Těhotná se ženatým mužem.
Zdravím všechny. Pročetla jsem si pár diskuzí a vím, že už se to tady řešilo a nakonec se budu muset rozhodnout sama, ale i přesto mě zajímá názor dalších lidí. Určitě mě hodně z vás odsoudí a já sama bych si nejraději nafackovala, že sem byla tak blbá a naivní. Ten náš "vztah" trval dva roky a měla sem ho opravdu ráda. Před pár dny jsem zjistila, že sem těhotná. Otec dítěte mě okamžitě bez váhání poslal na potrat a problém vyřešen. Já se, ale nedokáže hned takhle rozhodnout. Poslední dny ani pořádně nespím a nejím a přemýšlím co dál. Jestli si mimi nechat nebo ne. Nikdo se nic nemusí dozvědět a život jde dál, ale nevím jestli s tím dokážu žít. Když se na to dívám z praktického pohledu tak mi nedávno bylo 24 dodělala sem vysokou školu a pracuji teprve měsíc, i když něco našetřeno mám. Bydlím u rodičů, kde jsou, ale další 3 mladší sourozenci a místa moc není. Nevím jestli bych to zvládla, ještě když otec dal jasně najevo, že s ním nemám počítat.
@zelenaesmolda ale i tak se anonymne o sobe dozvedet,ze jsi treba potvora atd.asi neni nic prijemneho...
Zdravim. nepročítala jsem tu vše. Řeknu svůj názor.
O potratu bych já neuvažovala.Jak už tu bylop psáno a není to nemožné, nevíš, zda Ti bude dopřáno být znovu matkou. 24 let je super věk. Já měla 1.synka ve 23.letech (plánovaně a již v manželství) a neměnila bych.
Každopádně pokud nepočítal s dítětem, to by holt nesměl jisté věci dělat. (at už je ženatý, nebo ne).
Silně nedoporučuji si hrát na hrdinku a říkat si, že vše zvládneš sama. Ano zvládla by jsi, ale je to náročné. Co si budeme povídat. Minimálně at platí. i když nějaké peníze našetřeno máš, miminko a dítko celkově stojí dost peněz.
Ve Tvé situaci bych si prcka nechala. Řekla to rodičům, věřím, že pomohou. Pokud nebude otec dítěte haj+l, měl by Ti dát i něco na výbavičku a dokonce i na bydlení. (přece jen to bude i jeho dítě).
Vůbec bych si nezahrávala s myšlenkou potratu.. tolik maminek si dítě bezmezně přeje.. a někdy jim prostě dopřáno není..
Samozřejmně,rozhodnutí je na TOBĚ. Ale věk máš, zázemí dá se říct také, práci také , rodičák dostaneš.. dítě je dar.. (nejsem nějaká pobožná manipulantka...ale jednou jsem mezi synky potratila a do dnes přemýšlím, kolik by prcek měl.. i když to bylo opravdu ze začátku.)
Držím palce, at se rozhodneš správně, a dle sebe.. rozhodnutí at nelituješ a stojím si pevně za ním. At už je to jít na potrat, či se stát maminkou.
@tomato543
a naopak spousta matek samozivitelek si treba preje,aby se tenkrat rozhodly pro potrat
Když jsem neměla dítě, taky jsem to viděla jasně: že ty manželky si můžou za to, jaký jsou, jak už k těm mužům nevzhlíží...tehdy mi přišlo, že jsou fakt často vinný ty manželky...ale teď s dítětem vidím, jak je to složitější- jak je to prostě těžký. S dětmi se chlapům vezme část pozornosti (někdy celá), což je těžký, ale správnej chlap má tohle přestát, a ne se hned namotat na obdiv holky bez závazků. Věřím, že nevěra ukazuje na díru ve vztahu, a za tu můžou vždy oba, i když povrchním pohledem to tak nevypadá. Miluju knihu “Žena je láska”, popisuje zákonitosti mezi mužem a ženou, a to, že když je žena opravdu ženou (potřebuje ho, miluje, naslouchá mu, ctí ho), on nemá potřebu utíkat jinam. Tato kniha mi připomněla to, co jsem vždycky tušila, že od ženy vychází spokojenost vztahu, že má daleko větší šanci udržet ho šťastný, než muž. No, pardon, že to píšu trochu mimo sem- ale tazatelka prchla a tady se z toho staladiskuse o nevěře, tak asi proto....
@zelenaesmolda Žádnou takovou naštěstí neznám a že jich teda znám hodně. Sama mám tři děti a zvládnout se to dá. Matka která tvrdí, že to není možné zvládnout, tak je buď úplně neschopná nebo fňukna.
@zelenaesmolda tak promiň ale to je největší kec, který jsem tady snad četla 😃 znám několik matek samoživitelek a od žádné jsem nikdy neslysela, že lituje, že nešla na potrat.
Zrovna tak si nemyslím, že se v depresi utápí každá holka po interrupci.
Ale ze by nějaká máma třeba desetileteho dítěte říkala, skoda ze te mám? 😳 a ty jich znáš podle svých slov “spoustu” jo?
Navíc, s jedním třeba 5letym dítětem, má ženská ve 30 úplně stejný šance, najít si chlapa, možná si troufnu říct, ze i kapku vyšší, protože nebude působit takovým tím zoufalým dojmem - potrebuju mít dítě co nejdřív!
Ty bláho, tady je příspěvků a marně jsem mezi nimi hledala nějakou reakci od zakladatelky 😂 jen samý dohady a dokonce i mimo téma... To bylo počteníčko 😂
Nepročetla jsem úplně celou diskuzi, ale doporučuji kouknout na stránky Hnutí pro život. Nesoudí, ale pomáhají. V případě špatného zázemí se snaží najít i vhodné bydlení nebo alespoň trošku finančně pomoct 🙂
@tomato543 vis co, necom na to je. Pred tim, nez se nam povedlo druhatko, tak jsem taky potratila a taky nad nim premyslim, ze zrovna ted by to malicke melo rocek
@zelenaesmolda a Ty, jako matka samozivitelka, Tveho rozhodnuti si mimi nechat, litujes?
@michaela_2 tak zrovna zelenaesmolda je ta, co ma dite... vlastne ani nevím s kym a je matkou samoživitelkou..tak možná mluví o sobě, že tenkrát nešla na potrat🤔🤔🤔a svého dítěte lituje
Já bych přemýšlela jen nad jednou věcí, a to zda zapsat otce dítěte do rodného listu... A nejspíš bych to neudělala. Nechce ho, tak bych se s ním odmítala tahat o alimenty násilím. Zkusila bych se s ním dohodnout, že dítě si necháš, neuvedeš ho, zkrátka k němu nebude mít vazby, když si to nepřeje a pokud se bude chtít podílet alespoň finančně, tak prosím. Pokud ne, tak ne. Časem si najdeš partnera/manžela a dítě může být jako jeho vlastní a nebude vám to narušovat žádná tahanice o dny, kdy mám mít dítě biologický otec, nedejbože střídavá péče (a to ji jinak neodsuzuji).
@priefi
nekdy ano ale u me je to slozitejsi,ja nejsem uplne klasicka samozivitelka.s partnerem spolu jsme a nejsme,mame slozity vztah.
@michaela_2
tak treba ti to zadna z nich otevrene neprizna,zes to neslysela jeste neznamena,ze to tak neni 🙂
ono vetsina matek,ktere otevrene priznaji,ze lituji toho ze maji dite jsou totiz hnedka oznaceny za hyeny takze se ani nedivim,ze to zadna neprizna i kdyby si to byt jen obcas myslela.
@zelenaesmolda Tak to pak chápu, že svého rozhodnutí lituješ , když máš i problém, uspořádat si svůj vlastní život. To je pak zodpovědnost za dítě, pro takovou matku, nadlidský úkol. Nastesti jich tolik není. Ono fakt stačí, mít svůj život pod kontrolou a pak je samoživitelství na pohodu.
@zelenaesmolda a mimco byla nehoda, anebo planovane?
@michaela_2 ono na tom neco bude, ze kdyz je anonymita, tak zena prizna to, co by do oci nerekla. Hodne se u samozivitelek odviji i to, zda dite bylo chtene ci nikoli a nejspis se jednou za cas stane, ze nejaka sveho rozhodnuti lituje, obzvlaste kdyz zivot neni zrovna privetivy. Mamcina znama, co byla vdana normalne nadavala, ze ma 2 deti a ze moje mamka se ma 1000x lip, protoze ma jen jedno, takze by me neprekvapilo, kdyby se nasly i samozivitelky, co to takto citi
@superkousky Tvůj příspěvek je dost podpásový a urážlivý. Nemyslím si, že člověk s uspořadaným vlastním životem má potřebu psát něco takového.
@pathan Jako sorry, ale pokud někdo soudí podle sebe ostatní a napíše, že samoživitelky litují, že nešly na potrat, tak jak reagovat? Tak pokud paní je ve vztahu/ není ve vztahu...Tak chápu, že svého rozhodnutí nechat si dítě lituje, když ma sama v životě takový chaos, ale každá (dokonce ani většina - neštěstí) to tak fakt nemá.
Já bych šla na potrat,než mít dítě s ženatým chlapem..ale každého volba
@superkousky mít ne zcela konvenční vztah opravdu neznamená, že má v životě chaos. Toho, že má dítě, může litovat i žena ve spořádaném manželství. Důvodů může být hromada. Ale téměř nikdo to nepřizná.
@jade85 To je taky pravda, jen si nějak nedovedu představit, co může být tak hrozného, aby si žena řekla: "Měla jsem jít raději na potrat." Buď dítě chci a nechám si ho a nebo nechci a jdu na potrat.
@jade85, tak jestli matka lituje, ze má dite/děti a je úplně jedno zda je vdaná nebo samozivitelka, měla by navštívit psychiatra nebo alespoň psychologa, protože to není normální. Ano, znám ženy co lituji toho, ze mají děti s idiotem, ale neznám žádnou co lituje, ze má děti.
@superkousky s tou poslední větou naprosto souhlasím. Přijde mi, že celá ta diskuse tady se točí kolem vnějších podmínek k tomu mít dítě a přitom to rozhodnutí je hlavně o vnitřním nastavení každé ženy. Pokud dítě mít chce, tak se nějak protluče, ať už se bude dít cokoliv. Pokud dítě nechce, měla by zvážit potrat.
Nemyslim si,ze by nejaka samozivitelka litovala toho,ze ma dite proto dite samotne...spis rekneme tu mene vzdelanou a tim padem i mene vydelavajici zenu trapi,ze svemu diteti nemuze doprat to co maji jeho vrstevnici...nemyslim zadny luxus,ale obcasne vikendove vylety,krouzky,dovolene atd.
@dominikaromanova já si to taky neumím představit, ale neodvažuju se soudit, co je a není normální. Lidé jsou různí, jejich osudy a schopnosti se s nimi vyrovnat taky.
@zelenaesmolda já si ale porad nemyslím, že takových matek je spousta, jak jsi napsala 🙂
Asi každý nekdy pochybuje, ve svém životě. Pokud je tolik maminek, které vylozene lituji svého rozhodnutí nechat si dítě (u většího dítěte, chápu ze mimino=koktejl hormonů), pak je mi jich teda vážně lito, nijak je neodsuzuji, ale myslím si, že takový člověk nebude ve svém životě nikdy spokojený, protože vždycky bude nějaké “co kdybych tehdy...”
@superkousky
ja jsem snad rekla,ze vsechny toho lituji?
vsadim se,ze jich toho ale lituje dost kdyz premysli kazdy mesic z ceho zaplati najem a jestli koupi diteti nove boty nebo bundu protoze na oboji nemaji penize a ze takovych pripadu diky nasim deravym zakonum je spousta.
A ano,nekdy lituju sveho rozhodnuti nechat si dite protoze se mi tim zavrela spousta moznosti a uz se bohuzel jejiho otce na pristich 18 let nezbavim i kdybych chtela...
@zelenaesmolda ale nove se ti otevrely. To nevidis? 🙂
@sudylichozrout
jo,treba hledani prace na castecny uvazek,u nas lahudka sama o sobe.nebo pak pozdeji prace kde bych ji stihla vyzvednout ze skolky...

@caverina
tak vzhledem k anonymite fora neni velka odvaha treba 🙂