusenosti s tim mam ale pro ne je lepsi nekdo bez jakekoliv praxe ale hlavne bez deti...

sudylichozrout
13. srp 2019

@zelenaesmolda a jeste jedno doplneni. Chapu, ze mama s malym deckem nema treba casove moznosti uplne idealni, ale i presto si myslim, ze se da leccos domluvit. Lide fakt dnes nejsou a firmy dekuji bohu i za maminy po materske. Blbe bude, az prijde recese. Maminky jsou hodne obrozena skupina. To bude pruser. Ale dokud je trh hladovy, nelze v tomto prilis zehrat na neprizen osudu.

sudylichozrout
13. srp 2019

@zelenaesmolda V CC O2 mimo Prahu jsem byla pred nekolika lety pracovne. Bud rada, ze te nevzali 🙂 Prace na palici. Myslim, ze mas na vic 🙂

zelenaesmolda
13. srp 2019

@sudylichozrout
slysela jsem a jsem rada,ze me nevzali protoze firmu pro kterou je prekazkou to,ze mas dite tak v te pracovat nechci.
ja jsem se do CC hlasila protoze mam zkusenosti s customer service a mluvim plynule anglicky tak jsem si rekla,ze bych to tam mohla vyuzit.A ejhle,studentka bez praxe byla ocividne lepsi volba 🙂

eviicka
13. srp 2019

@sudylichozrout souhlasím práce je dnes hodně, ale pokud nemáš hlídání, tak si nepomůžeš. Třeba nám malého nevzali do školky, takže původní práce nepřipadá v úvahu, sice bychom to s manželem s protisměnana, částečným úvazkem a prací z domu polepili, ale ta cena by byla příliš vysoká (i s ohledem na kvalitu odvedené práce).
Už mám sjednanou práci na dohodu, čekám na rozpis, pokud bude malý OK, tak to asi nějak půjde (s placeným hlídáním, kamarádkami), pokud ale bude mít byť jen rýmu může být problém...

sudylichozrout
13. srp 2019

@zelenaesmolda Vzpominam, ze jsem se tam s nejakym manazerem bavila pak mimo zaznam o tom, jak plati. Rikal, ze si tam lide sahnou v prumeru na 20 tisic hrubeho. Ale je to tak 7 let zpatky. Takze cerstve po krizi. Dnes by to bylo asi vic, nicmene kfyz bez deti ne, tak ne... Jejich blbost.

zelenaesmolda
13. srp 2019

@sudylichozrout
ano,je to z hlediska managementu hloupy pristup protoze mit dite neznamena,ze budes vecne na paragrafu,spousta matek ma hlidani vcetne me.
Navic cim dal tim vic sponuji ukoly a tlaci na zamestnance na jejich plneni,hodne lidi pry od tama uteklo protoze nevydrzeli ten psychicky napor.

sudylichozrout
13. srp 2019

@eviicka Jj, ja tomu rozumim, vim, ze to nejde vzdy. Jen je tezke si predstavit, ze opravdu existuje tolik rodin, kde tyto problemy jsou. Nestymuji mi pocty. Jinak take prosim nebrat ted osobne. Verim tomu, co mi pises 🙂

zelenaesmolda
13. srp 2019

@sudylichozrout
tak ja tomu verim vzhledem k tomu kolik si dneska vydelava na studium slecen prostituci...

sudylichozrout
13. srp 2019

@zelenaesmolda Tak o studentkach VSE, PEF CZU a PF UK (prava) se to rika. Ale tam si nemyslim, ze by hlavni pricimou byla nouze 🙂 Tyhle damy jsou spise luxusnim zbozim, zvykly si na to a chteji zit hoch. Jinak nemyslim si, ze by se bezna studentka architektury, pedaku, biologie ci matfyzu musela zivit prostituci.
S timhle tvrzenim opravdu nesouhlasim.

urtica
13. srp 2019

@sudylichozrout Ano, tehdy byla krize, teď je situace lepší...otázka je, na jak dlouho.. ?Ad firmy a vstřícní zaměstnavatelé...nevím, chtěla jsem se vrátit do práce na zkrácený úvazek - dělám typ práce, kde by to teoreticky neměl být problém, stejně tak by bylo možné částečně pracovat z domu a vstřícnost ze strany zaměstnavatele nula..

eviicka
13. srp 2019

@sudylichozrout jasný neberu, dneska jsem to řešila u sebe tak toho mám plnou hlavu. Beru to podle autorky - chlapova strana není, ona mladá a mladší sourozenci, takže nejspíš pracující rodiče. Ale jinak máš pravdu, ten výběr míst je bohatý, a kdybych se třeba já nechtěla držet oboru a do práce bych "musela", tak by to asi taky nějak šlo...

sudylichozrout
13. srp 2019

@urtica Rychle vymenit zamestnavatele. Dokud je prave cas. Je to krok do neznama, ale v soucasne dobe si nemyslim, ze by byl chybny.
Vis, nekdy mam pocit, jako by se lide bali ozvat, bali si dupnout a bali se zmen. Radeji "trpi" v praci, ktera je na hovno, ale prinasi jakz takz jistotu
Pritom praci travime obr cast zivota, musi to klapat, clovek musi byt spokojeny, jinak je na svete prusvih.

Strana